1- 8 dönemde kredi toplamım 192yi geçebilir mi? geçirebilirsem bana bir faydası olur mu puanlama açısından?
2- kötü not aldığım bir sınavı tekrar alıp notumu yükseltme şansım var mı?
kredi ve sınav sistemi ile ilgili soru.
Re: kredi ve sınav sistemi ile ilgili soru.
Merhaba hoşgeldin foruma
1.sorunun cevabı: 8 dönemde kredin 192 yi geçer. Her dönem 30 kredilik ders seçip geçtiğini farzedelim kredin 8x30=240 eder. Ama bunun diploma notuna ne oranda yansıtılacağı hakkında bir bilgim yok. Ben kendimden bir örnek vereyim belki sana ışık tutar. Ben kredimi yüksek tutayım fazla kredi göz çıkarmaz diyerek 4 dönem boyunca 30 kredilik ders seçimi yaptım. İlk dönem 26, ikinci dönem 24, 3. ve 4. dönemlerde ise 30 kredi aldım. Ama şöyle bir tesbitim oldu; 30 kredilik ders seçiyorum diye ortak dersler bittikten sonra seçmeli dersler ile krediyi 30 a doldurdum ama bir dönemde çalışmam gerekli 12-14 dersim oldu
Ve ders sayısı çok olunca performansım düştü. Tamam derslerimi geçtim ama seçmeli derslerden aldığım 55-60 gibi notlar not ortalamamı düşürdü. 5. ve 6. dönemde ise 26 ve 24 kredilik ders seçimi yaptım. Ve 5. dönemde seçmeli dersim çok olmadı ama not ortalamam yükseldi. ( Seçmeli ders yine seçtim ama yüksek not alacağımı iyi bildiklerim arasından seçim yaptım. ) Yani ders seçerken ORTAK DERSLERİ MUTLAKA SEÇ ama seçmelilerden notunu yükseltebileceğin dersleri tercih et.
2. sorunun cevabı: Eğer bir dersi en düşük puan olan 45 ile geçmişsen bir daha aynı dersten girip notunu yükseltme şansın yok.
1.sorunun cevabı: 8 dönemde kredin 192 yi geçer. Her dönem 30 kredilik ders seçip geçtiğini farzedelim kredin 8x30=240 eder. Ama bunun diploma notuna ne oranda yansıtılacağı hakkında bir bilgim yok. Ben kendimden bir örnek vereyim belki sana ışık tutar. Ben kredimi yüksek tutayım fazla kredi göz çıkarmaz diyerek 4 dönem boyunca 30 kredilik ders seçimi yaptım. İlk dönem 26, ikinci dönem 24, 3. ve 4. dönemlerde ise 30 kredi aldım. Ama şöyle bir tesbitim oldu; 30 kredilik ders seçiyorum diye ortak dersler bittikten sonra seçmeli dersler ile krediyi 30 a doldurdum ama bir dönemde çalışmam gerekli 12-14 dersim oldu

2. sorunun cevabı: Eğer bir dersi en düşük puan olan 45 ile geçmişsen bir daha aynı dersten girip notunu yükseltme şansın yok.