direk geçiş

Her Konuda Tartışabilirsiniz
strong_07
Acemi

direk geçiş

Mesaj gönderen strong_07 » 19 Ağu 2011, 15:23

ben önümüzdeki sene bitiyor okul mesleki açık öğretim şuan bilgisayar teknis servis dalında okuyorum sınavsız geçiş seneye kalkmassa bilgisayar destekli tasarım ve animasyon bölümü 2 yıllık
geçebilirmiyim şimdiden teşşekürler hepinize tüm mezun olan arkadaşlara başarılar diliyorum allah yolunuzu açık etsin.

Kullanıcı avatarı
colin_erkan
Doktor

Re: direk geçiş

Mesaj gönderen colin_erkan » 19 Ağu 2011, 21:47

Normalde bu sene içinde kalkıcak demişlerdi direk geçişi ama kalkmadı, bu sene son dediler yani bidahaki sene direk geçiş olmicak diye biliyorum ben...
CeHeNNeM Buz TuTana Kadar BAYRAMPAŞALIYIZ....!!!
(2008 yılında foruma ilk üye olduğumda atmıştım bu imzayı malesef Bayrampaşadan ayrıldım ama bir gün tekrar geri döneceğim...)

Maol
Asistan

Mesaj gönderen Maol » 19 Ağu 2011, 22:05

Sınavsız geçiş çıktığından beri her sene kalkıcak muhabbeti vardır bildim bileli. Kalkcağını sanmıyorum çünkü uzaktan görüldüğü kadar janjanlı bişey değil şu yorumu oku ne demek istediğimi anlıcaksın.

Ekşi sözlük'ten bir yorum

""BT lisede mezun olduğum bölümdür. ders olarak açık kaynak işletim sistemleri (linux komutları, linux çalışma yapısı vb. öğretilir), ağ teknolojileri (tcp/ip ve rj45 çakmaktan öteye gitmese de az biraz bir şeyler öğrenilir), grafik ve animasyon (fireworks, flash, actionscript, photoshop, illustrator gösterilir), web tasarımın temelleri (grafik ve animasyon dersiyle birlikte ilerler. grafik dersinde yapılan görsel bu derste css - html yapılır), internet programcılığı (php, mysql, c#, mssql ve mvc gösterilir. web tasarımın temelleri dersinde yapılan tasarımın üzerine kod yazılır.) yer almaktadır. eğer müfredatı pek umursamayıp, öğrencisinin verim almasını amaçlayan bir öğretmen varsa grafik derslerinde 3d studio max, programlama derslerinde java ve mobil uygulamalar geliştirme gibi konulara değinebilmektedir. hatta "üniversite de çok işinize yarayacak" diyerek matlab dahi gösterebildiği tecrübeyle sabittir. genelde buradan mezun olanların üniversite kazanma şansı pek yoktur çünkü yıllardır görmedikleri derslerden sınava girmektedirler. 2 yıllık geçiş hakkı ise tam bir fiyasko. binlerce meslek lisesi öğrencisi varken istanbul'da sadece 4 üniversite geçiş hakkı ile öğrenci alır. onlar da 80 kişilik kontenjan koyar. bunun dışında geçiş önceliği vardır. geçiş önceliği diploma notuna göre belirlense de anadolu teknik liselerinden geçiş için başvuran öğrenciler üniversiteye alınmadan anadolu ticaret liselerinden öğrenci alınmaz. anadolu ticaret liselerindeki öğrenciler alınmadan anadolu meslek lisesi öğrencileri alınmaz. anadolu meslek lisesi öğrencileri alınmadan da meslek lisesi ve endüstri meslek lisesi öğrencileri alınmaz. genelde anadolu teknik liseleri üniversiteye yerleştiğinde anadolu ticaret liselerine dahi yer kalmaz. haliyle vakıf üniversitesi dışında alternatif kalmamış olur. yazıktır, günahtır...""
Mesleki Açık Öğretim Lisesi - Bilişim Teknolojileri Alanı

MEZUN

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 20 Ağu 2011, 10:06

Sınavsız geçiş sittin sene kalkmaz merat etmeyin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön