Fikirlerinizi almak isterim

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Gmzbyrk
Çırak

Fikirlerinizi almak isterim

Mesaj gönderen Gmzbyrk » 17 Mar 2017, 16:58

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum cevaplarınızı bekliyorum :(
20 yaşındayım 115 kredim var 1. Dönem sınavına hava şartlarından dolayı giremedim :? seneye üniversite sınavına hazırlanacağım ama endişelerim var ya bitmezse diye bazı arkadaşlarım 118 kredisi olup bu sene girdiler sınava ama cesaret edemedim sizce bir yılda biter mi ve üniversite sınavına yazın düzenli bir şekilde çalışmayı planlıyorum ama sizinde fikirlerinizi almak isterim.

Pazernus
Doktor

Re: Fikirlerinizi almak isterim

Mesaj gönderen Pazernus » 17 Mar 2017, 17:05

Gmzbyrk yazdı:Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum cevaplarınızı bekliyorum :(
20 yaşındayım 115 kredim var 1. Dönem sınavına hava şartlarından dolayı giremedim :? seneye üniversite sınavına hazırlanacağım ama endişelerim var ya bitmezse diye bazı arkadaşlarım 118 kredisi olup bu sene girdiler sınava ama cesaret edemedim sizce bir yılda biter mi ve üniversite sınavına yazın düzenli bir şekilde çalışmayı planlıyorum ama sizinde fikirlerinizi almak isterim.
20 Yaşındaysan 3.Sınava girebilirsin 35x2=70 Kredi çalışırsan yaparsan 115+70=185 Kredi 192 De bitiyor zaten.Ama ek sınavada girebilirsin sanırım.
Azim edersen herşey olur bence :44:
"Hiç erişeyemeceksin gibi yada,Herşeyi yitireceksin gibi çalış"
Konfüçyüs

Kullanıcı avatarı
iremx
Doktor

Mesaj gönderen iremx » 17 Mar 2017, 17:12

Bak üniversite sınavına seneye hazırlanacaksın ya,
Cumartesi günü 20 kredi alsan
Temmuz sınavında 20 kredi alsan
2018 Ocak ve Mart'da bir daha girip 20'şer kredi alsan 4 dönemde 80 kredi ediyor ve her türlü 2018 Mart ayında mezun oluyosun. Oldu ki birinden 15 kredi aldın, En kötü ihtimal 2018 Temmuz'da mezun oluyosun.

Günde 2-3 saat bakıp çıkmış sorulara çalışınca zaten kolayca geçersin ve ygs çalışmanı da çok etkilemez

Gmzbyrk
Çırak

Mesaj gönderen Gmzbyrk » 17 Mar 2017, 17:14

Pazernus yazdı:
20 Yaşındaysan 3.Sınava girebilirsin 35x2=70 Kredi çalışırsan yaparsan 115+70=185 Kredi 192 De bitiyor zaten.Ama ek sınavada girebilirsin sanırım.
Azim edersen herşey olur bence :44:
Evet 3. Sınavlara girebiliyorum gecen sefer ek sinavlarda sart koyduklari icin girememistim ama bu sene girebilirim diye ümit ediyorum

Gmzbyrk
Çırak

Mesaj gönderen Gmzbyrk » 17 Mar 2017, 17:16

iremx yazdı:
Bak üniversite sınavına seneye hazırlanacaksın ya,
Cumartesi günü 20 kredi alsan
Temmuz sınavında 20 kredi alsan
2018 Ocak ve Mart'da bir daha girip 20'şer kredi alsan 4 dönemde 80 kredi ediyor ve her türlü 2018 Mart ayında mezun oluyosun. Oldu ki birinden 15 kredi aldın, En kötü ihtimal 2018 Temmuz'da mezun oluyosun.

Günde 2-3 saat bakıp çıkmış sorulara çalışınca zaten kolayca geçersin ve ygs çalışmanı da çok etkilemez
Çıkmış sorular gercekten etkili oluyor mu? Yani ben genelde ders kitaplarına calisiyorum fırsat buldukca. Insallah 20 kredi alabilirim hepsinden dert oldu bana artik bitirememek :)

Kullanıcı avatarı
iremx
Doktor

Mesaj gönderen iremx » 17 Mar 2017, 17:20

Gmzbyrk yazdı:
Çıkmış sorular gercekten etkili oluyor mu? Yani ben genelde ders kitaplarına calisiyorum fırsat buldukca. Insallah 20 kredi alabilirim hepsinden dert oldu bana artik bitirememek :)
Tabii ki işe yarıyor ben senin gibi sadece kitaplara çalışıyodum ya 45'le kıl payı geçiyodum ya da 55/60 geliyodu ve kredilerim ilk zamanlar 21/12/15 gelmişken çıkmış sorulara çalıştığımdan beri hem 80/90 notlarını gördüm hem de kredilerim 27/27 geldi ayrıca senin sayısal dersin de şu an yoksa muaf ya da herhangi bir şekilde geçtiysen, sözellerde önce kitaptan bilgiyi öğrenip sonra bol bol çıkmış soruları çözerek gir sınava . Genelde birbirinin benzeri sorular ve mezun olman imkansız değil en kötü ihtimalle bile 2018'de birlikte mezun olabiliriz :D

Pazernus
Doktor

Mesaj gönderen Pazernus » 17 Mar 2017, 17:22

iremx yazdı: Tabii ki işe yarıyor ben senin gibi sadece kitaplara çalışıyodum ya 45'le kıl payı geçiyodum ya da 55/60 geliyodu ve kredilerim ilk zamanlar 21/12/15 gelmişken çıkmış sorulara çalıştığımdan beri hem 80/90 notlarını gördüm hem de kredilerim 27/27 geldi ayrıca senin sayısal dersin de şu an yoksa muaf ya da herhangi bir şekilde geçtiysen, sözellerde önce kitaptan bilgiyi öğrenip sonra bol bol çıkmış soruları çözerek gir sınava . Genelde birbirinin benzeri sorular ve mezun olman imkansız değil en kötü ihtimalle bile 2018'de birlikte mezun olabiliriz :D
Bu dönem bende çıkmış sorulara baya çalışıyorum.
Hatta bazen 2-3 tane Önceki sınavla aynı sorular bile çıkıyormuş.Bazıları öyle diyorlar :24:
"Hiç erişeyemeceksin gibi yada,Herşeyi yitireceksin gibi çalış"
Konfüçyüs

Kullanıcı avatarı
iremx
Doktor

Mesaj gönderen iremx » 17 Mar 2017, 17:24

Pazernus yazdı:
Hatta bazen 2-3 tane Önceki sınavla aynı sorular bile çıkıyormuş.Bazıları öyle diyorlar :24:
Sözel derslerde birebir çok fazla soru çıkıyor ben test çözerken bir bakıyorum aynı soru 2012de çıkmış bir bakıyorum 2014de çıkmış aynısını 3-4 kere koydukları bile oluyor sayısal derslerde hiç çıkmış sorulara çalışmamıştım eşşeklik ettim biraz :22: ama açık liseden kısa sürede mezun olmanın sırrı çıkmış sorular ve 1-2 bilgiyi bilmeye bakar

Gmzbyrk
Çırak

Mesaj gönderen Gmzbyrk » 17 Mar 2017, 17:38

iremx yazdı:
Pazernus yazdı:
Sözel derslerde birebir çok fazla soru çıkıyor ben test çözerken bir bakıyorum aynı soru 2012de çıkmış bir bakıyorum 2014de çıkmış aynısını 3-4 kere koydukları bile oluyor sayısal derslerde hiç çıkmış sorulara çalışmamıştım eşşeklik ettim biraz :22: ama açık liseden kısa sürede mezun olmanın sırrı çıkmış sorular ve 1-2 bilgiyi bilmeye bakar
Zorunlu dersim yok yani muaf olduklarım var sadece ve sayısalımda pek iyi sayilmaz yani matemati ve geometri. Ozaman cikmis sorulara ağırlık vermek lazım haklisin. Senin kredin kac 2018 bitiyo mu senin

Kullanıcı avatarı
iremx
Doktor

Mesaj gönderen iremx » 17 Mar 2017, 17:42

Gmzbyrk yazdı:
Zorunlu dersim yok yani muaf olduklarım var sadece ve sayısalımda pek iyi sayilmaz yani matemati ve geometri. Ozaman cikmis sorulara ağırlık vermek lazım haklisin. Senin kredin kac 2018 bitiyo mu senin
102 kredim var cumartesi günü gireceğim sınavda büyük ihtimal matematikler hariç geçersem 19 kredi eklenir yani 121 ama sonraki alacağım dersler çok daha kolay geliyor bana sözel olduğu için :D sana söylediğim gibi en kötü ihtimalden hesapladım kendimi

Gmzbyrk
Çırak

Mesaj gönderen Gmzbyrk » 17 Mar 2017, 17:50

iremx yazdı:
Gmzbyrk yazdı:
102 kredim var cumartesi günü gireceğim sınavda büyük ihtimal matematikler hariç geçersem 19 kredi eklenir yani 121 ama sonraki alacağım dersler çok daha kolay geliyor bana sözel olduğu için :D sana söylediğim gibi en kötü ihtimalden hesapladım kendimi
Matematikler hep sıkıntı ya :) evet insallah daha fazla aliriz sıkı calistim bu sinava ama insan endiseleniyor bide benden kucuk kuzenlerim falan sinava girdiler daha da bi endisem artti bitmezse diye ama bakalim yarin sinav var yapicaz

Kullanıcı avatarı
iremx
Doktor

Mesaj gönderen iremx » 17 Mar 2017, 17:52

Gmzbyrk yazdı:
iremx yazdı:
Gmzbyrk yazdı:

Matematikler hep sıkıntı ya :) evet insallah daha fazla aliriz sıkı calistim bu sinava ama insan endiseleniyor bide benden kucuk kuzenlerim falan sinava girdiler daha da bi endisem artti bitmezse diye ama bakalim yarin sinav var yapicaz
Biter biter. Lise de biter üniversite de kazanılır. İşin sırrı düzenli çalışmak da :D

Gmzbyrk
Çırak

Mesaj gönderen Gmzbyrk » 19 Mar 2017, 15:51

iremx yazdı:
Gmzbyrk yazdı:
iremx yazdı:
Biter biter. Lise de biter üniversite de kazanılır. İşin sırrı düzenli çalışmak da :D
Evet çok haklısın

Kullanıcı avatarı
iremx
Doktor

Mesaj gönderen iremx » 19 Mar 2017, 15:56

Gmzbyrk yazdı: Evet çok haklısın
Nasıl geçti sınav ? :01:

Kullanıcı avatarı
yorulmaz35
Uzman

Mesaj gönderen yorulmaz35 » 19 Mar 2017, 19:02

bu sınavdan minimum 10 kredi aldığını düşünsek (125) önünde; 2017 temmuz - 2017 ek sınav - 2018 ocak - 2018 mart - 2018 temmuz - 2018 ek sınav

toplam 6 adet sınav bulunuyor. hepsinden en kötü ihtimal 13-14 kredi aldığını varsayalım mezun oluyorsun ve kazandığın üniversiteye kayıt yaptırıyorsun. :D
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön