Yeni olan arkadaşlar tavsiyem

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Cevapla
Alexx07
Mesajlar: 1
Kayıt: 19 Eki 2017, 23:11

Yeni olan arkadaşlar tavsiyem

Mesaj gönderen Alexx07 » 20 Eki 2017, 00:11

Arkadaşlar mezun oldum, size gitmeden önce bir tavsiye vermek istiyorum. Anlatacaklarımı bilen ve uygulayan çok insan vardır ama gitmeden önce bir kişiye bile yardımcı olursam mutlu olurum.

Sınava 2-3 gün kala, elinize kağıt alıp çıkmış soruları açın. Kağıda herhangi bir yazı vs yazmayın. Sadece çözdüğünüz sorunun şıkkını kağıdınıza yazın. Örneğin 1-D, 2-A, 3-D vs....

Bir ders için SON 3 dönemin çıkmış sorularını art arda çözün. Yani bir ders için 60 soru çözmüş olacaksınız. SON 3 dönem dedim çünkü, daha eskiye doğru giderseniz müfredat değişmiş olacağından dolayı alakasız, hiç bir işinize yaramayacak sorular çözmüş olacaksınız. Tabii 4-5 hatta 5-6-7 dönem boyunca müfredatı değişmemiş dersler olabilir ama siz yinede güncel dönemdeki soruları çözmeye özen gösterin. Müfredatı takip edin, kitabınızın yeni müfredatla uyumlu olmasına dikkat edin. AÖL'de yeni olduğum zamanlarda halk eğitimden eski kitap almıştım, kontrol etmediğimden dolayı da sınava kadar o konulara çalışmıştım, siz dikkat edin.

Bir testi (20 soru) bitirdikten sonra en alt sayfada olan cevap anahtarına bakıp, doğruları tik ile yanlışları ise eksi işaretiyle işaretleyin. Yanlış yaptığınız sorulara dönüp tekrar bakın. Aklınızda tutmaya çalışın, bunu sınava 2-3 gün kala yapacağınız için aklınızda tutabileceksiniz. Üstelik her ders için 60 çıkmış soru çözeceğiniz için aklınızda daha kolay tutabileceksiniz. Tutamıyorsanız ders kitabını açıp, yanlış yaptığınız soruyla ilgili konuya dönüp bakın.

Her ders için aynı yöntemi uygulayın, her ders için 60 çıkmış soru çözmeye özen gösterin. Sıkılabilirsiniz ama 2-3 gün dişinizi sıkın, gayret edin.

Müfredatı nasıl takip ederim diyorsanız; http://aok.meb.gov.tr/test/dk/ buradaki kitaplarla, elinizdeki kitapları karşılaştırın. Kitabınız o linkteki kitaplara uyuyorsa kitabınız müfredata uyumlu demektir.

Çıkmış sorulara buradan ulaşabilirsiniz; http://aol.meb.gov.tr/www/sinav-arsivi/icerik/15 .

Linklere girmiyorsa, açık öğretim lisesinin sitesinde bulabilirsiniz.

Bu yöntemi uyguladığımdan beri son 4 sınavda hedeflediğim kredileri tutturdum, sadece 1 krediyi kaçırmıştım. Tabii herkes için aynı sonucu veremeyebilir ama ben yinede sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah en kısa zamanda mezun olursunuz

Saygılarla, kolay gelsin.



Cevapla

“Sınavlar” sayfasına dön