düz liseler üniversite
-
- Acemi
düz liseler üniversite
iyi geceler benim bi sorum olucak ben üniversiteyi ygs den 2 senelik big programcılıgına ordan dgs ile 4 senelige kısacası big mühendisligine tamamlamak istiyorum bi sorun teşkilat edermi sadece meslek liselerimi 2 senelik okuyabiliyor ve mühendisige gecsem sorun olurmu acaba yardımcı olursanız sevinirim
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: düz liseler üniversite
İki yıllık okuyabilirsin tabiki ve merak etme 4 yıllığa geçiş yapabilirsin, buna hakkın var illa meslek lisesi zorunluğu yok...tylerdurden34 yazdı:iyi geceler benim bi sorum olucak ben üniversiteyi ygs den 2 senelik big programcılıgına ordan dgs ile 4 senelige kısacası big mühendisligine tamamlamak istiyorum bi sorun teşkilat edermi sadece meslek liselerimi 2 senelik okuyabiliyor ve mühendisige gecsem sorun olurmu acaba yardımcı olursanız sevinirim
-
- Acemi
Çok saol koylu kızı merak ettiğim bir şey daha var big programımızınsan big mühendisliğine geçicem burda sorun olurmu peki mühendisliğe geçicem yani o anlamda dgs ile
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Geçiş hakı varsa bilgisayar mühendisliğine tabiki geçiş yapabilirsin sorun olmaz.tylerdurden34 yazdı:Çok saol koylu kızı merak ettiğim bir şey daha var big programımızınsan big mühendisliğine geçicem burda sorun olurmu peki mühendisliğe geçicem yani o anlamda dgs ile
-
- Acemi
evet geçiş yapılabiliyormuş ama benim hla kafam karışık ya meslek okumadan olurmu acaba üniversitesler meslek yüsek okulu diye geciyor cünkü
-
- Acemi
dgs nedir ile ilgili görsel sonucu
DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS'ye girebilmek için bir meslek yüksek okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. yani olabliyormuymuş bunu buldumda
DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS'ye girebilmek için bir meslek yüksek okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. yani olabliyormuymuş bunu buldumda

- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Ygs sınavından meslek yüksek okul veya önlisansa yerleşince dgs ile geçiş yapabilirsin, bilgisayar programcılığı önlisans bi bölümtylerdurden34 yazdı:dgs nedir ile ilgili görsel sonucu

-
- Acemi
Çok sevindim allah razi olsun bu arada sen ygs sonucunu beğenmemiştin gittinmi okuluna bazı okullar 2. Senede bitiyormuş dgs ile bitsen bile 1.den basmıyormuşsun sene olarak
-
- Acemi
Önlisans derken açıktan okumak mi yoksa yaa
-
- Acemi
Meslek yuksek okulu falanda varmış yani 2 senelik okuduktan sonra da ilebmuhendislige gecemiycekmkyim açıktan mibokuyacagim
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Hayır canım önlisans açıktan değil, açık olanlarda var ama senin okuyacağın bilgisayar programcılığı açıktan değil iki yıllık bi bölüm, bunu bitirdikten sonra dgs ile 4 yıllığa geçiyorsun. Yalnız dgs sınavı da kolay değil çok çalışman lazım.tylerdurden34 yazdı:Çok sevindim allah razi olsun bu arada sen ygs sonucunu beğenmemiştin gittinmi okuluna bazı okullar 2. Senede bitiyormuş dgs ile bitsen bile 1.den basmıyormuşsun sene olarak
Ben yerleştim 4 yılık lins bölüme, matematik bölümü okuyorum ve bölümümde çok güzel, sevdim yani başka bi bölüm istiyordum ama buna ısındım bilmiyorum bu yıl ygs-lys girecem yine, bakalım.
-
- Acemi
teşekkürler matematik zor değilmidir ya yinede hayırlı olsun inşallah istedigin yerlere gelirsin 

- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Çalışana zor değil hatta çok güzel bırkmak istemiyorum çünkü sevdim, hocalarım da çok iyi. İstediğim bölüm gelmezse burdan devam edecem inşallah.tylerdurden34 yazdı:teşekkürler matematik zor değilmidir ya yinede hayırlı olsun inşallah istedigin yerlere gelirsin
-
- Doktor
- İletişim:
2 yıllık seçmesine seçersin bitirebilir misin sana bağlı ve sonuncusu ise söylediğin şey kolay bir şey deil herkez aynı şeyi söylüyor ama nerdeyse kimse yapamıyor iyice düşün taşın 2 yıllıktan 4 yıllıga geçmek söylendiği kadar basit değil bunu aklından çıkarma

-
- Acemi
Dogru ya en iyisi lysden girmekboylevyapicam zaten sayisal biraz var sukur