Üniversiteyi Kazanan Arkadaşlarımız Kyk'ya başvurun.
Üniversiteyi Kazanan Arkadaşlarımız Kyk'ya başvurun.
http://www.kyk.gov.tr Adresinden Burs,Yurt ve Öğrenim kredisine başvurmayı unutmayın arkadaşlar
Re: Üniversiteyi Kazanan Arkadaşlarımız Kyk'ya başvurun.
Aynen ben basvurdum. Katkı kredisi de almak istiyorum çıkar insallah.
evet evet çok önemli bende bustan çok katkı kredisi istiyorum.
bursla katkı kredisi aynı sanırım katkı kredisi geri ödemeli bursta seç şans bu gelirse karlı olursun
yok katk kredisi geri ödemeli değil.o öğreim kredisi. katkı kredisi harç indirimi yapılıyor yani ben 400 vereceğime 30-40 lira vereceğim. burda istiyorum ama şu an önemli olan harçta indirim yapılması 400 fazla biraz.İdealistt yazdı:bursla katkı kredisi aynı sanırım katkı kredisi geri ödemeli bursta seç şans bu gelirse karlı olursun
Anladım sımdı benımde bunları alma ihtimalim yüksek inşallah herşey istediğimiz gibi olur
gülbeyaz bu öğrenim kredisini isteyen herkes alabiliyor demi geri ödemrli olduğu için. Peki katkı kredisi isteyen herkese mi veriliyor yoksa bir takım şartları mı vargülbeyaz yazdı:yok katk kredisi geri ödemeli değil.o öğreim kredisi. katkı kredisi harç indirimi yapılıyor yani ben 400 vereceğime 30-40 lira vereceğim. burda istiyorum ama şu an önemli olan harçta indirim yapılması 400 fazla biraz.İdealistt yazdı:bursla katkı kredisi aynı sanırım katkı kredisi geri ödemeli bursta seç şans bu gelirse karlı olursun

Bu konuda hiç bilgim olmadığı için soruyorum: Katkı kredisi alırsan eline para vermiyorlar da harcını mı az alıyorlar

evet isteyen herkes alabiliyor ama ben almam. düşünsene mezun olduğumda 20.000 tl borçlu olacağım devlete ya iş bulamazsam ya başıama bir şey gelirse yok yok ben alamam. katkı kredisi ise belli şartları vardır herkese çıkmıyor ama umarım bana çıkar.kripton yazdı:gülbeyaz bu öğrenim kredisini isteyen herkes alabiliyor demi geri ödemrli olduğu için. Peki katkı kredisi isteyen herkese mi veriliyor yoksa bir takım şartları mı vargülbeyaz yazdı:yok katk kredisi geri ödemeli değil.o öğreim kredisi. katkı kredisi harç indirimi yapılıyor yani ben 400 vereceğime 30-40 lira vereceğim. burda istiyorum ama şu an önemli olan harçta indirim yapılması 400 fazla biraz.İdealistt yazdı:bursla katkı kredisi aynı sanırım katkı kredisi geri ödemeli bursta seç şans bu gelirse karlı olursunHarçlarda bu oranda bir düşüş sağlıyorsa iyiymiş bu arkadaşım.
inşallah.İdealistt yazdı:Anladım sımdı benımde bunları alma ihtimalim yüksek inşallah herşey istediğimiz gibi olur
[/quote]
evet isteyen herkes alabiliyor ama ben almam. düşünsene mezun olduğumda 20.000 tl borçlu olacağım devlete ya iş bulamazsam ya başıama bir şey gelirse yok yok ben alamam. katkı kredisi ise belli şartları vardır herkese çıkmıyor ama umarım bana çıkar.[/quote]
Tabi geri ödemeli olan kredi riskli. Çıktığın anda iş garantisi olması lazım. Peki katkı kredisi için şartlar ne ki
evet isteyen herkes alabiliyor ama ben almam. düşünsene mezun olduğumda 20.000 tl borçlu olacağım devlete ya iş bulamazsam ya başıama bir şey gelirse yok yok ben alamam. katkı kredisi ise belli şartları vardır herkese çıkmıyor ama umarım bana çıkar.[/quote]
Tabi geri ödemeli olan kredi riskli. Çıktığın anda iş garantisi olması lazım. Peki katkı kredisi için şartlar ne ki

Benim 2 yıllık 5 000 yapar en fazla. Bizde baba yok gitceğimiz yerde iş olanağıda yok napalım
Arkadaşlar bir yanlış anlama var ortada. Malesef katkı kredisi de geri ödemeli. Öğrenim yardımları şöyle;
Burs: Başarılı öğrencilere geri ödemesiz her ay veriliyor.
Öğrenim Kredisi: Başvuranlara mezuniyetinden itibaren 2 yıl sonra geri ödemeye başlamak üzere her ay veriliyor.
Katkı Kredisi: Yılda iki kere yapılan kayıt yenileme harcına devletin ücretin büyük kısmını ödeyerek yardım etmesine deniyor. Ve bu da tıpkı öğrenim kredisi gibi geri ödeniyor. Ama her ay verilmediği için nispeten geri ödemesi daha kolay...
Devlet baba yardım yaparken böyle işte. Ondan burs almak zor, diğer yardımları alınınca da zaten geri ödeniyor...
Burs: Başarılı öğrencilere geri ödemesiz her ay veriliyor.
Öğrenim Kredisi: Başvuranlara mezuniyetinden itibaren 2 yıl sonra geri ödemeye başlamak üzere her ay veriliyor.
Katkı Kredisi: Yılda iki kere yapılan kayıt yenileme harcına devletin ücretin büyük kısmını ödeyerek yardım etmesine deniyor. Ve bu da tıpkı öğrenim kredisi gibi geri ödeniyor. Ama her ay verilmediği için nispeten geri ödemesi daha kolay...
Devlet baba yardım yaparken böyle işte. Ondan burs almak zor, diğer yardımları alınınca da zaten geri ödeniyor...
En son emrahk tarafından 23 Ağu 2011, 14:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
ciddimisin ya ama ben sanki öyle okumadım kendi sitesinde okumuştum ama of çok şaşırdım. artık yaptım başvurumu yapacak bir şey yok.
Malesef doğru Gülbeyaz. Örneğin 400TL'lik harcın 360 TL'sini karşılar ama mezun olduktan 2 sene sonra geri alır. Devlet vatandaşına bu kadar değer verir çünkü..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
ben geri aldım bavurumu daha sonra ne olacağı belli olmaz borçlanmayayım. bir yolunu bulur yatırırım harcı. sadece burs için seçeyim dedim sadece burs istiyorum şıkkı yoktu. mecburen öğrenim kredisi ve burs seçtim.