açık liseye geçmeyi düşünüyorum

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
jisguy
Acemi

açık liseye geçmeyi düşünüyorum

Mesaj gönderen jisguy » 15 Ara 2011, 20:16

merhaba arkadaşlar
11.sınıf elektrik elektronik bölümünü okuyorum teknik lisede.ama teknik lise sayısal ağırlıklı olduğu için ben de yapamıyorum.açık liseye sözel bölüme geçmek istiyorum acaba bu mümkün mü?ikinci dönem açık liseye geçersem zayıf olan matematik,fizik,geometri(bu dersler seçmeli olarak gözüküyor)derslerinin sınavlarını vermek zorundamıyım.düşüncem şu açık liseye geçip zamanımı dersanede geçirmek.sözelden hazırlanmak istiyorum üniversitede sinema televizyon okumak istiyorum.şimdi açık liseye geçersem 9.10. sınıfın kredileri gelicek peki 11. sınıfın ilk döneminin kredileri gelicek mi?lütfen bu sorularıma bir yanıt verin çıkmazdayım.forumda bazı kişiler örgünde devam et zaten bir yılın kalmış falan diyorlar bunu niye diyolar hiç anlamıyorum acaba açık lisenin zorluğu nedir ondan dolayı mı açık liseye geçme diyorlar anlamadım.

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Re: açık liseye geçmeyi düşünüyorum

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 16 Ara 2011, 06:51

Açık lise örgün gibi olmaz ne kadar olsa...Orada öğretmen anlatıyor konuları ama açık lisede kendin çalışıp geçmek zorundasın.Tabii arkadaşlar niye öyle söylüyorlar bilmiyorum..Neyse ben diğer sorularınıza cevap vereyim..

2. Dönemde AÖL ye geçebilirsiniz.AÖL de ; Matematik, Fizik,Kimya dersleri sadece 9. sınıfta zorunlu olarak okutuluyor.Yani siz onları geçtiyseniz bir daha onlardan sınava girme zorunluluğunuz yok..
9., 10. sınıf kredileriniz dahil geçtiğiniz derslerin krediside size gelecek..Yani 11. sınıfın ilk dönemide gelir..
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

jisguy
Acemi

Mesaj gönderen jisguy » 16 Ara 2011, 09:36

çok teşekkür ediyorum.ama açık lise sınavlarının kolay olduğunu biliyorum örgün eğitime nazaran daha kolay.yani 11. sınıfın ilk dönem kredilerinden sadece sözel derslerin kredilerimi gelicek yoksa seçmeli derslerin kredileri de gelicek mi?

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 16 Ara 2011, 09:41

Onu tam olarak bilemiyorum...Yani çok azda olsa kredinizde düşüş olabilir..
Ya da örgün eğitimde gördüğünüz seçmeli dersler eğer AÖL de de varsa onlarında kredisi size verilir muhtemelen...
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön