BENİM HİKAYEM...

Anılarınızı Paylaşa Bileceğiniz Bölüm.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye
Mesajlar: 4321
Kayıt: 15 May 2014, 15:43

BENİM HİKAYEM...

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 24 Ağu 2016, 13:17

Benim Hikâyem… :utanma:
Ben bundan yaklaşık 23 yıl önce dünyaya geldim, 15 Nisan 1993 tarihinde… Bu kadar ayrıntıya girmeme gerek var mıydı ki? Neyse devam edeyim.
Çocukluk yıllarımın çok sakin, çok sessiz geçtiğini, kendi halimde biri olduğumu söylerler. Tabi ben hatırlamıyorum da o ayrı bir konu. İlkokula 5 buçuk yaşında başladım, biz kardeşlerimle hep erken başladık okula, Öğretmenlerim beni çok severler, 1. Sınıfta iken teneffüste bile bana tahtadaki yazıları okuturlardı, çok iyi hatırlıyorum bunu sonrada alkışlarlardı, okulda en başarılı öğrenci olduğumu söylerler sürekli. İlkokulu çok iyi bir derece ile tamamladım. 5. Sınıfı da bitirdim ve okul hayatı bitti. Çünkü burada kızlar okutulmazdı, bizde neden diye sormazdık, bilmiyorum niye sormadık ki? Cahillik işte.
18 yaşıma geldiğimde okumaya karar verdim, kardeşim Aysel onun öğretmeni onun okumasını istiyordu babamda bizim okumamızı istiyordu ve kabul etti, Aysel benimde okumam için babamla sürekli konuşuyordu, bana sorduklarında bilmiyorum diyordum, utangaç birisiyim, çekiniyorum işte, nasıl olacağı konusunda hiçbir fikrim yoktu, ama istiyordum okumayı…
Ve Açık ortaokulu için kayıt yaptık, sınava tam 45 gün kalmıştı, pamuk topluyorduk gündüzleri çalışamazdım, anca geceleri çalışabildim. Sınav iyi geçti.
Ortaokulu 1 yılda (3 sınavda) bitirdim. Açık liseyi de 2 buçuk yılda bitirdim. :wink:
Ygs sınavına ilk girdiğimde İlahiyat için çalışıyordum, acayip bir şekilde Tarihe takmıştım, hiç sevmiyorum ama çok çalıştım, Felsefe de öyle, ama coğrafya konusunda bir sıkıntım yok. Olmadı ben tarih ve edebiyat yapamıyorum, olmuyor…
Ondan bir yıl sonra tekrar çalıştım, Bu sefer istediğim bölüm MFden alıyordu, Mimarlık istiyordum, aslında küçüklüğümden beri inşaat müh. İstiyordum ama ben bayanım diye olmaz diyorlardı, tercih zamanına kadar babam destekledi beni bu konuda ama tercih etmeme izin vermedi de neyse konuyu dağıtmayayım.
Sayısal çalışıyordum. YGS’ye inek gibi çalıştım desem yeridir. Sınava 3 ay kaldı, yaşadığım ailevi sorunlar beni çok fazla etkiledi, 1 ay çalışmadım babam izin vermedi, sonraki bir ay da ben çalışamadım, bir türlü toparlayamadım kendimi, acayip stres yapıyordum, bunalıyordum, sınava 1 hafta kala deneme yapıyorum ama tamamlayamıyorum, yarım bırakıyordum, olmuyordu, sınav günü zaten ben bitmiştim, bide baş ağrısı var bende, çekilmiyordu, uzun lafın kısası berbat bir sınav olmuştu, bir yılım tamamen boşuna gitti diye üzülüyordum, bunaldım resmen, başım çok şiddetli ağrıyordu.
Niye bunları anlatıyorsam ben, neyse. LYS de girdim ama ona hiç çalışmadım, daha doğrusu çalışamadım, hevesim kırılmıştı bir kere. Seneye tekrar girecem artık, kafamı koydum.
Sonuçlar geldiğinde evet kötü bir sonuçtu ama olsun, LYS çalışmadım, YGS kötü geçti, olacak o kadar yani. Tercih yaptım Babam geçen yıldan beri matematik veya sınıf öğretmenliği istiyordu, bende istediğim bölüm mimarlık gelmediği için, bide mühendisliği de tercih zamanı babam izin vermediği için babamın istediği bölümü seçtim matematik bölümü, öğretmenlikten daha iyi. Hem seneye tekrar girecem olmazsa bu bölümden devam edecem, olursa zaten bırakırım.
Matematik bölümüne yerleştim. Üniversite hayatına başlıyorum, Sınıf arkadaşları, sıralar, hocalar olacak, ben bunun hayalini çok kurdum ve gerçekleşti.
Başarılmayacak bir şey yoktur aslında bu hayatta. Ben başardım ve önümde gideceğim daha upuzun bir yol var, yine başaracağıma inanıyorum… :gozkırkma:
Okurken İnşallah zevk almışsınızdır, okuduğunuz için teşekkür ediyorum… :12:



KGamze
Doçent
Mesajlar: 1278
Kayıt: 25 Ara 2011, 21:09

Re: BENİM HİKAYEM...

Mesaj gönderen KGamze » 25 Ağu 2016, 21:42

Tebrikler inşallah banada nasip olur bende örgüne geçerim. :12:

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye
Mesajlar: 4321
Kayıt: 15 May 2014, 15:43

Re: BENİM HİKAYEM...

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 26 Ağu 2016, 13:06

KGamze yazdı:Tebrikler inşallah banada nasip olur bende örgüne geçerim. :12:
Teşekkür ederim Gamze, İnşallah senin de istediğin gibi olur... :29:

pupa
Mesajlar: 4
Kayıt: 04 Kas 2015, 18:03

Re: BENİM HİKAYEM...

Mesaj gönderen pupa » 26 Ağu 2016, 14:17

Gurur vesilemsin.

cinoo
Mesajlar: 8
Kayıt: 14 Ağu 2016, 00:15

Re: BENİM HİKAYEM...

Mesaj gönderen cinoo » 26 Ağu 2016, 18:55

hangi üniversitedesiniz ?

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye
Mesajlar: 4321
Kayıt: 15 May 2014, 15:43

Re: BENİM HİKAYEM...

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 29 Ağu 2016, 23:09

cinoo yazdı:hangi üniversitedesiniz ?
Cumhuriyet üniversitesi...

Kullanıcı avatarı
Senanur
Forum Moderatörü
Mesajlar: 329
Kayıt: 23 Eyl 2011, 14:45

Re: BENİM HİKAYEM...

Mesaj gönderen Senanur » 22 Mar 2024, 00:03

Tebrikler.

Cevapla

“Anılar,Günlük..vs” sayfasına dön