eXoMania yazdı: 17 May 2020, 21:36
Eğitim sistemimiz maalesef tekdüzelikten çıkmak için çaba bile göstermiyor. Sonra biri çıkıp haberlerde Türkiye'de eğitim düzeni berbat deyince de bazı kesimlerin zoruna gidiyor. Bakınız şu an kafamı dersten kaldırmıyorum ve beynimin içi resmen çöplük oldu bir yandan yks'ye gireceğim diğer yandan kpss'ye ve aol dediğim gibi belli bile değil beni geçin kendimi acındırmıyorum burada. Benim durumumda olan daha binlerce insan var burada açık öğretimde okuyan, bu insanların vebalini kim sırtlanacak ? Sizin de dediğiniz gibi aileyiz. Hatta büyük bir aileyiz fakat bu ailenin devamını sağlamak için maddi kaynakta lazım o kaynağı şu anki öğrenciler sağlayacak istihdam olarak bu ülkeye bunun bilincinde olmayanlar veya bilip isteyerek yapanlar tarafından yönetiliyoruz herhalde bunu söylemem yanlış anlaşılmasın. Kimseye bir düşmanlık güttüğüm yok haddime de değil zaten. Ama durumumuz hiçte iç açıcı değil artık bu ülkeye gelen turistlerin ayakkabısını boyar onlara türlü türlü şakalar yaparız 3-5 kuruş koparabilmek için komik gerçekten 

Maalesef, biride çıkıp demiyorki hayrola? Maaşı kesilir aman aman. Bu gün ne kadar mühendis, doktor, atlet çıkarırsan yarın hepsi sana döner. Kısacası ne ekerlerse onu biçecekler. Parayı okula değil avmye gömenin hali nice... Herhangi bir siyasi parti tutmuyorum ve ya siyaset yapmıyorum bu konuda yanlış anlaşılmasın. Ama görünen köy kılavuz istemez. Bir sınav için 12 yıl çalışıp debeleniyorsam ve sisteme bağlı sonuçlarım kötüyse (burada ders çalışmayanda var hebele hübele yapılmasın) bu benim suçum değildir ve ben o sistemi eleştiririm.. Ünide görmeyeceğimiz derslere çalışıp giriyoruz
Örn: sanat tarihi okuyan birinin derslerinde matematik, fen varmı?
Acil ve ilk yardım (bunun hayaliyle yaşadığım bölüm) : derslerinde fizik kimya var mı?
Amacımız memur olmak ömrümüzde bir daha göremeyeceğimiz formülleri vs ezberleyip geleceğimizi kazanmaya çalışıyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun 

Sizler hem aöl'e hem yks'ye hem de kpssye hazırlanıyorsunuz o kadar zor ki altından nasıl gelinir bilmiyorum bende yks ve kpssye giricem ama daha kpssye bakmadımbile zaman olmuyor, ya tüm günün dersle geçecek (sonuç karma çorman bilgiler) ya da üniversite veya memur olma hayallerini unut. Ne diyim ki yani ne denilir ki  

.