Askerlik tecil konusunda yardım.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
horsepop

Askerlik tecil konusunda yardım.

Mesaj gönderen horsepop » 02 Kas 2011, 02:05

91 doğumluyum ve 3 yıldır açık öğretim lisesindeyim bu sene açık öğretim bürosundakilerin tavsiyesi ile maöl e geçiş yaptım nedeni ise askerlik tecil problemiydi aöl de tecil ettiremiyordum ve askere gidicektim maöl e bu sene geçiş yaptım ve c2 belgesi alıp tecil ettirmek için gittiğimde 12 dönemi doldurduğumu veremiyceklerini söylediler ve 150 kredin var neden maöl e geçtin ki 2 dönem sonra mezun olurdun dediler. kasım sonuna doğru da celp dönemi geliyor. tecil ettirme şansım hiç yok mu. eğer yoksa aöl e geçip 6 ay civarı askerden kaçıp diploma alıp 3 yıl tecil hakkımı kullansam mı yardımcı olursanız sevinirim.

emrahk
Onursal Üye

Re: Askerlik tecil konusunda yardım.

Mesaj gönderen emrahk » 02 Kas 2011, 08:23

Merhaba, 12 dönemi dolduranların askerliği tecil edilmiyor. Dolayısıyla etmemeleri doğal. 91 doğumlusun ve AÖL'e tekrar geçişini yaparsan, mezuniyetin en erken 21 yaşında olacak. Bu yaşta askerlik şubeleri lise diploman ile tecilini yaparlar mı, yapmazlar mı meçhul. Lise diplomasıyla tecil sınırını 20 yaş olarak biliyorum, yanılıyor da olabilirim tabi. Ama eğer Bu sene YGS-LYS sınavlarına giripte, bir üniversite kazanırsan ve mezunda olursan üniversite öğrencisi olarak tecil ettirebilirsin. Tabi mezun olana kadar polislere GBT'de yakalanmamalısın. Bol şans...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön