Yeni kayıt ile ilgili yardıma ihtiyacımız var.

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Kullanıcı avatarı
MertAts
Çırak

Yeni kayıt ile ilgili yardıma ihtiyacımız var.

Mesaj gönderen MertAts » 25 Ağu 2016, 02:35

Herkese Selamlar
Öncelikle belirtmek isterim ki hesabın asıl sahibi şuan ailesinin yanında bende kendisine bir abisi olarak yardım için onun adına hesap açtım.
Arkadaşlar kuzenim 97 Aralık 25 doğumlu 2 yıl üst üste lise 1 de sınıfta kalmış biri.Bildiğiniz gibi kendisinin yaşıtları bu yıl üniversiteye başladı ve üniversiteye başlayan arkadaşlarını görünce okumadığına pişman oldu ve liseyi bitirmek istediğini söyledi.Bu dönemlerde ciddi bir sıkıntı ve üzüntü içinde arkadaş kesimini sosyal medya da görüp görüp içleniyor geceleri ağladığı da oluyor çok fazla kafaya takmaya başladı ve bende kendisine açık liseyi önerdim fakat açık lise için bilgim çok az yardımınıza ihtiyacım var.

1-Öncelikle kendisi Ankara'da liseyi okudu sınıfta kalınca ailesi İstanbul'a gönderdi. Acaba tastiknamesini buradan alabilir miyiz yoksa Ankara'dan mı almalıyız?

2-Birde e-okul a lise deki okul numarası ile girdiğimizde bilgileri çıkmıyor ama ilkokul numarası ile girdiğimizde bilgiler çıkıyor acaba tastikname alırken sorun yaşatır mı bu olay?

3-Kendisine bu yıl askerlik kağıdı geldi acaba tecil hakkı kaç yıldır? Bazı arkadaşlarım düzenli kayıt yenileme yaparsa yani hiç kayıt kaçırmazsa dönem sayısı ne olursa olsun 29'una kadar tecil ettirme hakkı var dediler. Birde ilk kayıttan sonra kayıt yenileme yapmıyoruz değil mi? Kişi hemen EC2 belgesi alıp askerlik şubesinde tecil ettirebiliyor.

4-Kendisi şuan çok hırslı ve okumayı çok istiyor hatta üniversite hayalleri bile kuruyor. :mrgreen: Matematik ile ilgili problemleri var lakin kendine o kadar güveniyor ki 0 dan başlamak için Antemanlarla Matematik adında bir kitap serisi alıp 0 dan matematik yapmaya başladı. Muhtemelen bilgisayar mühendisliği veya makina mühendisliği tercih edeceğiz lakin vakıf üniversitesin de mi yoksa devlet de mi okumalı o konuda karar veremedik.

5-Kendisinin yurtdışında okuma hayali de var ama bunu muhtemelen lisans değil de yüksek lisans için kullanacak. İstediği ülke Polonya orada bir teknik üniversitede lisans veya yüksek lisans eğitimi almasına lise diploması engel olur mu?

6-Son olarak en düşük mühendislik sıralması 100 bin lerden başlıyor acaba burada MF4'den LYS'ye giren arkadaşlar 100 bin civarı sıralama yapabildiler mi? 100-150 bin sıralama açık lise öğrencisi için zor bir sıralamamıdır? Ayrıca Üniversite için evde çalışması mı daha uygun olur yoksa dershaneye mi gitmeli?(Ben Sabancı'da Bilgisayar okuyorum evde kalırsa yardım etme şansım olacak.)

Şimdiden soruları yanıtlayan arkadaşlara çok teşekkürlerimi sunuyorum. Kuzenim 1 hafta içinde Ankara'dan dönecek kayıt işlerinden sonra artık kendisi burada olacak. :mrgreen: Oda eminim ki size teşekkürlerini iletecektir.

r@m@z@n
Yardımcı Uzman
İletişim:

Re: Yeni kayıt ile ilgili yardıma ihtiyacımız var.

Mesaj gönderen r@m@z@n » 31 Ağu 2016, 08:51

1) ankaradan yakını alıp kargo ile göndersin
2)bende liseden terk ettim ilk okul numaram ile e okula halen girebiliyorum aradan 8 yıl geçti
3)tecil edebilir ama bence askerliğini yapsın askerdede açık lise sınavlarına girebilir askere ne kadar geç gidersen o kadar kötü oluyor
4)aynı benim durumumda ama ben onun kadar hırslı değilim matematikten 3 kere kalıp muaf oluyorum geçen sınavda tüm srouları salladım 55 ile geçtim :)
5)bu konu hakkında bilgim yok
6)bu konu hakkındada fikrim ve bilgim yok

Kullanıcı avatarı
MertAts
Çırak

Re: Yeni kayıt ile ilgili yardıma ihtiyacımız var.

Mesaj gönderen MertAts » 21 Eyl 2016, 19:29

Kayıdımı bugün oldum ve derslerimi seçtim okuyup/okumayan yardım eden/etmeyen herkese teşekkür ederim. :mrgreen:

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön