Merhaba ben 23 ocakda alınıcak yeni kayıtlar için başvuru yapıcam sınavlarla ilgili kafama takılan birkaç soru var.
1-Ben ocak 23 de kayıt olacağım için 2. dönem konularınamı çalışmam gerekiyor yoksa 1 dönemmi
2-Şuan 10.sınıftayım kaydımı aldırık ocakda kayıt yaptırcam eğer bu dönemi bitirip kaydımı dönem arasında aldırıp aöl ye öyle kayıt olsam ilk dönem notlarım kredi olarak gelirmi?
3-10.Sınıf zorunlu derslerine baktığımda dil ve anlatım edebiyat din kültürü tarih ve coğrafya var eski sınav sorularına baktığımda bunlar dil ve anlatım 1 dil ve anlatım 2 diye ayrılmış ben neyi yapacağımı nasıl anlicam?
4-Sınavlar 1.oturum 2.oturum diye ayrılmış bu oturumlar ne anlama geliyor mesela 1.oturumda dil ve anlatımdan geçemedim 2.oturumda tekrar denemek gibi birşeymi
5-Eğer bu dönem diyelim tarihten kaldım 2.dönemde tarih yok onu nasıl düzelticez seçmeli olarak seçip öylemi düzelticez?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler bilgilendirirseniz sevinirim.
Sınavlar hakkında birkaç sorum var
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Re: Sınavlar hakkında birkaç sorum var
1-10. sınıftaysanız AÖL sisteminde bu 3. ve 4. dönem demek olur. Yani şuan 3. dönemdesiniz.Ocak ta kayıt yaptırıp Mayıs ısnavına gireceğinize göre 4. dönem derslerinden sınava gireceksiniz. Tabi hangi dersleri seçeceğiniz kayıttan sonra belli olur.
2-İlk dönemi okuyup öyle aöl ye geçerseniz, 1. dönem notlarınız kredi olarak size gelir.
3-Dil ve anlatım 1-2 demek dönemler demek. AÖL de dönem sistemi olduğu için Dil ve Anl. 1 ve 2
9. sınıf
3 ve 4
10. sınıf demektir. Yani siz Dil ve anlatımdan geçer not almadıysanız Dil ve Anl . 1-2 dahil 8. dönemine kadar hepsinden sorumlusunuz.
4-1. oturumda geçemediğinizden 2. oturumda tekrar gireceksiniz gibi bir durum söz konusu değil. Seçtiğiniz 13 ders olduğunu farz edelim ; bu dersler oturumlara ayrılmış bir şekilde karşınıza gelecek, ve 1. oturumda Mat. ve Geometriden girdiyseniz, 2. oturumda Dil ve anlatım dan gireceksiniz gibi bir durum.Ve eğer geçemediğiniz ders olursa onlar diğer dönemin sınavına kalacak.Ama oturumların nasıl olduğunu çok fazla düşünmeyin , bir kez sınava girdiğinizde sistemi anlarsınız.
5-Eğer tarih dersiniz zorunlu değilse ve krediniz eksik kalmıyorsa bir daha tarih ten sınava girmeniz gerekmez. Ama Tarih zorunlu dersinizse bir sonraki dönemde zaten karşınıza çıkacaktır.
2-İlk dönemi okuyup öyle aöl ye geçerseniz, 1. dönem notlarınız kredi olarak size gelir.
3-Dil ve anlatım 1-2 demek dönemler demek. AÖL de dönem sistemi olduğu için Dil ve Anl. 1 ve 2

3 ve 4

4-1. oturumda geçemediğinizden 2. oturumda tekrar gireceksiniz gibi bir durum söz konusu değil. Seçtiğiniz 13 ders olduğunu farz edelim ; bu dersler oturumlara ayrılmış bir şekilde karşınıza gelecek, ve 1. oturumda Mat. ve Geometriden girdiyseniz, 2. oturumda Dil ve anlatım dan gireceksiniz gibi bir durum.Ve eğer geçemediğiniz ders olursa onlar diğer dönemin sınavına kalacak.Ama oturumların nasıl olduğunu çok fazla düşünmeyin , bir kez sınava girdiğinizde sistemi anlarsınız.
5-Eğer tarih dersiniz zorunlu değilse ve krediniz eksik kalmıyorsa bir daha tarih ten sınava girmeniz gerekmez. Ama Tarih zorunlu dersinizse bir sonraki dönemde zaten karşınıza çıkacaktır.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
-
Cevapların için çok teşekkür ederim.
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Birşey değil... : )
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.