Açık liseye kayıt olucam birkaç sorum var

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
reclusive34

Açık liseye kayıt olucam birkaç sorum var

Mesaj gönderen reclusive34 » 12 Kas 2011, 02:36

Merhaba arkadaşlar meslek lisesi 2.sınıfta okuyorum kaydımı aldırıp açık liseden devam etmek istiyorum birkaç sorum var.

1-Açık liseye kayıt yaptırırsam 9. sınıfı bitirdiğim için bana ek bir kredi verilcekmi yoksa sıfırdanmı başlıyacağım?

2-İnternet sitesinde mezun olabilmek için Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür alanı hariç), gerekir yazıyor alan kalktı diye biliyorum alan seçmek zorundamıyım seçmezsem bir problem olurmu?

3-Acaba yeni kayıtlar ne zaman başlar?

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Re: Açık liseye kayıt olucam birkaç sorum var

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 12 Kas 2011, 09:28

1-Meslek lisesinden açık (düz) liseye geçeceksiniz anladığım kadarıyla .Krediniz sıfırlanmaz herhalde. Yani düzden düze geçince sıfırlanmıyor ama meslekten düze geçince nasıl oluyor bilmiyorum , sıfırlanmaz muhtemelen belki eksilebilir... Bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır...

2-Evet alan kalktı, bunun için sizde alansız okuyacaksınız.

3- Yeni kayıtlar 23 Ocak tarihinde başlıyor.

Aramıza hoş geldiniz, başarılar diliyorum.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

emrahk
Onursal Üye

Re: Açık liseye kayıt olucam birkaç sorum var

Mesaj gönderen emrahk » 12 Kas 2011, 16:33

Meslek lisesinden AÖL düz liseye kaydolursan, örgün okulda kazandığın ''ortak'' dediğimiz 9. sınıf derslerinin kredileri aynen yeni okuluna geçer. AÖL'ye ''alansız'' sistemde başlarsın. Tabi istersen Mesleki Açık Öğretim Lisesi'ne de kaydolup, meslek okumaya devam edebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön