Muaf
Muaf
Arkadaşlar iyi günler, benim sormak istediğim ben lise 1'i iki kez okudum ve biyoloji, matematik ve fizikten kaldım, şimdi ders seçtiğimde bunlar benim karşıma Fizik 1-2, Biyxoloji 1-2, geometri 1-2 olarak geldi ve seçtim, şayet ben bu sınavda bu derslerden başarısız olursam, derslerim muaf olurmu, yada şöyle sorayım, Fizik 1'mi muaf olur, yoksa ikisi birden fizik 1-2'mi muaf olur.
Teşekkürler.
Teşekkürler.
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Re: Muaf
Bir desin muaf olası için o dersten 3 kez sınava girilip başarısız olunması gerekiyor. Fizik-1 den ise sadece ondan kalırsınız. Fizik -2 dende kalmazsınız. Hepsi ayrı derstir.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Muaf olmak için sadece aol de 3 kez sınava girmiş olmak mı gerekli yoksa 2 kez örgüneğitim 1 kez aol de geçememek yeterlimi bilmiyorum, ama dediğim gibi öyle birşey varsa bile fizik 1 den ayrı sınava girersiniz fizik 2 den ayrı sınava girersiniz ve öyle muaf olursunuz ikisindende...Yani fizik 1-2 nin 1. sınıfın dersi olması durumu değişirmiyor.
Yağmur damlaları sanırım örgün lisedeki kalmalar da katılıyor. Nalsen fizik-1 den muaf olmak için o dersten 3 kez sınava girmen, fizik-2 den de ayrı olarak 3 kez sınava girmen gerekiyor. Sen eğer 1 kez kalmışsan örgünde muhtemelen 2 kez kalınca muaf olursun.

Evet örügn liselerde geçtiğimiz derslerin kredilerinin AÖL'ye geldiği gibi, kaldıklarımız da muafiyet için sayılıyor.
Örneğin Fizik 1 dersini düşünelim;
Bir öğrenci lise 1'de iki yıl üst üste kalmış ve AÖL'ye geçiş yapmış. Bu öğrenci lisede okurken;
1. yıl ilk dönem Fizik 1'den 1 kere kalmış,
2. yıl yine ilk dönem Fizik 1'den 1 kere daha kalmış oluyor.
Bu da 2 kere kalmış olması demek olduğu için, Açık Lise'ye otomatikman Fizik 1'den 2 kere kalmış olarak başlıyor ve Fizik 1'den bir kere daha sınava giren bu öğrenci toplamda 3. kez kalmış oladuğu için muaf oluyor.
Aynı durum Fizik 2'den de lise 1'de ikinci dönem 2 sene üstüste okuyup kaldığı için 2 kere kalmış olarak AÖL'ye kaydolmuş oluyor.
Birçok arkadaş ''ben bir kere bu dersin sınavına girdim ama muafım, hani 3 kere giriliyordu?'' diyor. İşte bu durumun açıklaması budur.
Örneğin Fizik 1 dersini düşünelim;
Bir öğrenci lise 1'de iki yıl üst üste kalmış ve AÖL'ye geçiş yapmış. Bu öğrenci lisede okurken;
1. yıl ilk dönem Fizik 1'den 1 kere kalmış,
2. yıl yine ilk dönem Fizik 1'den 1 kere daha kalmış oluyor.
Bu da 2 kere kalmış olması demek olduğu için, Açık Lise'ye otomatikman Fizik 1'den 2 kere kalmış olarak başlıyor ve Fizik 1'den bir kere daha sınava giren bu öğrenci toplamda 3. kez kalmış oladuğu için muaf oluyor.
Aynı durum Fizik 2'den de lise 1'de ikinci dönem 2 sene üstüste okuyup kaldığı için 2 kere kalmış olarak AÖL'ye kaydolmuş oluyor.
Birçok arkadaş ''ben bir kere bu dersin sınavına girdim ama muafım, hani 3 kere giriliyordu?'' diyor. İşte bu durumun açıklaması budur.

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Arkadaş iki sene kalmış onun için herhalde. 1. sene girmiş fizik 1 den 2. sene bir daha girmiş... Bu durumu göz önünde bulundurarak söyledi galiba emrahk.kripton yazdı:emrahk burada 2. yıl yerine 1. yıl olmayacak mıemrahk yazdı: 2. yıl yine ilk dönem Fizik 1'den 1 kere daha kalmış oluyor.yoksa ben mi yanlış anladım
Evet Yağmur Damlaları'nın dediği gibi lise 1'i iki sene üst üste okuduğunu farzederek yazdım...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Ben yanlışımı kendi iletimi okuyunca anlamış ve gönderdiğim bu mesajı hemen silmiştim. Nasıl oldu da sen okudun yağmur damlalarıYağmur damlaları yazdı:Arkadaş iki sene kalmış onun için herhalde. 1. sene girmiş fizik 1 den 2. sene bir daha girmiş... Bu durumu göz önünde bulundurarak söyledi galiba emrahk.kripton yazdı:emrahk burada 2. yıl yerine 1. yıl olmayacak mıemrahk yazdı: 2. yıl yine ilk dönem Fizik 1'den 1 kere daha kalmış oluyor.yoksa ben mi yanlış anladım

Arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Alo eğitimi aradım oradan da aynı şeyleri söylediler. Ocak sınavında dersleri veremezsem muaf oluyormuşum.
Birde şunu öğrenmek istiyorum zorunlu derslerim 42 tane, bunları verdikçe yerine yenileri eklenecek mi, yoksa mezun olana kadar 42 derstenmi sorumluyum
Birde şunu öğrenmek istiyorum zorunlu derslerim 42 tane, bunları verdikçe yerine yenileri eklenecek mi, yoksa mezun olana kadar 42 derstenmi sorumluyum
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
nalsen yazdı:Arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Alo eğitimi aradım oradan da aynı şeyleri söylediler. Ocak sınavında dersleri veremezsem muaf oluyormuşum.
Hayır yerine yenisi eklenmez.
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
kripton yazdı:Ben yanlışımı kendi iletimi okuyunca anlamış ve gönderdiğim bu mesajı hemen silmiştim. Nasıl oldu da sen okudun yağmur damlalarıYağmur damlaları yazdı:Arkadaş iki sene kalmış onun için herhalde. 1. sene girmiş fizik 1 den 2. sene bir daha girmiş... Bu durumu göz önünde bulundurarak söyledi galiba emrahk.kripton yazdı:
emrahk burada 2. yıl yerine 1. yıl olmayacak mıyoksa ben mi yanlış anladım
![]()
Bende o sırada bu forumu takip ettiğim için hemen görüp cevaplamıştım