Öncelikle foruma yeni üye oldum mezuniyet hakkında birkaç sorum olacak.
2. sınıftan liseyi bıraktım ve mesleki açıköğretim yüzyüze eğitim elektronik bölümünde 1 sene eğitim gördüm.
Bu sene yüzyüze eğitimi bırakıp genel kültür bölümüne geçtim yani sadece sınavlara giriyorum okula gitmiyorum.
Şuan toplamda 98 kredim ve 24 alan kredim var sormak istediğime gelince;
Önümüzde ki 2 dönemde girdiğim 2 sınavdan (21-22 ocak) - (12-13 mayıs) full çektiğimi varsayarsak 98+60 = 158 oluyor.
Mezun olmamı gerektiren kredi ise 192 yani 34 krediye ihtiyacım olacak.
2 dönem sınavlarından hariç ek sınavlara girebilirmiyim ? Doğum tarihim 01.01.1994. Bildiğim kadarıyla 3. dönem sınavları temmuzda oluyor fakat suan açıköğretim sitesinin ana sayfasında eylül de yapılan bir sınavdan bahsedilmiş buna da girebilirmiyim diploma için ?
Diğer bir sorum 23 eylül 2012 de yapılacak olan kpss den önce diplomayı alabilirmiyim ?
Sanırım biraz karısık anlattım ama yardımcı olacak arkadaslara tesekkür ederim
Mezuniyet Hakkında (önemli)
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Re: Mezuniyet Hakkında (önemli)
Hayır karışık değil açık ve net olmuş..
Hoş geldiniz öncelikle aramıza.
17 yaşını doldurmuş olduğunuzdan dolayı 3. dönem sınavına (28 - 29 Temmuz 2012) katılabiliyorsunuz....
Ve eksik kalan kredinizi genelde her sene Eylül ayında yapılan ek sınavlar ile tamamlayıp bu sene mezun olabilirsiniz. Tabi mezuniyet için dönem ve kredinizi tamamlamanın yanında zorunlu dersler ekranında hiç bir zorunlu dersinizinde kalmamış olması gerekiyor.
Mezun olmadan Diplomanızı almazsınız...
Hoş geldiniz öncelikle aramıza.
17 yaşını doldurmuş olduğunuzdan dolayı 3. dönem sınavına (28 - 29 Temmuz 2012) katılabiliyorsunuz....
Ve eksik kalan kredinizi genelde her sene Eylül ayında yapılan ek sınavlar ile tamamlayıp bu sene mezun olabilirsiniz. Tabi mezuniyet için dönem ve kredinizi tamamlamanın yanında zorunlu dersler ekranında hiç bir zorunlu dersinizinde kalmamış olması gerekiyor.
Mezun olmadan Diplomanızı almazsınız...
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
Re: Mezuniyet Hakkında (önemli)
Anladım hocam cevap için çok teşekkür ederim. Sanırım Eylül de yapılan sınav tarihleri hakkında net bir bilgi yok.
Kpss den önce mezun olduğumda diplomayı çıkartma işlemleri kpss den sonraya sarkar ise kpss ye girebilirmiyim ?
Kpss den önce mezun olduğumda diplomayı çıkartma işlemleri kpss den sonraya sarkar ise kpss ye girebilirmiyim ?