Açık lise bitirip Askeri okula gidilebiliyormu?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
MertDEMİR

Açık lise bitirip Askeri okula gidilebiliyormu?

Mesaj gönderen MertDEMİR » 16 Eyl 2011, 18:18

Arkadaşlar bir maruzatım olacaktı Açık liseyi bitirip Askeri Okula gidiliyormu Gidiliyorsada benim yaş 18 2.5 senede bitirmeyi düşünüyorum. Herhangi bi problem çıkarmı ?

emrahk
Onursal Üye

Re: Açık lise bitirip Askeri okula gidilebiliyormu?

Mesaj gönderen emrahk » 16 Eyl 2011, 19:05

Malesef neye dayanarak olmuyor bilmiyorum ama Açık Öğretim Lisesi mezunlarını askeri okullara almıyorlar. Hatta meslek lisei öğrencilerini bile kabul etmiyorlar. Başvuru koşulları çok katı. Linkteki Word dökümanından koşulları görebilirsin;

http://www.tsk.tr/7_INSAN_KAYNAKLARI/7_ ... 011/HO.doc
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

MertDEMİR

Mesaj gönderen MertDEMİR » 16 Eyl 2011, 19:18

Peki benim bir sorum daha olacak Ben Lise 1 de 84 gün Devamsızlık ve 9 zayıftan kaldım :oops: :mrgreen: Yeniden AÖL e kaydoldum Herhangi bir Kredi falan olucakmı eskiden kalan ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Eyl 2011, 19:21

MertDEMİR yazdı:Peki benim bir sorum daha olacak Ben Lise 1 de 84 gün Devamsızlık ve 9 zayıftan kaldım :oops: :mrgreen: Yeniden AÖL e kaydoldum Herhangi bir Kredi falan olucakmı eskiden kalan ?
Eğer sadece 1 dersten bile geçmişsen yine de AÖL'ye kredi olarak gelir. Tasdiknamenin fotokopisi elindeyse bakabilirsin geçtiğin ders var mı diye. Ya da durumunun kesin kayda dönmesini beklemelisin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

MertDEMİR

Mesaj gönderen MertDEMİR » 16 Eyl 2011, 19:27

emrahk yazdı:
MertDEMİR yazdı:Peki benim bir sorum daha olacak Ben Lise 1 de 84 gün Devamsızlık ve 9 zayıftan kaldım :oops: :mrgreen: Yeniden AÖL e kaydoldum Herhangi bir Kredi falan olucakmı eskiden kalan ?
Eğer sadece 1 dersten bile geçmişsen yine de AÖL'ye kredi olarak gelir. Tasdiknamenin fotokopisi elindeyse bakabilirsin geçtiğin ders var mı diye. Ya da durumunun kesin kayda dönmesini beklemelisin...
Çok sorumsuz :twisted: bir öğrenci olduğum için :) Tasdiknamede ne yazdığına bile bakmadım Direk götürdüm kayıda verdim : :lol:

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön