Arkadaşlar gerek burada gerekse internette bu konuyu öğrenmenin peşine düştüm ama bulamadım. Cevaplarsanız çok makbule geçer. Şimdi zorunlu bir dersten 45 ve üzeri bir notu eğer ki olur da alamazsak 3 defa sınavına girdiğimiz takdirde o dersten muaf olup başarma zorunluluğumuzun ortadan kalktığını hepimiz biliyoruz. Benim öğrenmek istediğim konu şudur. O dersten muaf olabilme hakkımızın 3e tamamlandığını veya birinci mi, ikinci mi vs. hakkımızı kullanıp kullanmadığımızı nasıl anlayabiliriz? Kendi öğrencilik durumum aşağıdaki gibidir:
Toplam kredi: 267
Alan Kredi: 133
Toplam dönem: 13
Okuduğu dönem: 7
Zorunlu dersler sekmesinde ise sadece Geometri-1 var, yani sadece ve sadece bir tane ders. 2012 ocak ayında gireceğim sınavda 45 ve üzeri almasam dahi muaf olma garantim var mıdır?
Muaf Olma Hakkı - Önemli-
Re: Muaf Olma Hakkı - Önemli-
Daha önce geometri-1 dersinden kaç defa sınava girdiğini biliyor musun. Eğer 3. kez sınava gireceksen muaf olursun. Geometri-2 yi geçmişmiydin peki 

-
Geometri-2den düşmeden kalkmadan direkt geçmiştim. Geometri-1de ise şöyle bir durum var. Üstte sorduğum sorunun yanıtını almak için epey vakit öldürdüm ve tesadüf bu ya uzun bir zamandır görüşmediğim açıköğretim okuyan bir aile dostumuzun tesadüfi bir şekilde elde ettiği şu bilgiyi edindim kendisinden. Öğrenci girişi yaptıktan sonra "başarısız dersler" sekmesine bakıp oradan görebileceğimi söyledi. Ben de ilk iş baktım tabi. Listede Geometri-1 dersinden iki kez sınava girdiğim yazıyor. İki sınavdan da geçer not alamadığımı gördüm. İki sınavın sonucu da 45ten aşağı olan notlar. Düz mantık yürütürsek sanırım bu iyi bir haber olarak başrol oynuyor diplomamı almak için verdiğim eğitim savaşında. Siz ne dersiniz?
aaa tabi ya bak bu hiç aklıma gelmemişti zaten orada yazıyor dediğiniz gibi. Sanırım mezun olursunuz. Ama tabi meslek lisesi mi yoksa düz lise mi okuyorsunuz onu bilmiyorum. Ben düzlise ve alansız olduğum için alanlı olanların mezuniyet şartlarını tam bilemeyebilirim. Ama sanırım toplam 192 kredi - 80 alan kredisi ve zorunlu dersler kalmayınca mezun olunuyor sanırım.

-
Ben meslek lisesi öğrencisiyim. 4 yıllık sistemi bitirdim ve bizdeki mezuniyet şartlarına göre;
Toplam kredi 240 veya üzeri olacak. Uzaktan eğitimden 110, yüz yüze eğitimden 130. (Çok şükür ben bu engeli aştım.)
Yüz yüze eğitimi tamamlamak. (Kredi bilgilerimde yüz yüze eğitimi tamamladığım yazıyor, o konuda da bir sıkıntı yok)
Okuduğu dönem ise 8 veya üzeri olacak - ki 2012 ocak ayında gireceğim Geometri-1 sınavla beraber okuduğum dönemin 8e çıkacağı kesin.
Toplam kredi 240 veya üzeri olacak. Uzaktan eğitimden 110, yüz yüze eğitimden 130. (Çok şükür ben bu engeli aştım.)
Yüz yüze eğitimi tamamlamak. (Kredi bilgilerimde yüz yüze eğitimi tamamladığım yazıyor, o konuda da bir sıkıntı yok)
Okuduğu dönem ise 8 veya üzeri olacak - ki 2012 ocak ayında gireceğim Geometri-1 sınavla beraber okuduğum dönemin 8e çıkacağı kesin.