Merhabalar...
21 Şubat 1995 tarihinde doğdum.Şubatta 17 yaşıma gireceğim.Sağlık sorunları nedeniyle anadolu lisesinden tastiknamemi aldım.Açık liseye yeni kayıt oldum sayılır.Sadece 1 dönem sınava girdim.Mayısta olan sınavda 12 ders seçtim ve 9 dersten geçtim.17 yaşını dolduranlara açık liseyi 2.5 senede bitirme gibi bir imkan sunmuşlar.Acaba ben bu imkandan faydalanabilir miyim?
Teşekkürler...
Açıköğretim Lisesi 2 Yılda bitirme ile ilgili...
-
Re: Açıköğretim Lisesi 2 Yılda bitirme ile ilgili...
Açık Öğretim Lisesini sıfırdan başlayınca 2,5 senede bitirme imkanı var.Ancak senin kredi ve dönemini incelemek gerekiyor.
Yazmadığın için yaşından tahmini olarak hesap yapıyorum.Lise 2. sınıfın 1. dönemini tamamlayıp 2. dönemini tamamlamadan bıraktın gibi gözüküyor.Bu durumda 3 dönemin vardı, mayıs sınavıyla 4 oldu.Yaşın 17 olmadığı için 3. dönem sınavına giremedin.8 dönemde mezun olabilirsin, yani 2011-2012 öğretim yılında Ocak, Mayıs ve Temmuz sınavlarıyla dönemin 7 olacak ve 1 dönemin kalacak.Ek sınava şimdilik şimdilik girme şansın olmadığı için 8. dönemini 2012-2013 Ocak sınavıyla verirsin, Şubatta sonuçlar açıklanır, Mart yada Nisan 2013'te diplomanı eline alabilirsin...
Derslerini sıkı tut, hangi dönemdeysen o dönem seçebileceğin bütün alan/ortak dersleri seç, seçmeli derslerden de mutlaka 30 krediyi tamamla.Dönem derslerini o dönem vermeye çalış, sonraki döneme bırakma...
Yazmadığın için yaşından tahmini olarak hesap yapıyorum.Lise 2. sınıfın 1. dönemini tamamlayıp 2. dönemini tamamlamadan bıraktın gibi gözüküyor.Bu durumda 3 dönemin vardı, mayıs sınavıyla 4 oldu.Yaşın 17 olmadığı için 3. dönem sınavına giremedin.8 dönemde mezun olabilirsin, yani 2011-2012 öğretim yılında Ocak, Mayıs ve Temmuz sınavlarıyla dönemin 7 olacak ve 1 dönemin kalacak.Ek sınava şimdilik şimdilik girme şansın olmadığı için 8. dönemini 2012-2013 Ocak sınavıyla verirsin, Şubatta sonuçlar açıklanır, Mart yada Nisan 2013'te diplomanı eline alabilirsin...
Derslerini sıkı tut, hangi dönemdeysen o dönem seçebileceğin bütün alan/ortak dersleri seç, seçmeli derslerden de mutlaka 30 krediyi tamamla.Dönem derslerini o dönem vermeye çalış, sonraki döneme bırakma...

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...
-
Re: Açıköğretim Lisesi 2 Yılda bitirme ile ilgili...
Liseye kayıt olduktan sonra doğru düzgün gidemedim.Lise 1.Sınıf, 1.Dönemini bile bitiremedim.Daha doğrusu gidemedim.Liseye 2 sene üst üste gidemeyince tasdiknamemi aldım...