Muaflık ve OBP

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Göksel

Muaflık ve OBP

Mesaj gönderen Göksel » 06 Tem 2018, 15:06

Aklıma takılan sorular şunlar:

1-) Muaf olabilmek için üç kez başarısız olmak gerektiğini biliyorum. Ben oturuma girip, cevap anahtarını boş bırakırsam ve bunu üç kez yaparsam muaf olur muyum? Muaf olunması için cevap anahtarının işaretlenmesi gerekiyor mu? Gerekiyorsa ne kadarının işaretlenmesi gerek?

2-) Muaf olunan dersler OBP'ye eksi bir etki yapıyor mu?

3-) Muaf olmanın eksi herhangi bir yönü var mı? "Bence şundan dolayı muaf dersin olmasın." diyeceğiniz bir yönü var mı?

Ben onbirinci sınıf bittiğinde açık liseye geçtim. Geçtiğimde 6 dönem 232 kredim vardı.

4-) Dil ve Anlatım (DvA) dersi hariç, diğer ortak derslerden muaf olursam, OBP puanım hesaplanırken onikinci sınıf ortalamam yalnızca DvA dersine bakılarak, örneğin seksen puan mı olacak?

Şimdiden teşekkür ederim.

Jezxy
Onursal Üye

Re: Muaflık ve OBP

Mesaj gönderen Jezxy » 06 Tem 2018, 17:43

Öncellikle Hoşgeldin Siteye :.yehuu:

Elimden Geldiğince Cevaplamaya Çalışayım ..

Önce Bu Kuralı Hiç Unutma Hocam.

Resim

Ve Şimdi İse

Bir Öğrenci Eğer Bu Yaş Kuralına Uymuyorsa 1 Senede 2 Sınava Girebiliyor !

Eğer Yaş Kuralı Öğrenci İçin Hiç Bir Sorun Teşkil Etmiyorsa Senede 3 Sınava Girebiliyor !

Gelelim Dersi Muaf Etme Olayına

1-) "MUAF OLMA: Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir."
Yani Sınava Girip İşaretleme Yapmak Gerekiyor. Siz İşinizi Şansa İhtimale Bırakmayın.

2-) MUAF Olunan Dersin OBP Etkisi Oluyor Tabiki !

3-) Aslında Her Ders Önemli. Her Sınavda Alacağınız Maksimum Kredi Olan 35 Krediyi Almak Herşey Değil O Derslerden 80 Üstü NOT Alabilmek Aslında EN ÖNEMLİSİ.

4-) https://www.aciklise.net/Forum/viewtopi ... 616a6b5f5a Burada Açık Öğretim Diploma PUANI/NOTU - OBP Hesaplama Sistemini Gösterdim Rahatlıkla Hesaplayabilirsiniz.

ve Şimdi Konuyu Özetlemek Gerekirse

Her Öğrenci 3 Sınava Giremiyor ! Buna Dikkat Etmek Lazım 3 Sınava Giremediğinden Dersi Muaf Etmesi İçin Gelecek Senenin İlk Sınavını Beklemesi Gerekiyor Ve Buda Öğrenciye Dönem Kaybına Sokuyor !

Bizde Mezun Olma Kriterleri

MİNUMUM

192 KREDİ
8 DÖNEM
VE 0 ZORUNLU DERS OLUYOR

AMA BU MİNUMUM !

Yani Öğrenci İsterse 8 DÖNEM BOYUNCA 35 KREDİ ALIP 280 KREDİ VEYA DAHA ÜSTÜ KREDİ İLEDE MEZUN OLABİLİR.

280 KREDİYİ VEYA DAHA ÜSTÜNÜ SINAV NOTLARIDA 80 VE ÜSTÜ OLARAK HESAPLARSAK MUHTEŞEM OBP Sİ OLUR.

BU TAMAMEN ÖĞRENCİNİN KAPASİTESİNE BAĞLI OLAN BİR DURUM.

YANİ ZATEN LİSE ZORUNLU EĞİTİM OLDUĞUNDAN BİR ŞEKİLDE MEZUN OLUCAKSINIZ BU GARANTİ.

LAKİN OBP SİZİN İÇİN ÖNEMLİ İSE HER DERS SİZİN İÇİN ÖNEMLİ OLMASI LAZIM , EN ÇOKTA DERSTE ALACAĞINIZ NOT DAHA ÖNEMLİSİ OLUYOR.

Göksel

Mesaj gönderen Göksel » 06 Tem 2018, 19:38

Hoşbuldum.
Cevap için teşekkür ederim. Ben muaf olunan dersin OBP puanına etkisinin olmadığını sanıyordum. Fakat yanılmışım.
Ben ilk üç yılımı bir anadolu lisesinde okudum. Bu üç yıla ait yıl sonu notlarımı nereden görebilirim? OBP puanımı hesaplamak istiyorum. (Ortalama değerler var kafamda fakat artik e okul sistemine giremediğimden yıl sonu notlarıma ulaşamıyorum)

7 ve 8 donemlerine ait ortak derslerimi geçince verdiğiniz linkteki gibi notumu hesaplayacağım. Bu onikinci sınıf yıl sonu notum yerine geçmiş olacak. Dört yılın notlarını toplayıp dörde bölünce OBP puanıma ulaşacağım. OBP puanını 0.6 ile çarptığımda da Üniversite Sınavı'nda eklenecek puanı bulmuş olacağım. (5×12÷100=6÷10)

Jezxy
Onursal Üye

Mesaj gönderen Jezxy » 06 Tem 2018, 21:52

Rica Ederim ...

Etkisi Bahsettiğim Gibi

Bir Kişi 192 Kredi İlede Mezun Olabilir Bazı Derslerinden Muaf Olarak

Diğer Kişide 230 Kredi İle Mezun Olabilir Yine Bazı Derslerinden Muaf Olarak

Ama O Derslerden Muaf Olmayıp Not Ortalaması 80 ve Üstüde Olursa İstediği OBP ULAŞABİLİR.

VE Açık Öğretime Geçmeden Önceki Notlarınızı Bahsetmişsiniz

Bunun İçin Yakın Bir Halkeğitime Gidip AÖL Bürosunda Transkript ( Not Dökümü ) nü İsteyebilirsiniz.

Sonra Her Dersi TEK TEK Kredisi ve Alınan Not ile Çarpıp

Kredi Toplamını / Not Toplamına Bölerek Diploma Puanınızı Şimdiden Öğrenebilirsiniz Daha Sonra Sınavlardan Gelen Notları Dahil Ederek Tekrar Hesaplayabilirsiniz.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön