ders seciminde

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
man
Yardımcı Asistan

Re: ders seciminde

Mesaj gönderen man » 23 Eki 2011, 19:53

kripton yazdı:Evet man işi çözmüşsün :) Sen sanırım örgün lisede bir müddet okudun değil mi? Bu da döneminin 3 olarak görülmesine neden olmuş olabilir. İyi etmişsin seçmeli seçmediğine. Dediğin gibi ilerleyen dönemlerde ortak kalmazsa o zaman başvurursun.
acikogretim lisesi 4 yillik alan yok
toplam donemi--3
toplam kredi--0
aol de okudugu donem--1
alan kredi ---0

kredi bolumunde bilgiler bu sekilde yani benim okudugum donem 1 --inci donem ama
ben istesem 2..inci 3 uncu donem ortak derslerimide sece biliyorum
ocak ayindaki sinavda ..hem sectigin 1 inci donem derslerimden sinava girecegim
hemde 2 inci donem derslerinden sinava girecegim oyle degilmi.//?

bu sekil dogruysa ben hep ortak derslerimi sececegim 1..inci 2 inci 3 uncu donem fark etmezz
yeterki sectigin ortak dersi ver al kredini bitir okulu

secmeli dersleri ben son 7..8 inci donemlerde kredi dolsun diye secerim belki
onceligim ortak dersleri vermek ved ekurturlmak sonuna kolayi kalsin

man
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen man » 23 Eki 2011, 19:56

SAGLIK BILGISI- DONEM -1--KREDI--1
DIL VE ANLATIM-DONEM--1--KREDI--2
TURK EDEBIYATI-DONEM-1--KREDI--3
FIZIK --DONEM-1--KREDI--2
KIMYA -DONEM-1--KREDI--2
BIYOLOJI.. -DONEM-1--KREDI--2
DIN KULTURU -DONEM-1--KREDI--1
DIN KULTURU -DONEM-2--KREDI--1
TARIH -DONEM-1--KREDI--2
COGRAFYA -DONEM-1--KREDI--2
MATEMATIK -DONEM-1--KREDI--4
GEOMETRI -DONEM-1--KREDI--2
INGILIZCE -DONEM-1--KREDI--3
INGILIZCE -DONEM-2--KREDI--3
LISE...9....DONEM 1...DERS SECIMI

man
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen man » 23 Eki 2011, 19:59

kripton yazdı:Evet man işi çözmüşsün :) Sen sanırım örgün lisede bir müddet okudun değil mi? Bu da döneminin 3 olarak görülmesine neden olmuş olabilir. İyi etmişsin seçmeli seçmediğine. Dediğin gibi ilerleyen dönemlerde ortak kalmazsa o zaman başvurursun.
BURDAKI TOPLAM DONEM ...3....TAM OLARAK NE OLUYOR LUTVEN BIR ACIKLAYIN

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 24 Eki 2011, 10:45

3. dönem ne demek anlatayım. Örgğn liselerde sınıflar vardır biliyorsunuz ki, yani lise 1-2-3-4. Şimdi siz öğrenciliğiniz zamanında lise 1'e başlamışsınız ve aynı yıl bırakmışsınız okulu. Devamsızlıktan kalmış olabilirsiniz, ya da notlardan farketmez. Lise 1 okuduğunuz için bu AÖL sisteminde;

Lise 1 = 1. ve 2. döneme denk gelir.

Size lise 1'de ilk dönem ve ikinci dönem okumuş olarak 2 dönem oradan gelir. 1 dönem daha, AÖL'ye yazıldığınız zaman eklenir ve 3. dönemden AÖL'ye başlamış olursunuz.

Eğer sizi lise 2'den bırakmış olup AÖL'ye kaydolsaydınız ''toplam dönemi'' bölümünde 5 yazacaktı, çünkü;

Lise 1 = 1 ve 2. dönem,
Lise 2 = 3. ve 4. dönem,
Birde yazıldığınız dönem eklenerek toplma 5. dönemden başlamış olacaktınız. Bunları önemsemeyin 13-14 ders seçtiğiniz için onlara çalışıp, Ocak sınavında ve diğerlinde en iyi notları alıp geçerseniz kısa zamanda mezun olabilirsiniz...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

man
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen man » 11 Kas 2011, 23:42

pskolog yazdı:ne yani diyelim mat 1 ve mat 2 aynı anda verebilcek miyiz :?: benim bildiğim ortak derslerin tümü ve seçmeli derslerden tamamlama oluyo...zaten egitek te yazmışlar örnek vermişler orda 2 döneme ait seçilmiş ders yoktu :roll:
bende anladim
toplam donemim..3 benim
okudugum donem .1..
ders secimi yaparken..1 donem ortak derslerini ve 2 inci ucuncu donem derslerini sece biliyorum

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön