Merhaba arkadaşlar/hocalarım;
12.sınıf 2.dönem açıköğretime geçmem gerek ancak bazı sorularım olacak cevaplarsanız çok memnum olurum;
Şuan ki kredimi bilmiyorum yani açıköğretime geçerken kaç kredi ile başlayacağım onu nasıl öğrenirim ?
Misal kredim 170 ise, 192'yi tamamlayacak kadar çalışsam yeterli mi ? yani işime yaramayacak derslere girmesem mezuniyette sıkıntı çıkar mı ?
12.sınıf 2.Dönem açıköğretime geçiş
- foundreform
- Doçent
Re: 12.sınıf 2.Dönem açıköğretime geçiş
Merhaba,açık liseye geçince geçtiğiniz derslerinizin kredileri hesaplanır öğrenci sayfanıza eklenir.Sonuçta 12.sınıf olduğunuza göre tek sınavda mezuniyeti elde edebilirsiniz.
İşini garantiye almak için 192 krediye tamamlayacak değil de daha fazla kredilik mesela ortak derslerin yanında bir kaç tane seçmeli ders seç çünkü evde yaptığın hesap sınavda uymazsa geçemediğin ders olur da kredisini alamayıp 192 ye tamamlayamazsan o zaman sıkıntı olur senin için.
Bir de şu mesele var ders seçme sayfandaki bütün zorunlu yani ortak olan dersleri seçip geçmelisin yoksa mezun olamazsın.Eğer geçemiyorsan 3 kere o dersten sınava girip muaf olup geçersin ama kredisini alamazsın ama dil ve anlatım dersini kesinlikle geçmelisin muaf olamazsın o dersten.
İşini garantiye almak için 192 krediye tamamlayacak değil de daha fazla kredilik mesela ortak derslerin yanında bir kaç tane seçmeli ders seç çünkü evde yaptığın hesap sınavda uymazsa geçemediğin ders olur da kredisini alamayıp 192 ye tamamlayamazsan o zaman sıkıntı olur senin için.
Bir de şu mesele var ders seçme sayfandaki bütün zorunlu yani ortak olan dersleri seçip geçmelisin yoksa mezun olamazsın.Eğer geçemiyorsan 3 kere o dersten sınava girip muaf olup geçersin ama kredisini alamazsın ama dil ve anlatım dersini kesinlikle geçmelisin muaf olamazsın o dersten.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015