COk önemlii ACİLL :(

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
oguzdgr

COk önemlii ACİLL :(

Mesaj gönderen oguzdgr » 14 Eyl 2011, 18:18

iyi ğünler ben 4 yıl once lıse den ayrıldım ve hemen aöl kayıt oldum 1 yıl ğittim 36 puan aldım 2 yılda pasif olarak sınavlara ğirmedım kayıt yaptırmadım..
benim kafama takılan bır konu var bu sene kayıt olmak ıcın 20 tl bankaya yatırdım bundan once 50 tl yatırıyosum anlamadım
2. sorum ise daha onemli :S
36 puan ıkı sınava ğirsem seneye de ılk sınava qırsem 3 sunav 30 ar puan alsam 30x3=90 36 puanda benım var 126 puan yapıyor lıse son oluyorum hemen gece lısesıne kaydımı aldırsam onumuzdekı sene mezun olabılırmıyım bana yardımcı olabılırmsnz acılen mezun olmam lazım yardımlarınızı beklıyorum lutfenn :(

oguzdgr

Re: COk önemlii ACİLL :(

Mesaj gönderen oguzdgr » 14 Eyl 2011, 18:47

sanırım her 48 puanda 1 sınıf qecılıyor sımdı hesapladım :( 144 puan almam lazım bu sene 3+seneyede ılk sınava qırsem 3+1 ya yardımcı olun valla kafam durdu kımse yok mu :(

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 14 Eyl 2011, 19:20

Kayıt yenileme ücretlerini geçen Mayıs sınavınında yarı yarıya düşürdüler, ondan 20 TL. Diğer sorun ise; sisteme uzun süre ara verdiğin için haberin olmabilir ama 3 yıllık sistemdeki herkes 2009-2010 yılından itibaren 4 yıllığa geçirildi. Dolayısıyla sende 4 yıllık okuyacak ve 192 kredi ile mezun olabileceksin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

oguzdgr

Mesaj gönderen oguzdgr » 14 Eyl 2011, 19:36

emrakk dıyer sorularım hakkında bılqın varmı hıhı bılıyorum 4 yıllık sısteme gore mezun olucam ben 3 yıllık basıt derslerı vereyım dıyorum 4. yılımıda qece lısesınden mezun olayım mantıklımı ? sence kardes... boyle bır sey yapabılırmıyım ?

oguzdgr

Mesaj gönderen oguzdgr » 14 Eyl 2011, 19:40

basıt ve puanı yuksek derslerı alıp ılk 4 sınavda 144 puanı alıp seneye ılk sınavdan hemen sonra qece lısesınden mezun olabılırmıyımm ohh be sorum buu...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 14 Eyl 2011, 19:45

Şu an cepten girdiğim için ayrıntılı yazamadım. Basit ders derken öğrenci girişinde bulunan zorunlu dersler adlı bölümdeki derslerden sana kolay gelen dersleri seçip geçersen ve son sınıf kredisine ulaşırsan tabi ki geçiş yapabilirsin. Akşam Liseleri son sınıfa kaç kredi ile alıyor bilmiyorum ama o kediye ulaşınca geçiş yaparsan kolay bitirirsin. Akşam Lisesi'nde hepimiz biliyoruz ki öğretmenler sınavda yardım ediyor. Ama kalitesiz okullar bu yüzden bu da bir gerçek...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

oguzdgr

Mesaj gönderen oguzdgr » 14 Eyl 2011, 19:53

mesela 59 TURİZM 1 - 4 puanı var bu tür derslerı alıp 144 puanı yapıp en son yılda mezun olmak ıcın yapısıcam ben qece lısesıne amacım sadece mezun olabılmek bılıyorum qece lıselerındekı amac sadece para kazanmak ama acılen en kısa yoldan bu dıplomayı almam hızlandırmak ıcın budakı herkesın amacı mezun olmak sadece son 1 yıla gece lısesınden 2 yılda bu işi halletmek amacım su anda sadece 144 puan en kısa zamanda kolay derslerın kredını alıp sonrada son 48 puanı acıl lıseyı bırakıp ordan hemen mezun olmak.. zor sayısal derslerını acıl lıseye uzerımdekı yukunu hafıfletmesı ıcın gece lısesı dıyorum benım sayısal ıgrenc dende öte berbatt :( sence nasıl olur ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 14 Eyl 2011, 19:57

Hayır Turizm olamaz dediğim gibi zorunlu dersler kısmında yazan ve yanında ''ortak'' ve ''alan'' yazanları seçip geçmelisin. Ki bu derslerde çalışmadan geçilmesi zor dersler...

Mustafa Kemal Atatürk

oguzdgr

Mesaj gönderen oguzdgr » 14 Eyl 2011, 20:03

SEÇMELİ DERS LİSTESİ sınde var bu ders nasıl olmak dıyosun anlamıyorum benım amacım dedıqım ğibi basıt derslerın notlarını toplayıp sonrada puanım 144 u lıse son uda qece lısesınden ayarlayıp bıtırmek daha erken mezun olmak emrah

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 14 Eyl 2011, 20:10

Bende sana önceki mesajımda da yazdığım gibi ortak ve alan yazanlardan sınava girmen gerektiğini söylüyorum. Kolay da olsa zorda olsa seçmeli dersler etkisiz elemandır. Ve seçmeli dersler ile kredin 500 bile olsa mezun olamazsın diyorum. Yani ''zorunlu dersler'' butonu altındaki dersleri zorda olsa kolayda olsa gçmen lazım. Seçmeli derslerin esprisi ise, örneğin zorunlu dersler bitti ve kredi 192 olamadı da 180 oldu. İşte o zaman ortak ders kalmadığı takdirde, seçmeli dersleri seçip kalan 12 krediyi vermek gerekiyor. Bir bakıma kurtarma kredisi için seçmeli dersler, bunu untma. Ders seçerken zor bile olsa hepsini ''ortak'' ve ''alan'' seçmeli, seçmeli dersler adı altındakilerden UZAK durmalısın, benden söylemesi. Akşam Lisesi'ne de geçsen mezun olmazsın aksi halde...

Mustafa Kemal Atatürk

oguzdgr

Mesaj gönderen oguzdgr » 14 Eyl 2011, 20:20

cok tesekkur ederım emrah :).. ellerıne saglık.. cok ıyı oldu bu bılqıler..

GENEL KÜLTÜR ALANI MEZUNİYET ŞARTLARI DEĞİŞTİ!
Açık Öğretim Lisesi Genel Kültür alanında okuyan öğrencilerimizin mezuniyet şartları değişmiştir. Daha önce, öğrenimlerine Genel Kültür alanında devam eden öğrencilerin, ortak derslerden en az 80 kredi tamamlama zorunluluğu var iken bu zorunluluk kaldırılmıştır. (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 06/06/2011 tarihli ve 66 numaralı kararı). Yeni mezuniyet şartları için buraya tıklayınız.

Genel Kültür alanını tercih eden öğrenciler, bütün alanlara ait derslerden istediklerini seçebilirler.Bu öğrenciler için alan kredisi olan 64 kredi zorunluluğu yoktur. Ancak mezuniyet şartlarını taşımaları gerekir.
mezunıyet sartı ise
MEZUNİYET KREDİSİ ENAZ 80’ İ ORTAK OLMAK ÜZERE 192 DİR bu nasıl bişi ya
En son oguzdgr tarafından 14 Eyl 2011, 20:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön