Başarısız Dersler

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
birazdeli
Yardımcı Uzman

Başarısız Dersler

Mesaj gönderen birazdeli » 15 Eyl 2011, 23:08

Ben ilk sınavda Matematik 1'den kalmıştım. O zaman başarısız derslere eklenmişti diğer sınavda tekrar girdim ve geçtim ama yine başarısız derslerde gösteriyor. O orda kalır mı yoksa bir hata mı var? :?:

http://www.webpagescreenshot.info/img/2 ... 01110828AM

http://www.webpagescreenshot.info/img/1 ... 01110830AM

assolist
Yardımcı Uzman

Re: Başarısız Dersler

Mesaj gönderen assolist » 16 Eyl 2011, 06:30

http://www.webpagescreenshot.info/img/1 ... 01110830AM[/quote]

Bu sayfanın başında başarılı dersler yazıyor zaten.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Eyl 2011, 06:52

Örneğin 2010-1 sınavında kaldıysan başarısız derslere eklenir ve hiç kalkmaz. 2010-3. dönemi tekrar seçip geçtiysen o dönemin ''başarılı dersler'' kısmına yazılır ve o da hiç ordan kalkmaz. Ama bu dersi geçtiğin için ''başarısız dersler'' kısmında yazanı dikkate alma.

Yalnız koyduğun resimlerde daha ilginç birşey dikkatimi çekti. Aynı resimde kırmızı ile işaretlediğim dersler aynı, Dil ve Anlatım 8. Ve aynı dönem 2 kere girmiş gibi sisteme yazmışlar, notları bile farklı. Bedavadan fazla kredi mi verdiler sana acaba..:D

Resim
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 16 Eyl 2011, 09:29

Matematiğin altındaki Dil ve Anlatım 6.

6-7-8 hepsini 3. dönemde vermiş...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Eyl 2011, 10:49

Yns yazdı:Matematiğin altındaki Dil ve Anlatım 6.

6-7-8 hepsini 3. dönemde vermiş...
Evet, siyah çizgi yanılttı beni.. :wink:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

birazdeli
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen birazdeli » 16 Eyl 2011, 20:15

sağol emrah hocam yine koştun yardıma :lol:

o arkadaşın dediği gibi dil anlatım 6

havadan puan nerdeee o günler :P

Başarısız dersler veya muaf dersler bölümünde hiç ders olmazsa diploma puanı ve AOBP daha fazla geliyormuş var mı böyle bir şey. Hatta bu forumda diploma alan arkadaşlardan bazıları hiç muaf dersim yoktu ondan yüksek gelmiş olabilir diploma puanım -- AOBP puanım diye yazmışlar eski konularda görmüştüm.

birazdeli
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen birazdeli » 16 Eyl 2011, 20:21

Şunu da sorayım muaf dersler bölümü de sıkıntılı bende.

Ben Anadolu Lisesinden Açıköğretime kayıt yaptırdğım zaman örgün eğitimde geçtiğim derslerden bazıları sonradan muaf dersler bölümüne eklendi. Mesaj attım niye böyle diye saçma sapan bir yanıt vermişlerdi. :D

Yine resim göstereyim

http://www.webpagescreenshot.info/img/3 ... 11102132PM

Burdaki muaf derslerden

Coğrafya 3
Coğrafya 4
Coğrafya 5
Coğrafya 6
Matematik 3
Matematik 4
Edebiyat 3
Edebiyat 4

Bunlardan ben örgün öğretimde geçmiştim. Niye böyle eklendi bilmiyorum. Oradakilerden sadece matematik 5 doğru, ondan geçememiştim açıköğretimde. İşin garibi ders seçim zamanı geldiğinde bu dersler muaf olduğu halde seçilebilmesi lazım ama ders ekranında da gözükmüyorlar. :?

Büüşra
Çırak

Mesaj gönderen Büüşra » 16 Eyl 2011, 20:45

Benim yine bir sorum olacak sizlere bu başlığı görünce aklıma geldi. Seçmeli derslerden kalınca tekrar o dersi seçip geçmeme gerek varmı?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 17 Eyl 2011, 11:10

Büüşra yazdı:Benim yine bir sorum olacak sizlere bu başlığı görünce aklıma geldi. Seçmeli derslerden kalınca tekrar o dersi seçip geçmeme gerek varmı?
Tabiki hayır. Seçmeli dersler sadece eksik kredini tamamlaman için vardır. Geçme gibi bir zorunluluğun yok. Eğer kaldıysan sadece kredisini alamazsın o kadar.
Resim

birazdeli
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen birazdeli » 17 Eyl 2011, 17:51

birazdeli yazdı:Şunu da sorayım muaf dersler bölümü de sıkıntılı bende.

Ben Anadolu Lisesinden Açıköğretime kayıt yaptırdğım zaman örgün eğitimde geçtiğim derslerden bazıları sonradan muaf dersler bölümüne eklendi. Mesaj attım niye böyle diye saçma sapan bir yanıt vermişlerdi. :D

Yine resim göstereyim

Burdaki muaf derslerden

Coğrafya 3
Coğrafya 4
Coğrafya 5
Coğrafya 6
Matematik 3
Matematik 4
Edebiyat 3
Edebiyat 4

Bunlardan ben örgün öğretimde geçmiştim. Niye böyle eklendi bilmiyorum. Oradakilerden sadece matematik 5 doğru, ondan geçememiştim açıköğretimde. İşin garibi ders seçim zamanı geldiğinde bu dersler muaf olduğu halde seçilebilmesi lazım ama ders ekranında da gözükmüyorlar. :?

yardımcı olabilecek var mı? :idea: :idea:

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 18 Eyl 2011, 08:29

Yine resim göstereyim

Burdaki muaf derslerden

Coğrafya 3
Coğrafya 4
Coğrafya 5
Coğrafya 6
Matematik 3
Matematik 4
Edebiyat 3
Edebiyat 4

Bu mesajla yada maille çözülebilecek bir sorun değil.Dilekçe yazıp göndermelisin.Gerekli kurallara dikkat ederek.

Büüşra yazdı:Benim yine bir sorum olacak sizlere bu başlığı görünce aklıma geldi. Seçmeli derslerden kalınca tekrar o dersi seçip geçmeme gerek varmı?

Seçmeli dersleri zaten vermek zorunda değilsin.Zorunlu dersler kısmında da gözükmez.Eksik kalan krediyi tamamlama ve ortalama yükseltme için kullanılırlar.45 altı bir not alırsan geçemezsin ve kredisini de alamazsın...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 Eyl 2011, 10:10

birazdeli yazdı:

Yine resim göstereyim

Burdaki muaf derslerden

Coğrafya 3
Coğrafya 4
Coğrafya 5
Coğrafya 6
Matematik 3
Matematik 4
Edebiyat 3
Edebiyat 4

yardımcı olabilecek var mı? :idea: :idea:

Belki de örgünde geçmemişsindir. Çünkü AÖL çalışanları bu ders denkliği işlemlerinde çok iyiler ve hata yapacaklarını sanmıyorum. Eğer elinde tasdiknamenin bir kopyası varsa oradan bakabilirsin, geçip geçmediğine...

Mustafa Kemal Atatürk

birazdeli
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen birazdeli » 18 Eyl 2011, 12:43

birazdeli
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen birazdeli » 18 Eyl 2011, 12:47

Açık Öğretim Lisesine geçen dönem kayıt yaptırdığınızda okul tarafından denkliğiniz yapılmıştır ve eksiklik olmuştur,bu dersler sisteme işlenmemiştir fakat Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü bilgilerinizi incelemiştir ve bu derslerden de muafiyet hakkı kazanmış olmanız gerektiği kanaatine varmıştır bu nedenle bilgileriniz güncellenmiştir. Zorunlu dersler ekranında görünen derslerinizden sınava katılmanız doğru olacaktır.

Böyle bir cevap atmışlardı önceden nasıl eksiklik olur ya :cry:

Bu muaf derslerden tekrar girmek istesem bile giremiyorum bir de sınava sınav seçme ekranında gözükmüyorlar

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 Eyl 2011, 13:13

Evet tasdiknamene bakılırsa o dersleri geçmişsin. Peki örgün lisede başka bir alanda okurken, AÖL'de başka bir alana mı kayıt yaptırdın yoksa aynı alandamı devam ediyorsun. Eğer örügndekinden farklı bir alan okuyorsan şuan ondandır büyük ihtimal...

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön