Genel Kültür Mezuniyet Şartları

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
rotasiz

Genel Kültür Mezuniyet Şartları

Mesaj gönderen rotasiz » 29 Eyl 2011, 19:24

arkadaslar gene ben :) bi sorum daha olacak aol de

Toplam Kredi :96(burası 110) Ortak Kredi :11(burasıda 80) oluncamı mezun oluyorum zorunlu dersleri verdim sayalım?

rotasiz

Re: s.a

Mesaj gönderen rotasiz » 29 Eyl 2011, 20:01

bide unuttum ben genel kültür bölümündeyimm

emrahk
Onursal Üye

Re: s.a

Mesaj gönderen emrahk » 29 Eyl 2011, 20:11

Senin mezun olman için;

Döneminin 8 ve üzeri,
Toplam kredinin 192 ve üzeri olması ve,
''Zorunlu dersler'' kısmında hiç ders kalmaması gerekiyor. Ortak kredi bölümüne takılma sen, yazdığım şartları tamamlamak için çabala mezun olursun. Başarılar...

Not: Konu başlıklarını sorularınla paralel seçersen forum kirliliği önlenmiş olur. Düzelttim.
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

rotasiz

Re: Genel Kültür Mezuniyet Şartları

Mesaj gönderen rotasiz » 29 Eyl 2011, 20:14

son bi soru ben zorunlu derslerdeki ortak dersleri seçtim yanlışmı yaptım toplam krediyi 192 yapmak için ??

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 29 Eyl 2011, 20:16

Hayır tabiki de, doğrusu bu. Zorunlu derslerdeki tüm dersleri seçip, geçmen ya da muaf olup orayı temizlemen birinci şart. O kısmda dersler bitince de seçmeli dersleri seçersin ve 192 kredin olunca mezun olursun. Aynen devam...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

serif

Mesaj gönderen serif » 15 Eki 2011, 21:09

arkadaşlar merhaba, ben türkçe- matematik bölümündeydim, kredi toplamı 207, alan kredi 76 idi, bir türlü mezun olamıyordum, bu dönem genel kültür alanını seçtim şimdi, toplam kredi 207, ortak dersler kredisi 81. mezun oldummu mezun olduysam ne yapmalıyım. lütfen biri cvp versi. tşkler.

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 16 Eki 2011, 09:45

serif yazdı:arkadaşlar merhaba, ben türkçe- matematik bölümündeydim, kredi toplamı 207, alan kredi 76 idi, bir türlü mezun olamıyordum, bu dönem genel kültür alanını seçtim şimdi, toplam kredi 207, ortak dersler kredisi 81. mezun oldummu mezun olduysam ne yapmalıyım. lütfen biri cvp versi. tşkler.
Büyük ihtimalle zorunlu dersler kısmında dersin var.O dersleri verirsen yada muaf olursan mezun olabilirsin.Ancak sana tavsiyem, Türkçe-Matematik alanında sadece 4 alan krediye ihtiyacın var, 4 krediyi alan derslerinden tamamlayıp Genel Kültür yerine Türkçe-Matematik alanından mezun olman daha faydalı olur...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön