Toplam Dönemi : 7 AOL'de Okuduğu Dönem : 1
Toplam Kredi : 122 Alan Kredi : 31
Zorunlu derslerimin toplamı 98 kredi ediyor.
Bunlardan toplam 26 kredisi ortak derslere
Geriye kalan 72 kredi alan derslerine ait.
Bu sene Mayıs ve Temmuz ayları ve seneye Ocak'ta sınava gireceğim hayırlısıyla. Bu 3 dönemde toplam 30+30+30=90 kredi toplayabilirim ama benim zorunlu dersler toplamı 98 kredi ve bunların çoğu alan dersi. Bu nedenle 8 kredi yüzünden ben seneye Ocak ayında mezun olamam değil mi? Ek sınav falan deniliyor ama o her zaman olmuyor ve hangi aylarda yapıldığını da bilmiyorum. Ben buna göre seneye mayıs ayındaki sınavdan sonra mı mezun olacağım? Eğer durum öyleyse keşke daha erken mezun olma imkanım olsaydı rahat rahat üniversite sınavlarına hazırlanabilecektim.
Ne zaman mezun olabilirim?
Re: Ne zaman mezun olabilirim?
merhaba arkadaşlar yardım bekliyorum daha bu ilk sınava girişim 

Öncelikle Açık Liselilerin arasına hoş geldin. Göründüğü kadarıyla seneye Ocak sınavına yetişmiyor mezuniyetin ama üzülme, üniversite sınavına girmen için ocakta mezun olmuş olman geremez. Mayıs ve Temmuz sınavlarına da girebilirsin. Bu arada da üniversite sınavlarına rahat rahat hazırlanabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Oh işte böyle bir yorum bekliyordum teşekkür ederim kardeşimemrahk yazdı:Öncelikle Açık Liselilerin arasına hoş geldin. Göründüğü kadarıyla seneye Ocak sınavına yetişmiyor mezuniyetin ama üzülme, üniversite sınavına girmen için ocakta mezun olmuş olman geremez. Mayıs ve Temmuz sınavlarına da girebilirsin. Bu arada da üniversite sınavlarına rahat rahat hazırlanabilirsin...

Ve bir şey daha soracağım bu ek sınavların seneye Ocak ayından sonra yapılma olasılığı var mı? Yoksa 3.dönem sonu sınavlarından (23 - 24 Temmuz 2011 tarihindeki sınavlardan) sonra mı yapılıyor?
Ocak, Mayıs ve Temmuz sınavları dönem sınavlarıdır. Adı üstünde olduğu gibi ek sınav dönem sınavlarına ek olarak mezuniyetine belirli kredi eksiği kalanlar için yapılıyor. Kısaca Temmuz sınavından sonra(yapılacağı kesin değil tabiki)...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk