bişey danışmak istiyorum

Her Konuda Tartışabilirsiniz
opikanus

bişey danışmak istiyorum

Mesaj gönderen opikanus » 12 May 2011, 15:57

düz lisede örgüneğitim dışına çıkarılıp tasdikname ile ayrıldım sonra bi akşam lisesinden 9.sınıftan mezun oldum bu sene kayıt tekrarlamadığımız için 10.sınıfımı dondurduklarını öğrendim. Şimdi 2 sorum var...

1 ) Açık Öğretim Lisesine kayıt olabilirmiyim olmak için nelere ihtiyacım var ve heralde birdahaki seneye sarkacak.

2 ) Ne kadar sürede mezun olabilirim internette kredin yeterli olursa erken mezun olma şansın olduğunu okudum bir kaç yerde bunun aslı nedir mümkünmüdür acaba yoksa normal liselerdeki gibi 3 yıl mı okuyacağım çünkü çok sene kaybım oldu 18 yaşıma basıcam ve gerçekten çok sene kaybım oldu eğer varsa bir yolu söylerseniz bilgilendirirseniz çok minnettar olurum...
.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: bişey danışmak istiyorum

Mesaj gönderen kripton » 12 May 2011, 21:00

9. sınıftan nasıl mezun oldun anlamadım ama açıköğretimde okuyabilirsin sanırım. Yeni kayıt tarihlerini halk eğitim merkezlerinden öğrenebilirsin sana orada gerekli açıklamaları yapar yardımcı olurlar. Liseye sıfırdan başlayan ve 18 inden gün almış olanlar iki buçuk yılda bitirebiliyorlar liseyi. Senin kredin de varsa daha önce okuduğun okuldan belki daha da çabuk bitirebilirsin. En kısa sürede halk eğitime gidip daha doğru ve detaylı bilgi al derim ben.
Resim

emrahk
Onursal Üye

Re: bişey danışmak istiyorum

Mesaj gönderen emrahk » 13 May 2011, 14:33

opikanus yazdı:düz lisede örgüneğitim dışına çıkarılıp tasdikname ile ayrıldım sonra bi akşam lisesinden 9.sınıftan mezun oldum bu sene kayıt tekrarlamadığımız için 10.sınıfımı dondurduklarını öğrendim. Şimdi 2 sorum var...

1 ) Açık Öğretim Lisesine kayıt olabilirmiyim olmak için nelere ihtiyacım var ve heralde birdahaki seneye sarkacak.

2 ) Ne kadar sürede mezun olabilirim internette kredin yeterli olursa erken mezun olma şansın olduğunu okudum bir kaç yerde bunun aslı nedir mümkünmüdür acaba yoksa normal liselerdeki gibi 3 yıl mı okuyacağım çünkü çok sene kaybım oldu 18 yaşıma basıcam ve gerçekten çok sene kaybım oldu eğer varsa bir yolu söylerseniz bilgilendirirseniz çok minnettar olurum...
.
Kripton'a ek olarak, Akşam Lisesi'nin 9. sınıfından ayrıldıysan yeni kayıt dönemi olan Ağustos sonu-Eylül ortası gibi kayıt yaptırabilirsin Açık Lise'ye. Açık Lise'de sınıf kavramı yoktur, dolayısıyla 10. sınıftan başlarsın demek yanlış ama 9. sınıfın derslerini Akşam Lisesi'nde geçtiğin için artık 10. sınıfın derslerinden başlayarak sınava girersin. Gerekli belgeleri kayıt tarihi geldiğinde AÖL sitesinden öğrenebilirsin. Öncelikle Akşam Lisesi'nden tasdikname ve transkript belgeni alacaksın gerisi kolay zaten. Benim bir arkadaşım bu sene Açık Lise'ye yazıldı ve o da örgün liseden 9. sınıftan ayrılmıştı ve ona okul 38 kredi verdi sanada bu civarda kredi verilir. Mezuniyet kredisi 192 ve en fazla 160 kredi eksiğin olmuş olacak. senede 3 kere sınava girebilecek yaşta olduğun için 3x30=90 yani 2 sene okuyup 20 yaşında mezun olabilirsin. Geç değil bence...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön