Açıköğretim Dönemlik-Kredili Sistem Nedir?

Cevapla
sonbahar
Doktor
Mesajlar: 338
Kayıt: 30 Nis 2010, 06:49
Konum: MEZUN

Açıköğretim Dönemlik-Kredili Sistem Nedir?

Mesaj gönderen sonbahar » 22 Eyl 2011, 10:14

Dönemlik-kredili sistem; derslerin dönemlik olarak belirlendiği, bir öğretim yılının güz ve bahar olmak üzere iki dönemden oluştuğu, her dönemde bir ara ve dönem sonu sınavının yapıldığı, bütünleme sınavının bulunmadığı, öğrencilerin derse devam edebilmesi ve öğrencilik haklarından yararlanabilmesi için her dönem başında belirlenen tarihlerde kaydını yeniletmesi gerektiği, kayıt yenileme dönemlerinde öğrencilerin Fakülte tarafından atanan dersleri daha sonra ilgili dönemde almak üzere azaltabildiği veya ilgili üst dönemden 45 (European Credit Transfer System) ECTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebildiği, derslerin programda kapladıkları süreye ve gerektirdiği çabaya göre kredilendirildiği ve zorunlu kredi miktarının tamamlanmasıyla mezun olunan eğitim-öğretim sistemidir.

Dönemlik-kredili sistem; önlisans programlarının 1. ve 2. sınıfında güz ve bahar olmak üzere 4 dönemden, lisans programlarında ise 1. 2. 3. ve 4. sınıflarda güz ve bahar olmak üzere 8 dönemden oluşmaktadır.

ÖSYS Yeni Kayıt türü nedir?


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) ile Açıköğretim Fakültesi dönemlik-kredili sistemde öğretim yapan merkezi açıköğretim ön lisans ve lisans programları ile uzaktan eğitim ön lisans programlarına yerleştirilen, en az lise veya dengi okul mezunu adayların kayıt türüdür.

2011-2012 öğretim yılında ÖSYS ile yerleştirilip kayıt yaptırılabilecek Açıköğretim Fakültesi dönemlik-kredili programların adları;

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ UZAKTAN EĞİTİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI
1-Bilgi Yönetimi
2-Coğrafi Bilgi Sistemleri
3-Eczane Hizmetleri
4-Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi
5-Kimya Teknolojisi
6-Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
7-Tıbbi ve Aromatik Bitkiler

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ MERKEZİ AÇIKÖĞRETİM ÖNLİSANS PROGRAMLARI
1-Adalet
2-Çağrı Merkezi Hizmetleri
3-Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
4-İlahiyat
5-Laborant ve Veteriner Sağlık
6-Tarım

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ MERKEZİ AÇIKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI
1-Felsefe
2-İngilizce Öğretmenliği
3-Okulöncesi Öğretmenliği
4-Sosyoloji
5-Tarih
6-Türk Dili ve Edebiyatı

2011 ÖSYS sonucuna göre Açıköğretim Fakültesi’nin dönemlik-kredili programlarına yerleştirilen adayların kayıt işlemleri nasıl yapılmaktadır?

Açıköğretim Fakültesi dönemlik-kredili programlara 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) yerleştirilen adayların kayıtları “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirilecektir. İnternet başvuru ve kayıt tarihleri basında, AÖF bürolarında ve www.anadolu.edu.tr adresinde duyurulmakta, ayrıca adayların adreslerine kayıt sürecini açıklayan mektup postalanmaktadır. Buradan mektup örneğine ulaşabilirsiniz.

2011-2012 öğretim yılı internet başvuru ve kayıt tarihleri aşağıda verilmiştir.

Adaylar, İnternet başvuru sitesinin ana sayfasındaki “ÖSYS Yeni Kayıt” linkine tıklayarak İnternetten başvurularını gerçekleştireceklerdir.

İnternetten başvurunuzu tamamlayıp iki sayfalık yazıcı dökümünü aldıktan sonra verdiğiniz tüm bilgileri dikkatlice kontrol ediniz.

İnternet başvuru sitesinden başvuru yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ödemeleri yapmak kayıt için yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde kaydınız yapılmamış olur.


O Şimdi Üniversiteli

hatip24
Mesajlar: 1
Kayıt: 22 Eyl 2011, 14:06

Re: Açıköğretim Dönemlik-Kredili Sistem Nedir?

Mesaj gönderen hatip24 » 22 Eyl 2011, 14:15

kardes ygs sınavına bu yıl gırecegım açık üniversıte kazanabılmek ıcın ygs sınavından ne kadar puan almam gerekıyo sevgılerımle

emrahk
Onursal Üye
Mesajlar: 4871
Kayıt: 26 May 2009, 12:26
Konum: İstanbul

Re: Açıköğretim Dönemlik-Kredili Sistem Nedir?

Mesaj gönderen emrahk » 22 Eyl 2011, 14:48

AÖF kontenjansız ön lisans ve lisans bölümlerine girmek için YGS'den 140 puan almak yeterlidir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."


Mustafa Kemal Atatürk

Cevapla

“Açıköğretim Fakültesi” sayfasına dön