FÂTİHA SÛRESİ'NİN FAZİLETİ

Dini Bilgiler,İlahiler,Yazılar,Dualar,Tasvirler,İslamiyet...vs
assolist
Yardımcı Uzman

FÂTİHA SÛRESİ'NİN FAZİLETİ

Mesaj gönderen assolist » 12 Haz 2011, 13:20

Fatiha Suresi övgü ve dua olarak ikiye ayrılır. Allah, Fatiha Suresini okuyanı över. Fatiha Suresini okuyan kişi tüm Kuran´ı okumuş gibi sevaba nail olur.
Peygamber efendimiz(sav) : Allahu Teâlâ (hadis-i kudside) buyurdu ki:
Ben namaz suresi olan Fatiha’yı benimle kulum arasında ikiye böldüm. Yarısı Benim, yarısı da kulumundur. Kulumun istediği hakkıdır,verilecektir.''

Peygamber efendimiz (sav) bunu şöyle izah ediyorlar:

Kul: ''Elhamdü lillahi Rabbi’l-âlemîn'' (Hamd, Alemlerin Rabbi olan Allah’a aittir) dediği zaman,
Allahu Teâlâ: ‘Kulum Bana hamdetti’ buyurur.

Kul: ''Er-Rahmâni’r-Rahîm'' (O esirgeyen ve bağışlayandır) dediği zaman,
Allahu Teâlâ: ‘Kulum Beni andı,Beni övdü' buyurur.

Kul: ''Mâliki yevmiddîn'' (O,Allah hesap ve ceza gününün Sahip ve hakimidir) dediği zaman,
Allahu Teâlâ: ‘Kulum Beni ta'zim etti, yüceltti’ buyurur.

Kul: ‘İyyâke na’büdü ve iyyâke nestaîn’ (Yalnız Sana kulluk eder, yalnız Senden yardım dileriz) dediği zaman,
Allahu Teâlâ: ‘Bu benimle kulum arasındadır. Kuluma istediği verilecektir‘ buyurur.

Kul: ‘İhdine’s-sırâta’l-müstekîme sırâtallezîne en’amte aleyhim ğayri’l-mağdûbi aleyhim veleddâllîn’
(Bizi doğru yola, kendilerine nimetler verdiklerinin yoluna ilet. Gazabına uğramış yahut sapmış olanların yoluna değil) dediği zaman, Allahu Teâlâ: ‘Bu kulum içindir ve kuluma istediği verilecektir' buyurur.”

Bu hadis-i kudsî,hem Fâtiha'nın,hemde Fâtiha'yı okumanın faziletini bildirmektedir. Allahu Teâlâ, Fâtiha'yı okuyan kimseyi, Fâtiha hürmetine, '' Benim kulum'' demek sureti ile kendi Zât'ına izafe etmiş ve ona büyük bir şeref bahşetmiştir.

“Din Kültür” sayfasına dön