Bilgisayar Mühendisliği

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Cevapla
SquwaRd
Acemi
Mesajlar: 42
Kayıt: 27 Mar 2016, 16:19
Konum: İzmir

Bilgisayar Mühendisliği

Mesaj gönderen SquwaRd » 20 Mar 2017, 17:32

Merhaba Arkadaşlar,

Ufak yaşlarımdan beri bilgisayar ile beraberim. O yüzden bir çok kez ailemle tartışsamda, bu yönden devam etmek istiyorum. Bilgisayar Mühendisi var mı veya yok mu aramızda tam olarak bilmiyorum. Birçok alanda kendimi aktif tutmaya bakıyorum. C# ve C++ dersleri izledim bir süre. Bunlardan bir kaçı aklımda kaldı tabi. Bilgisayar alanında kendimi gerçekten başarılı buluyorum. Şuan Kodlanmış bir sistemimiz var oyunda. Türkçe'ye çeviriyorum. Kodlar dökümanı bana hazır olarak geldi. İngilizce olarak onu türkçeleştiriyorum sadece. Kodlaması bana ait değil. O yüzden şimdiden bir kaç soru sormak istiyorum. Sorularımın cevabını alayım ki yönümü ona göre belirleyim. Aklıma takılan bir kaç soruyu sizlerle paylaşmak istedim. Ve tam tersine sayısalım biraz pasif kalıyor bu durumda. Sözelim genel ağırlıkla çok iyi.

1- Bilgisayar Mühendisliği için gerekli olan Matematik bilgisi normalin üstünde mi olmalıdır?
2- YGS ve LYS'de bunun için ne yapmalıyım?
3- YGS ve LYS'de hangi dersler üzerinden gitmeliyim?

Cevaplarınızı bekliyorum. Gerçekten bu işi yapmak istiyorum fakat tabi herşey her zaman istediği gibi yürütelemiyor. Sözelim iyi fakat Bil.Müh Sayısal bir alanda bulunuyor ve bunu gerçekleştirmek istiyorum. :08:



arthurdayne45
Asistan
Mesajlar: 106
Kayıt: 02 Şub 2017, 17:37

Re: Bilgisayar Mühendisliği

Mesaj gönderen arthurdayne45 » 20 Mar 2017, 17:44

Bende yazılım istiyorum ve senin gibi ufak yaşlardan beri bilgisayarı seviyorum yeteneğimde var.Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği mf-4 puan türünden alım yapıyor yani matematik,fen,türkçe azda olsa sosyal önemli.Ama bu dersler dışında iyi bir ingilizce bilgisi lazım çünkü bazı üniversitelerde dersler bile ingilizce oluyormuş.Umarım ikimizde başarırız.
İnsan gerçekleri sadece kalbiyle görebilir. En temel şeyi gözler göremez.

SquwaRd
Acemi
Mesajlar: 42
Kayıt: 27 Mar 2016, 16:19
Konum: İzmir

Re: Bilgisayar Mühendisliği

Mesaj gönderen SquwaRd » 20 Mar 2017, 21:33

arthurdayne45 yazdı:Bende yazılım istiyorum ve senin gibi ufak yaşlardan beri bilgisayarı seviyorum yeteneğimde var.Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği mf-4 puan türünden alım yapıyor yani matematik,fen,türkçe azda olsa sosyal önemli.Ama bu dersler dışında iyi bir ingilizce bilgisi lazım çünkü bazı üniversitelerde dersler bile ingilizce oluyormuş.Umarım ikimizde başarırız.
Umarım dostum teşekkür ederim bilgilendirdiğin için :)

Kullanıcı avatarı
siyahiasker
Asistan
Mesajlar: 103
Kayıt: 05 May 2016, 12:01
Konum: İstanbul

Re: Bilgisayar Mühendisliği

Mesaj gönderen siyahiasker » 21 Mar 2017, 03:50

mf4 alıyor sayısal yani. sen üni tutturana kadar kodlamayı öğren çünkü sen ne kadar ekstra bilirsen hem üniversite hayatında hem olursa mühendislik hayatında + olacak.
Bildiğimiz şeyler arttıkça, bilmediğimiz şeylerin ne kadar çok olduğunu daha iyi anlarız, çünkü onların çerçevesi büyüdükçe, bilinmeyenlerle olan temasları da artar.

SquwaRd
Acemi
Mesajlar: 42
Kayıt: 27 Mar 2016, 16:19
Konum: İzmir

Re: Bilgisayar Mühendisliği

Mesaj gönderen SquwaRd » 21 Mar 2017, 05:14

siyahiasker yazdı:mf4 alıyor sayısal yani. sen üni tutturana kadar kodlamayı öğren çünkü sen ne kadar ekstra bilirsen hem üniversite hayatında hem olursa mühendislik hayatında + olacak.
Genelde bu tür konular üzerinde ilerliyorum fakat şu sıralar bir oyun sistemi kodlanıyor. Onun için uğraşıyorum. O bittikten sonra direkt olarak derslerime devam edeceğim. :)

Cevapla

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön