Bi bakabilcekmisiniz?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
senininternetin
Acemi

Bi bakabilcekmisiniz?

Mesaj gönderen senininternetin » 01 Eki 2011, 05:17

şimdi ben 11.sınıfta tastikname aldım.bu yıl yeni kayıt yaptırdım.ben bu yıl duyduğuma göre 11 ve 12 bitirebiliyormuşum.bu doğrumu? bide eğer iki sene verceksem ders seçimini nasıl yapıcam. yaşım 18

Amokaci

Re: Bi bakabilcekmisiniz?

Mesaj gönderen Amokaci » 01 Eki 2011, 11:05

eved dogru .

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 01 Eki 2011, 11:29

senininternetin yazdı:şimdi ben 11.sınıfta tastikname aldım.bu yıl yeni kayıt yaptırdım.ben bu yıl duyduğuma göre 11 ve 12 bitirebiliyormuşum.bu doğrumu? bide eğer iki sene verceksem ders seçimini nasıl yapıcam. yaşım 18
11. sınıfı ne kadar okuduğun önemli olan, ilk dönem mi bıraktın, yoksa hiç mi gitmedin 11. sınıfa bunu söylemelisin ilk önce...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

senininternetin
Acemi

Mesaj gönderen senininternetin » 05 Eki 2011, 03:52

emrahk yazdı:
senininternetin yazdı:şimdi ben 11.sınıfta tastikname aldım.bu yıl yeni kayıt yaptırdım.ben bu yıl duyduğuma göre 11 ve 12 bitirebiliyormuşum.bu doğrumu? bide eğer iki sene verceksem ders seçimini nasıl yapıcam. yaşım 18
11. sınıfı ne kadar okuduğun önemli olan, ilk dönem mi bıraktın, yoksa hiç mi gitmedin 11. sınıfa bunu söylemelisin ilk önce...

11.sınıfta kaldıktan sonra tastiknameyi alıp çıktım.. 3 dersten kalmıştım.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Eki 2011, 09:02

Anladım, o zaman çok çalışırsan bu sene bitirirsin. 11. sınıfta kaldığın 3 dersi, üstüne de 12. sınıf derslerini seçeceksin bu dönem. Öğrencilik durumun aktife döndü mü bilmiyorum ama döndüyse, ''zorunlu dersler'' diye bir bölüm olacak öğrenci girişinde ve ''ortak'' ve ''alan'' yazılı dersler olacak orada. İşte orada gördüğün derseri seçeceksin ''ders seçim ekranında''. Örneğin alan kredin azsa 20 kredi alan yazan, 10 kredi ortak yazan ders seçersin, yok alan kredin fazlaysa 15 kredi ortak, 15 kredi alan seçersin. Öğrenciliğin aktif olunca zorunlu ders bilgilerini ve kredi bilgilerini burada yazarsın daha iyi yardımcı olabilirzi, şu an bilmiyoruz çünkü durumunu. Bu arada Ocak ayında YGS'ye de başvurabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

danger70
Acemi

Mesaj gönderen danger70 » 06 Eki 2011, 20:23

emrahk yazdı:Anladım, o zaman çok çalışırsan bu sene bitirirsin. 11. sınıfta kaldığın 3 dersi, üstüne de 12. sınıf derslerini seçeceksin bu dönem. Öğrencilik durumun aktife döndü mü bilmiyorum ama döndüyse, ''zorunlu dersler'' diye bir bölüm olacak öğrenci girişinde ve ''ortak'' ve ''alan'' yazılı dersler olacak orada. İşte orada gördüğün derseri seçeceksin ''ders seçim ekranında''. Örneğin alan kredin azsa 20 kredi alan yazan, 10 kredi ortak yazan ders seçersin, yok alan kredin fazlaysa 15 kredi ortak, 15 kredi alan seçersin. Öğrenciliğin aktif olunca zorunlu ders bilgilerini ve kredi bilgilerini burada yazarsın daha iyi yardımcı olabilirzi, şu an bilmiyoruz çünkü durumunu. Bu arada Ocak ayında YGS'ye de başvurabilirsin...

Ben 11.sınıfta kaldım tekrar senemde 2.dönem gitmedim bıraktım kaldığım sene tek dersten kalmıştım . Bıraktığım sene cok fazla zayıfım geldi ve bıraktığım seneyi ön gördü açık lise ki kahretsin bilmiyordum . Her neyse 56 kredi geldi eğer konu sahibinin yıl sonu not ortalamaları yüksek değilse onada fazla bir kredi gelmez ve oda benim gibi bu sene bitirme şansını yitirir sanırım. Benim bitirme durumum seneye diye düşünüyorum cünkü 56 kredi nerde 192 kredi nerde .

Umarım senin kredin yüksektir dostum benim 100 lerde gelseydi bu sene bitirirdim dershaneye falan yazılmıştım uni sınavına gircem diye . :oops:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 07 Eki 2011, 16:56

danger70 yazdı:
emrahk yazdı:Anladım, o zaman çok çalışırsan bu sene bitirirsin. 11. sınıfta kaldığın 3 dersi, üstüne de 12. sınıf derslerini seçeceksin bu dönem. Öğrencilik durumun aktife döndü mü bilmiyorum ama döndüyse, ''zorunlu dersler'' diye bir bölüm olacak öğrenci girişinde ve ''ortak'' ve ''alan'' yazılı dersler olacak orada. İşte orada gördüğün derseri seçeceksin ''ders seçim ekranında''. Örneğin alan kredin azsa 20 kredi alan yazan, 10 kredi ortak yazan ders seçersin, yok alan kredin fazlaysa 15 kredi ortak, 15 kredi alan seçersin. Öğrenciliğin aktif olunca zorunlu ders bilgilerini ve kredi bilgilerini burada yazarsın daha iyi yardımcı olabilirzi, şu an bilmiyoruz çünkü durumunu. Bu arada Ocak ayında YGS'ye de başvurabilirsin...

Ben 11.sınıfta kaldım tekrar senemde 2.dönem gitmedim bıraktım kaldığım sene tek dersten kalmıştım . Bıraktığım sene cok fazla zayıfım geldi ve bıraktığım seneyi ön gördü açık lise ki kahretsin bilmiyordum . Her neyse 56 kredi geldi eğer konu sahibinin yıl sonu not ortalamaları yüksek değilse onada fazla bir kredi gelmez ve oda benim gibi bu sene bitirme şansını yitirir sanırım. Benim bitirme durumum seneye diye düşünüyorum cünkü 56 kredi nerde 192 kredi nerde .

Umarım senin kredin yüksektir dostum benim 100 lerde gelseydi bu sene bitirirdim dershaneye falan yazılmıştım uni sınavına gircem diye . :oops:

İyi dileklerin için teşekkürler ama ben geçen sene mezun oldum ve şuan üniversiteliyim. Darısı başına, çalışmalara devam...

Mustafa Kemal Atatürk

senininternetin
Acemi

Mesaj gönderen senininternetin » 12 Eki 2011, 13:13

ÖĞRENCİLİK DURUMUM AKTİF OLMUŞ..

Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / FEN BİLİMLERİ
Toplam Dönemi : 9 AOL'de Okuduğu Dönem : 1
Toplam Kredi : 178 Alan Kredi : 22

BUNLARDA MUAF DERSLER
433 KİMYA - 3 3 2 Alan
434 KİMYA - 4 4 2 Alan
425 FİZİK 5 5 3 Alan
426 FİZİK 6 6 3 Alan
435 KİMYA 5 5 3 Alan
436 KİMYA 6 6 3 Alan
493 GEOMETRİ 3 3 2 Alan
494 GEOMETRİ 4 4 2 Alan
165 MATEMATİK - 5 5 4 Alan
609 MATEMATİK 6 6 4 Alan

ZORUNLU DERSLER BÖLÜMÜNDEDE BUNLAR YAZIYOR

117 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 7 7 1 Ortak
118 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 8 8 1 Ortak
407 DİL VE ANLATIM 7 7 2 Ortak
408 DİL VE ANLATIM 8 8 2 Ortak
417 TÜRK EDEBİYATI 7 7 3 Ortak
418 TÜRK EDEBİYATI 8 8 3 Ortak
427 FİZİK 7 7 3 Alan
428 FİZİK 8 8 3 Alan
437 KİMYA 7 7 3 Alan
438 KİMYA 8 8 3 Alan
447 BİYOLOJİ 7 7 3 Alan
448 BİYOLOJİ 8 8 3 Alan
467 MATEMATİK 7 7 4 Alan
468 MATEMATİK 8 8 4 Alan
472 ANALİTİK GEOMETRİ - 1 7 2 Alan
473 ANALİTİK GEOMETRİ - 2 8 2 Alan
495 GEOMETRİ 5 5 2 Alan
496 GEOMETRİ 6 6 2 Alan
497 GEOMETRİ 7 7 2 Alan
498 GEOMETRİ 8 8 2 Alan

şimdi bütün bu zorunlu dersleri vermek zorundamıyım.eğer vericeksem 1.sınav için hangilerini seçicem.bide şimdi bi 178 kredi yazıyor bide 22 kredi yazıyor bu iyimi kötümü tam olarak anlamadım.. Bu sene Üniversite sınavına girmem için bunlar yeterlimi?? bide son olarak anadolu lisesinden kaldım bir yararı olurmu?* Bide tm'ye geçsem iyi olur mu yani daha kolay biterebilirmiyim? veya tm ye geçersem üniversitede sayısal bir bölüme girebilirmiyim.En son olarak bu yıl üniversite sınavına girme durumum nedir??

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 12 Eki 2011, 16:50

Öncelikle ''zorunlu dersler'' kısmında bulunan tüm derslerden sınava girmelisin. yanında ortak yazanlardan 3 kere kalırsan, alan yazanlarda ise 1 kere kalırsan muaf olursun. Sen geçmeye bak, muaf olayını ne yaparsan yap geçemediğin dersler olursa onun için dedim. Kredilerin gayet iyi durumda, yalnız alan kredilerin biraz düşük gibi görünüyor. Bu yüzden alan derslerini fazla seçerken, bu dönem ortak dersleri az seçmeni tavsiye ederim. Ben kabaca şöyle düşündüm, 23 kredi alan, 7 kredi de ortak seçerek 30 kredilik hakkını böyle tamamla bu dönem. Aşağıya yazacağım benim ders seçimi önerimi. Üniversite sınavlarına tabi ki girebilirsin, kredin ve dönemin fazlasıyla yetiyor. Bu linkten nasıl başvuru yapacağını görebilirsin;

http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic.php?f=29&t=6284

Artık kredilerin bu kadar yükselmişken, bulunduğun alanı değiştime. Alan değiştirirsen, bazı krediler silinebilir, yeni dersler eklenebilir uzun hikaye yani.. Ama zor zorunlu derslerin var, bunları bir şekilde geçmen gerekiyor. Alan kredin düşük ve onu 80'e tamamlamalısın, aksi halde mezun olamazsın, bu yüzden ders seçim önerimi alan dersi ağırlıklı yapacağım. Anadolu Lisesi'nden gelmen durumu değiştirmez, AÖL öğrencisi olduğun için AÖL puanlarıyla üniversiteye başvuracaksın, diploma notu 80 üzeri gelen herkese tam okul puanının verildiğine şahit olduk AÖL'de, bu demek oluyor ki, AÖL Anadolu Liselerinden daha yüksek okul puanı veriyor. Sen dediğim gibi zorunlu derslerini erit ve orda ders kalmayınca mezun olacaksın. Benim ders seçim önerim şu şekilde;

Ortak Dersler;

Din 7
Din 8
Dil ve Anlatım 7
Türk Edebiyatı 7

Toplam : 7 kredi

Alan dersler;

Fizik 7
Kimya 7
Biyoloji 7
Matematik 7
Analitik Geometri 1
Analitik Geometri 2
Geometri 5
Geometri 6
Geometri 7

Toplam : 23 kredi

Mustafa Kemal Atatürk

senininternetin
Acemi

Mesaj gönderen senininternetin » 12 Eki 2011, 17:08

bunlar ilk sınav için gireceğim derslermi?

Yani bu dersleri sadece 1.dönem için alıyorum değil mi??

bu arada saol ders seçimini yaptım ;) kitapları halk eğitim merkezinden alıcam dimi.. haftaya gitsem veririlermi yoksa kitap gelmemişmmidir??

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 12 Eki 2011, 17:58

Zorunlu derslerde yazanlardan bu dönem seçtiklerinden geçebildiklerin eksilecek, kaldıkların yerinde duracak ve bir daha ki dönem tekrar seçeceksin. Kitaplar Halk eğitim Merkezi'nden verilmiyor artık, semtindeki görevli düz liseler veriyor...

Mustafa Kemal Atatürk

senininternetin
Acemi

Mesaj gönderen senininternetin » 12 Eki 2011, 19:03

emrahk yazdı:Zorunlu derslerde yazanlardan bu dönem seçtiklerinden geçebildiklerin eksilecek, kaldıkların yerinde duracak ve bir daha ki dönem tekrar seçeceksin. Kitaplar Halk eğitim Merkezi'nden verilmiyor artık, semtindeki görevli düz liseler veriyor...

Verdiğim bilgiler için çok teşşekürler. Allah Razı Olsun ;)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 13 Eki 2011, 09:46

Bu yıl Ocak, Mayıs ve Temmuz sınavlarına gireceksin ve 90 kredilik dersin sınavına girmiş olacaksın. Bu sınavlarla bitirebilirsin rahatça, yeter ki çok çalış, senin alanın AÖL'nin en zor alanı unutma...

Mustafa Kemal Atatürk

senininternetin
Acemi

Mesaj gönderen senininternetin » 26 Eki 2011, 01:29

emrahk yazdı:Bu yıl Ocak, Mayıs ve Temmuz sınavlarına gireceksin ve 90 kredilik dersin sınavına girmiş olacaksın. Bu sınavlarla bitirebilirsin rahatça, yeter ki çok çalış, senin alanın AÖL'nin en zor alanı unutma...

çok saol.. son bir soru daha ben şimdi bağcılarda oturuyorum kitapları nerden alacağım onu bulamadım bir türlü..

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 26 Eki 2011, 07:50

Artık Halk Eğitim Merkezleri kitap vermiyor, ilçendeki aşağıda yazan okullara sor, kitap stoğu olanlardan gidip alabilirsin;

Ahi Evren Lisesi

Bağcılar İbni Sina Lisesi

Bağcılar Lisesi

Dündar Uçar Lisesi

Gazi Lisesi

Mahmutbey Lisesi

Orhan Gazi Lisesi

Osmangazi Lisesi

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön