Alan seçme

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
feelinggood
Yardımcı Asistan

Alan seçme

Mesaj gönderen feelinggood » 18 Kas 2011, 17:41

Alan ne zaman seçiyoruz. Ortak dersler bittiğindemi yoksa okuduğumuz dönemlemi alakalı , ya da krediylemi?
Bi yardımcı olur musunuz?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Alan seçme

Mesaj gönderen kripton » 18 Kas 2011, 17:43

Arkadaşım artık liselerde alan kalktı. Eğer sıfırdan başladıysan liseye alansız okuyacaksın. Dönemini felan yazarsan daha net cevap yazarız
Resim

Kullanıcı avatarı
feelinggood
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen feelinggood » 23 Kas 2011, 16:13

Açık öğretim'den ilk dönemim.Toplam dönemim 5. Daha önce açıktan hiç sınava girmedim ama 40 kredim var. O da kurtarmalardan geldi sanırım .. Alansız nasıl olucak ağırlıklı ders mi seçicez?

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 23 Kas 2011, 16:17

40 krediniz örgün öğretimden gelmiştir. Alansız denilende de dersler şöyle http://aciklise.net/acik-lise-dersler-v ... n-yok.html
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 23 Kas 2011, 20:25

feelinggood sen örgün eğitimde alan seçmişmiydin. Kaç yıl okudun örgün de. Alansız geldiysen herhalde seçmezsin. Yağmur gereken linki vermiş. Ders seçimi yaparken önceliği ORTAK DERSLERDEN yana yap. Kredin eksik kalırsa o zaman seçmelilerden doldur. Ama ortak dersleri ihmal etme sakın.

Özlem seninki meslek lisesi sanırım. Bu konuda bilgim tam değil seni yanıltmış olmayayım. Ama senin de önceliği ortak derslere vermen gerekir sanırım. Eksik kalan kredilerini de seçmeli dersler ile tamamlarsın. Kredi yükseltmenin en mantıklı yolu sanırım çalışmak çalışmak.
Resim

Kullanıcı avatarı
feelinggood
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen feelinggood » 28 Kas 2011, 14:16

Ben alan seçmemiştim.. Ben yabancı dilden üniversite sınavlarına girmek istiyorum bu mümkün dimi? Çünkü alanlar kalkınca sözeller dil bölümüyle birleşti üniversite sınavlarında ortak olucak gibi söylemler duydum.Benim için gene farketmez dil bilgimde gayet iyi ancak merak konusu oldu bende..
Bir de şu soruma başlık atıcaktım da burdan sormak istedim.(?)
Mesela ben 2 sene sonra aralıkta kredimi tamamladım ortak derslerimde kalmadı o sene diplomamı alıp üniversite sınavlarına girebilir miyim? Yoksa mezun olduktan 1 sene sonrasınımı bekliyceğim.İstatistik olarak yani tamamlandığında belirli bi tarih olmadan diploma alabiliyor muyuz?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 29 Kas 2011, 13:50

Alanlar kalktı ve ilk defa alansız okuyan öğrenciler 1 nisan 2012 de üniversite sınavlarına girecek. Yani tam olarak sistem nasıl olur bilemiyorum. Dil bölümü ile ilgili de bilgim yok arkadaşım.

İkinci soruna bildiğim kadarı ile cevap vermeye çalışayım:

Mesela bu seneden örnek vereyim sana kafanda durumun şekillenmesi için. Ben şu an 6. dönem sınavlarına hazırlanıyorum ve inşallah temmuz 2012 sınavı ile mezun olacağım. Ama nisan 2012 de yapılacak olan üniversite sınavına girebiliyorum.

Yani sende daha lise okurken üniversite sınavına girebilirsin bitirmeye gerek yok, hele bir sene de üstüne beklemeye hiç gerek yok
Resim

Kullanıcı avatarı
feelinggood
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen feelinggood » 29 Kas 2011, 15:18

Gerçekten çok teşekkürler kripton.. bu arada hangi üniversiteyi ve hangi bölümü düşünüyorsun :)

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 29 Kas 2011, 19:11

Rica ederim feelinggood yardımcı olabildiysek ne güzel. Benim düşündüğüm üniversite AÖF. Bölüm biyoloji istiyorum ama AÖF de biyoloji yok :( O yüzden şu an kararsızım :wink:
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön