Alan Yok

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
2072075281

Alan Yok

Mesaj gönderen 2072075281 » 26 Eki 2011, 20:04

Herkese merhaba...

Liseyi bu sene bitirmek isteyen, bunun için 90 krediye ihtiyacı olup, seçtiği derslerin tamamını vermesi gereken, alanı Türkçe-Matematik ve alan derslerinden kurtulmak isteyen bir açık lise öğrencisiyim...

Bu yeni çıkan alansız sistem... Alan kredim 33, toplam kredim 104. 88 kredi temin etmem gerekiyor. Ama alan derslerini verebileceğimden emin değilim. Alansız sistemin bana bu konuda çok yardımı dokunacaktır tahminimce?

Bu konuda bir kaç sorum var... Bilgi sahibi olmadığım için seçim yaparken sizlere danışmak istedim. Konu ile bir bilginiz, fikriniz, düşünceniz, tavsiyeniz benim için çok değerli ve önemlidir. Şimdiden teşekkür ederim...

Alansız eğitime geçtiğimde;

*önceden elde ettiğim kredilere herhangi bir yansıma olacak mı?

*mezun olabilmek için gerekli olan alan kredisi olayı ortadan kalkacak mı?

*zorunlu derslerimde sadece ortak derslerim mi kalacak?

*üniversite sınavlarında ve üniversiteye girerken nasıl bir etkisi olacaktır?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Alan Yok

Mesaj gönderen kripton » 27 Eki 2011, 07:39

Arkadaşım alanlı okuyanlar alansıza geçebiliyorlar mı bunu bilmiyorum. Eğer burada cevap veren olmazsa bunu kayıt yaptırdığın yere sorabilirsin.
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 27 Eki 2011, 13:17

Sana tavsiyem alan değişiminde kararlıysan, Genel Kültür'e geç. Alansız sistemden çok daha kolay mezun olursun...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

2072075281

Mesaj gönderen 2072075281 » 27 Eki 2011, 18:13

nedenini açıklarsan içim rahat edicek. genel kültür'ün alan dersleri nedir? kredim de falan bi oynama olur mu?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 27 Eki 2011, 18:25

Genel Kültür'de alan dersi yoktur. Bu bölmde öğrenciler, zorunlu dersler kısmında bulunan tüm dersleri bitirirler, dönemleri 8'e, kredileri de 192'ye ulaştığında mezun olurlar. Örneğin zorunlu dersler kısmında ders kalmayan öğrencilerin kredileri doğal olarak 192 olamayacağı için, eksik kredileri kolay olan seçmeli derslerden seçip, kolayca mezun olabilirler. Kredilerde oynama olur mu, olmaz mı net birşey söyleyemem ama sen öğrenci sisteminde bulunan ''alan değiştirme'' kısmından ''Genel Kültür''ü seçersen görebilirsin, kredilerin ekstrem bir şekilde eksilirse, ya da birçok zorunlu ders eklenirse kolayca eski alanına dönebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

2072075281

Mesaj gönderen 2072075281 » 28 Eki 2011, 04:02

yardımcı oldun gerçekten çok saol. kredide oynama durumlarını halk eğitim merkezine falan danışırım artık. bi de üniversiteye girişte ne etkisi olur, üniversite sınavında okul puanına nasıl etki eder? açıkçası zorunlu derslerimde 6-7 tane geometri dersim var, onun dışında da zorlanacağımı düşündüğüm dersler var ve bu sene bitirmem gerekli. o derslerden gözüm korkmuş durumda, hem bu sene bitirmeyi düşünüyorum hem de üniversite sınavında iyi bi puan ve üniversitede seçeceğim bölüme katkısı olsun istiyorum.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 29 Eki 2011, 14:05

2072075281 yazdı:yardımcı oldun gerçekten çok saol. kredide oynama durumlarını halk eğitim merkezine falan danışırım artık. bi de üniversiteye girişte ne etkisi olur, üniversite sınavında okul puanına nasıl etki eder? açıkçası zorunlu derslerimde 6-7 tane geometri dersim var, onun dışında da zorlanacağımı düşündüğüm dersler var ve bu sene bitirmem gerekli. o derslerden gözüm korkmuş durumda, hem bu sene bitirmeyi düşünüyorum hem de üniversite sınavında iyi bi puan ve üniversitede seçeceğim bölüme katkısı olsun istiyorum.

Genel Kültür, aynı Sosyal Bilimler gibi sözel bir bölümdür. Katsayılı sistemde sözel mezunlar, sayısal bir alan tercih edince AOBP puanı denen okul puanında düşüş olur. Ama her zaman diyorum, katsayılar kaldırılacakmış, kalkarsa birşey farketmeden, sözel-sayısal istediğini tercih edebilirsin üniversite yerleştirmelerinde. Şimdi sana önerim, öğrenci sisteminden ''alan ve bölüm değiştirme'' kısmını aç ve bölümünü Genel Kültür yap. Ardından buraya;

Toplam kredini, ortak kredini ve ''zorunlu dersler'' kısmında yazan tüm dersleri kopyala. Bundan sonra senin için avantajlı mı oluyor, dezavantajlı mı söyleyelim. Eğer dezavantaj teşki ederse eski alanına geri dönersin...

Mustafa Kemal Atatürk

2072075281

Mesaj gönderen 2072075281 » 30 Eki 2011, 09:47

emrahk yazdı:
2072075281 yazdı:yardımcı oldun gerçekten çok saol. kredide oynama durumlarını halk eğitim merkezine falan danışırım artık. bi de üniversiteye girişte ne etkisi olur, üniversite sınavında okul puanına nasıl etki eder? açıkçası zorunlu derslerimde 6-7 tane geometri dersim var, onun dışında da zorlanacağımı düşündüğüm dersler var ve bu sene bitirmem gerekli. o derslerden gözüm korkmuş durumda, hem bu sene bitirmeyi düşünüyorum hem de üniversite sınavında iyi bi puan ve üniversitede seçeceğim bölüme katkısı olsun istiyorum.

Genel Kültür, aynı Sosyal Bilimler gibi sözel bir bölümdür. Katsayılı sistemde sözel mezunlar, sayısal bir alan tercih edince AOBP puanı denen okul puanında düşüş olur. Ama her zaman diyorum, katsayılar kaldırılacakmış, kalkarsa birşey farketmeden, sözel-sayısal istediğini tercih edebilirsin üniversite yerleştirmelerinde. Şimdi sana önerim, öğrenci sisteminden ''alan ve bölüm değiştirme'' kısmını aç ve bölümünü Genel Kültür yap. Ardından buraya;

Toplam kredini, ortak kredini ve ''zorunlu dersler'' kısmında yazan tüm dersleri kopyala. Bundan sonra senin için avantajlı mı oluyor, dezavantajlı mı söyleyelim. Eğer dezavantaj teşki ederse eski alanına geri dönersin...
kredide oynama olmadı, zorunlu derslerde de ortak dersler kaldı. ortak kredim 66, 80 mi yapmalıyım?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 30 Eki 2011, 13:12

Hayır, ortak kredi yazan yer 80 olmak zorunda değil Genel Kültür'de. Eğer Genel Kültür'e geçiş yapmakta kararlıysan, zorunlu dersler kısmında yazan tüm dersleri eritecek ve kredini 192'ye tamamlayıp mezun olacaksın. Bu kadar basit. Tabi Genel Kültür sözel bir bölüm bunu unutma, katsayılar kalkarsa sorun yok. Ama kalkmazsa, Genel Kültür mezunu olarak sayısal bir tercih yaparsan puanına 10-15 puan kadar katsayı uygulanır...

Mustafa Kemal Atatürk

2072075281

Mesaj gönderen 2072075281 » 31 Eki 2011, 06:34

genel kültürü seçtim 104 kredim var 88 kredi lazım bu da bütün dersleri vermem gerektiğini gösteriyo. yapabilir miyim ne dersin bi önerin var mı?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 31 Eki 2011, 10:13

2072075281 yazdı:genel kültürü seçtim 104 kredim var 88 kredi lazım bu da bütün dersleri vermem gerektiğini gösteriyo. yapabilir miyim ne dersin bi önerin var mı?
Bu sorunun cevabı sende. Çalışmalarına göre belirlenecek bildiğin gibi. Ama Genel Kültür'de kalmaya kararlıysan bazı avantajların var. Örneğin zorunlu derslerinde şu an yazan dersler, eski alanından daha kolaydır. Onları geçersen (kaç kredilik bilmiyorum) belli bir kredi elde edeceksin. Üstünüde, seçmeli derslerin arasından kolayları seçip tamamlarsın. Eski alanında olsaydın alan derslerini mecbur 80'e tamamlaman gerekirdi, ki bu da birçok sayısal dersi geçmek zorunda olmak demekti...

Mustafa Kemal Atatürk

2072075281

Mesaj gönderen 2072075281 » 31 Eki 2011, 13:19

aynen öyle bi kaç mesaj yukarda da bahsettim sayısallar birikmişti şimdi daha rahatladı dediğin gibi de yine de ders bırakmamam gerekiyo, yine dediğin gibi bana bağlı bundan sonrası. çok teşekkür ederim yardımcı olduğun için.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 31 Eki 2011, 14:45

Ocak, Mayıs ve Temmuz 90 kredilik sınav eder, üstüne de 30 kredilik ek sınav yaparlasa mezun olman çok kolaylaşır. Başarılar...

Mustafa Kemal Atatürk

2072075281

Mesaj gönderen 2072075281 » 05 Kas 2011, 15:43

teşekkürler. ek sınava kalmama umuduyla

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön