Test çözerken nasıl çözmeliyim ?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Cevapla
EnginCanErdem
Mesajlar: 1
Kayıt: 28 Ara 2016, 15:17

Test çözerken nasıl çözmeliyim ?

Mesaj gönderen EnginCanErdem » 28 Ara 2016, 15:19

Test çözerken nasıl çözmeliyim ? ben şöyle çözüyorum mesalla bir testi sürekli o testeki tüm sorulardan %100 alana kadar soruları ezberliyorum bir testi 4-5 kere çözüyorum işte yaklaşık öyle öyle çalışıyorum çıkmış sorulara, önüme gelen testleri birkez'mi çözeyim yoksa kendi taktiğimle devamı ediyim hangisi doğru acaba ? yada başka şekilde bir taktik varsa



Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye
Mesajlar: 4323
Kayıt: 15 May 2014, 15:43

Re: Test çözerken nasıl çözmeliyim ?

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 28 Ara 2016, 15:35

EnginCanErdem yazdı:Test çözerken nasıl çözmeliyim ? ben şöyle çözüyorum mesalla bir testi sürekli o testeki tüm sorulardan %100 alana kadar soruları ezberliyorum bir testi 4-5 kere çözüyorum işte yaklaşık öyle öyle çalışıyorum çıkmış sorulara, önüme gelen testleri birkez'mi çözeyim yoksa kendi taktiğimle devamı ediyim hangisi doğru acaba ? yada başka şekilde bir taktik varsa
Tetsleri bir kerede çöz ama önemli bilgi olanları mesela ilk defa gördüğün kavramları not al, yani sorudaki bilgileri not alırsan daha verimli olur. Böylece çok fazla ve farklı soru çözmüş olursun. ;)

Kullanıcı avatarı
missguard
Doktor
Mesajlar: 214
Kayıt: 03 Tem 2015, 16:27

Re: Test çözerken nasıl çözmeliyim ?

Mesaj gönderen missguard » 04 Oca 2017, 13:50

Aynen ben de Köylü Kızı gibi çalışıyotum. Tek testi 100 alana kadar değil de bilmediklerini ya da unutabileceklerini not al. Diğer testlerde de bu şekilde çalış. Mesela ben son dönemin ya da yılın çıkmış sorularını en sona bırakıyorum diğerlerini karışık çözüyorum. Notları çalıştıktan sonra onlarla kendimi deniyorum. :)

zekeriyakarahan
Doktor
Mesajlar: 257
Kayıt: 01 Oca 2017, 16:39
Konum: Sivas-Kütahya/Tavşanlı-İstanbul-Ankara
İletişim:

Re: Test çözerken nasıl çözmeliyim ?

Mesaj gönderen zekeriyakarahan » 04 Oca 2017, 13:55

Soru çözerken herhangi bir taktik yok her yiğidin yoğurdu yiyiş şekli farklıdır başkalarının düsünceleri yerine kendin nasıl yürüyorsun ona dikkat etmelisin yürümekten kastım öğreniş biçimin eğer zoru seviyorsun konuya 1 defa çalışsan yeter sürekli test çöz lakin zeki biriyim çabuk öğrenirim diyorsan yine konuyu 1 defa çalış aklında kalıp kalmadgını önemseme sadece 1 defa oku sonrasında örnek soru çöz ama çok fazla örnek soru çöz daha sonrasında doğrular veya herneyse o terim aklında şekillenecektir..


Not: Tüm Uzmanların Dediği gibi "Ezber yok Mantık Var
Resim Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi "Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."

Cevapla

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön