ne zaman mezun olabilirim
- sonerkeser1
- Asistan
ne zaman mezun olabilirim
bu sene aöl kayıt oldum ilk sınavım ocaktaki olcak 2 sene sonra mezun olabilirmiyim yani lys ygs girip kazanırsam girebilirmiyim üniversiteye ? 

Bin Handan Yüz Kaleden Geçersinde Bir Ufacık Gönülden İçeri Giremezsin..
Re: ne zaman mezun olabilirim
Merhaba, eğer sınavlarda çok başarılı olursan 2.5 senede mezun olabilirsin. 2014 yılı YGS'ye katılabilirsin böylece en erken...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
- sonerkeser1
- Asistan
toplam 3 dönemim var aölde okudugum 1 2013 te 9 dönemim olcak sınavlar bitimine ama eksik 12 kredi kaldıgı için bi sene fazla gitmek gerekiyor sanırım yada ek sınav gibi bi çaresi var mı ?
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Temmuz sınavından sonra ek sınav oluyor genelde.Ama ayrıntılarını bilmiyorum.sonerkeser1 yazdı:toplam 3 dönemim var aölde okudugum 1 2013 te 9 dönemim olcak sınavlar bitimine ama eksik 12 kredi kaldıgı için bi sene fazla gitmek gerekiyor sanırım yada ek sınav gibi bi çaresi var mı ?
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
- sonerkeser1
- Asistan
cevabın için saol detaylı bir bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok iyi olur
sonerkeser1 merhaba. Bizim detaylı cevap vermemiz için önce sen detaylı bilgi vermelisin. Açık liseye sıfırdan başlayan biri en erken 2.5 sene de bitirebiliyor. ( yaşı 18 den küçük olanlar yılda 2 kez sınava girdiklerinden onlar en az 4 yılda bitirebiliyor ) Mezun olabilmen için gerekli bilgi bu linkte http://www.aciklise.net/genel/mezuniyet-sartlari.html
Kendi özel durumuna göre ( yaşına kredine göre) bu süreyi bilebilirsin

- sonerkeser1
- Asistan
yaşım 17 toplam öğrenim gördüğüm dönem 3 açık öğretimde öğrenim gördüğüm dönem 1 bildigim kadarıyla 17 yaşındakilerde senede 3 kez sınava girebiliyor yalnış bilmiyorsam yani ek sınav olursa 2 senede bitirebiliyorum kredilerimin tutması halinde yalnış bir bilgim yoksa tabikripton yazdı:sonerkeser1 merhaba. Bizim detaylı cevap vermemiz için önce sen detaylı bilgi vermelisin. Açık liseye sıfırdan başlayan biri en erken 2.5 sene de bitirebiliyor. ( yaşı 18 den küçük olanlar yılda 2 kez sınava girdiklerinden onlar en az 4 yılda bitirebiliyor ) Mezun olabilmen için gerekli bilgi bu linkte http://www.aciklise.net/genel/mezuniyet-sartlari.html
Yaş konusu şöyle: Yazın yapılan sınavlara, yapılacak sınav tarihi ilk günü itibariyle 17 yaşını doldurup 18 inden gün almış kişiler katılabiliyor. Detayları ve bilgiyi resmi sitesinden okumak için bu linke bir bak sayfanın en altına in oradaki 3. maddeyi oku http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=178
3 dönem bittiyse kalmış 5 dönem. Yani mezuniyet için toplamda en az 8 dönem okumuş olman gerekiyor. Şu an kaç kredin var onu yazmamışsın
Ocak - mayıs - temmuz ( girebildiğini farzediyorum ) 2012 sınavları bittiğinde sanırım senin de 6 dönem bitmiş oluyor. Ve o zaman ki kredi durumuna göre 2013 ygs ye başvurabiliyorsun sanırım. 2013 temmuzda da mezun olabilme ihtimalin var gibi.
Ama bu bilgileri yazarken hep sanırım ifadesi kullandım çünkü şu an kaç kredin var, Hangi ortak derslerini geçtin ya da geçemedin bunları bilmiyorum. Sana yanlış bir bilgi de vermek istemem. Şu linkte mezuniyet şartları yazıyor http://www.aciklise.net/genel/mezuniyet-sartlari.html
Yazın ek sınav oluyor. Bazen 1 bazen 2 sınav yapıyorlar.
3 dönem bittiyse kalmış 5 dönem. Yani mezuniyet için toplamda en az 8 dönem okumuş olman gerekiyor. Şu an kaç kredin var onu yazmamışsın

Ama bu bilgileri yazarken hep sanırım ifadesi kullandım çünkü şu an kaç kredin var, Hangi ortak derslerini geçtin ya da geçemedin bunları bilmiyorum. Sana yanlış bir bilgi de vermek istemem. Şu linkte mezuniyet şartları yazıyor http://www.aciklise.net/genel/mezuniyet-sartlari.html

Bir de şunları ekleyim. Sen örgün eğitimden geçiş yaptın anladığım kadarıyla. Oradan bir miktar kredin vardır herhalde. Yukarıda yazdıklarımı bir miktar kredin var diye düşünerek yazdım. Bir de üniversite sınavına girmek için ille de mezun olup diplomayı almayı beklemene gerek yok. Mesela benim dönemim 6 yani ocak mayıs temmuz 2012 sınavlarına girdiğim zaman inşallah mezunum ama nisan 2012 de yapılacak sınava girebilme imkanım var. Kredim ve dönemim tutuyor çünkü. Sen kendi durumunu değerlendirirken bunu da nazara al.
Ayrıca şu linkte arkadaşlar bu konu ile alakalı bilgi paylaşımı yapmışlardı belki faydalı olur
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... 7066d6698a
Ayrıca şu linkte arkadaşlar bu konu ile alakalı bilgi paylaşımı yapmışlardı belki faydalı olur
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... 7066d6698a

- sonerkeser1
- Asistan
şuan hiç kredim yok o yüzden bu konuyu açma gereği duydum çünkü 12 kredi eksik kalıyor o yüzden 1 sene fazladan beklemem gerekiyor ek sınav olup olmadıgını öğrenmek için cevapların için saol 2 senede mezun olabiliyorm sıkı çalşrsam anladgm kadarıylakripton yazdı:Yaş konusu şöyle: Yazın yapılan sınavlara, yapılacak sınav tarihi ilk günü itibariyle 17 yaşını doldurup 18 inden gün almış kişiler katılabiliyor. Detayları ve bilgiyi resmi sitesinden okumak için bu linke bir bak sayfanın en altına in oradaki 3. maddeyi oku http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=178
3 dönem bittiyse kalmış 5 dönem. Yani mezuniyet için toplamda en az 8 dönem okumuş olman gerekiyor. Şu an kaç kredin var onu yazmamışsınOcak - mayıs - temmuz ( girebildiğini farzediyorum ) 2012 sınavları bittiğinde sanırım senin de 6 dönem bitmiş oluyor. Ve o zaman ki kredi durumuna göre 2013 ygs ye başvurabiliyorsun sanırım. 2013 temmuzda da mezun olabilme ihtimalin var gibi.
- sonerkeser1
- Asistan
Bunlar bu dönemki derslerim
DERS KODU DERS ADI KATEGORİ KREDİ PUANI NOTU DÖNEM SINAV DURUMU
181 YABANCI DİL - 1 ORTAK 3 2011-1
182 YABANCI DİL - 2 ORTAK 3 2011-1
242 YABANCI DİL - 3 ORTAK 2 2011-1
401 DİL VE ANLATIM 1 ORTAK 2 2011-1
402 DİL VE ANLATIM 2 ORTAK 2 2011-1
403 DİL VE ANLATIM 3 ORTAK 2 2011-1
411 TÜRK EDEBİYATI 1 ORTAK 3 2011-1
412 TÜRK EDEBİYATI 2 ORTAK 3 2011-1
413 TÜRK EDEBİYATI 3 ORTAK 3 2011-1
470 MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ - 1 ORTAK 1 2011-1
483 SAĞLIK BİLGİSİ - 1 ORTAK 1 2011-1
484 SAĞLIK BİLGİSİ - 2 ORTAK 1 2011-1
523 SEÇMELİ YABANCI DİL 3 SEÇMELİ 4 2011-1
DERS KODU DERS ADI KATEGORİ KREDİ PUANI NOTU DÖNEM SINAV DURUMU
181 YABANCI DİL - 1 ORTAK 3 2011-1
182 YABANCI DİL - 2 ORTAK 3 2011-1
242 YABANCI DİL - 3 ORTAK 2 2011-1
401 DİL VE ANLATIM 1 ORTAK 2 2011-1
402 DİL VE ANLATIM 2 ORTAK 2 2011-1
403 DİL VE ANLATIM 3 ORTAK 2 2011-1
411 TÜRK EDEBİYATI 1 ORTAK 3 2011-1
412 TÜRK EDEBİYATI 2 ORTAK 3 2011-1
413 TÜRK EDEBİYATI 3 ORTAK 3 2011-1
470 MİLLİ GÜVENLİK BİLGİSİ - 1 ORTAK 1 2011-1
483 SAĞLIK BİLGİSİ - 1 ORTAK 1 2011-1
484 SAĞLIK BİLGİSİ - 2 ORTAK 1 2011-1
523 SEÇMELİ YABANCI DİL 3 SEÇMELİ 4 2011-1
Arkadaşım o zaman sen duruma göre bakıp değerlendireceksin durumunu. Biraz kredin olsa idi işin daha kolay olurdu ama üniversite sınavı için dediğim gibi mezuniyeti beklemene gerek yok. Gerekli kredi ve yeterli dönemin olduktan sonra sınava girersin. SEn ders seçerken önceliğini ortak derslerden yana yap. Biran önce ortak dersleri eritmeye bak. Kolay gelsin

- sonerkeser1
- Asistan
kripton cevapların ve ilgin için tekrar teşekkür ederim hesapladıgıma göre 6 dönemde bütün ortak dersler bitiyor tabi matematigim iyi değil onu napıcam diye düşünmüyo değilim toplam 6 dönem sonucu 180 kredim oluyor + olarak ek sınavda yapıldıgına göre sorunsuz bi şekilde mezun olabiliyorum 2 senede dersleri verebilirsem tekrar teşekkürler
Rica ederim umarım biran önce bitirirsin. Matematik liseye başlarken benimde kabusumdu. Zira uzun yıllar boyu derslerden okuldan ayrıydım. Matematik 1 i 3. sınavda geçebildim ( muaf olmayı istemiyordum ve çok şükür 55 le geçip aldım kredisini ) Sonra matematik-2 yi ise ilk sınavda 75 gibi bir notla geçtim ama çok çalıştım kafa patlattım. Matematik 2 ye ekol hoca sitesinden çalıştım ve şaka gibi ya 75 le geçtim. Sen benden daha geri bir konumda olamazsın. İş gayrette. Sen kafa patlatıp zorlarsan Rabbim kapıları açıyor emin ol. Ben bu konuyu hayatta anlamam dediğim çok oldu özellikle sayısal derslerde ama şükür hepsini geçmeyi nasip etti Rabbim. Sana da başarılar umarım geçersin.

- sonerkeser1
- Asistan
saol öncelikle sözel dersleri bitirip en sona sayılsalları bırakmayı düşünüyorum seneye dershaneye başlarsam daha rahat geçerim bu sene ilk dönem geçti ama ikinci dönem kursa gitmeyi planlıyorum