MERHABA ARKADAŞLAR GEÇTİĞİMİZ 2007-2008 1.DÖNEMDE 143 KREDİM OLDUĞUNU ALAN KREDİMİN 58 OLDUĞUNU GÖRDÜM 2.SINAVDA GEÇİCEĞİMİ DÜŞÜNDÜM AMA HALK EĞİTİM MERKEZİNE GİTTİĞİMDE 8 ORTAK DERSİMİN OLDUĞUNU BUNLARIN ZORUNLU OLDUĞUNU ÖĞRENDİM HİÇ SES ÇIKARMADIM ÖYLEYSE TAMAM DEDİM VE 2.SINAVA GİRDİM GEÇTİĞİMİZ HAFTALARDA SONUÇLARI ALDIM 159 KREDİM ALAN KREDİM 62 VE SADECE 2 KREDİMİN KALDIĞINI AYRICA 4 ORTAK DERSİMİ VERİP 4 ORTAK DERSİMİN KALDIĞINI DÜŞÜNDÜM AMA SONRADAN EK SINAV ÇIKIŞI BENİM GİBİ DIŞARDAN LİSE OKUYAN ARKADAŞIM BANA DEDİKİ ORTAK DERSLERDEN MUAF OLMUŞSAN YA DA GEÇMİŞSEN ZORUNLU DEĞİLSİN ORTAKLARDAN DEDİ BENDE BUNUN ÜZERİNE İLK A.Ö.L YE GİRDİĞİM TARİHTEN İTİBAREN BUGÜNE KADAR TÜM ORTAK DERSLERE BAKTIM 2 TANESİNİ BAŞARMIŞIM 6 TANESİNİ BAŞARISIZ DERSLERDE GÖRDÜM AYRICA 3 KERE GİRMİŞİM VE MUAF OLMUŞUM ZATEN DERS SEÇERKEN MUAF DİYE YAZIYORDU AMA HALK EĞİTİM MERKEZİ ZORUNLUSUN DEDİĞİ İÇİN GİRDİM
ŞİMDİ ARKADAŞLAR ORTAK DERSLERDEN MUAF OLUNUNCA KREDİLERİNİZDE TAMAMSA DİPLOMAYI ALABİLYORMUYUZ ALAMIYORMUYUZ ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BU İLGİNİZ VE ZAMANINIZI AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER SAYGILARIMLA
ORTAK DERS ZORUNLULUĞU
Re: ORTAK DERS ZORUNLULUĞU
Alan kredinizin 64 olması gerekir mezun olabilmeniz için.
Açık Öğretim Lisesi için Mezuniyet Şartları
· Bu öğrencilerden 4 (dört) yıllık sisteme tabi olanlar,
1. Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
2. Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
3. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
4. Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç),
5. Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları,
6. Alan derslerinin tamamının sınavına girilmiş olunması,
7. Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması
· Bu öğrenciler 3 (üç) sisteme tabi olup
1. Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
2. Toplam dönemlerinin en az 5 olması,
3. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
4. Bu öğrencilerin, toplam kredilerin en az 144 veya üzeri, Alan kredisinin 64 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç)gerekir.
Açık Öğretim Lisesi için Mezuniyet Şartları
· Bu öğrencilerden 4 (dört) yıllık sisteme tabi olanlar,
1. Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
2. Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
3. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
4. Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç),
5. Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları,
6. Alan derslerinin tamamının sınavına girilmiş olunması,
7. Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması
· Bu öğrenciler 3 (üç) sisteme tabi olup
1. Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
2. Toplam dönemlerinin en az 5 olması,
3. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
4. Bu öğrencilerin, toplam kredilerin en az 144 veya üzeri, Alan kredisinin 64 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç)gerekir.
EVET AYNEN ÖYLE BENİM ZATEN 2 KREDİM EKSİK AMA MUAF OLDUĞUM VE DAHA ÖNCE BAŞARILYA GEÇTİĞİM ORTAK DERLERİN TAMAMINI ALMAK ZORUNLUSUN DEDİLER BUNU SORUYORUM BEN
Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
Ortak Dersler:
Ortak Dersler, Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken derslerdir. Bu dersler başarılamazsa tekrar alınması gerekir.
a. 3 yıllık siteme tabi olan öğrencilerde;
· Üç kez sınava girilerek başarısız olunan ortak dersten muaf olunur. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, sadece başarma zorunluluğu ortadan kalkar. Muaf olunan ortak ders, istenirse tekrar alınabilir.
b. 4 yıllık siteme tabi olan öğrencilerde;
· Üç kez sınava girilerek başarısız olunan ortak dersten muaf olunur. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, sadece başarma zorunluluğu ortadan kalkar. Muaf olunan ortak ders, istenirse tekrar alınabilir.
· Dil ve Anlatım Dersi başarılması zorunlu olan derstir. Bu dersten muaf olunmaz.
Seçmeli Dersler:
Seçmeli Dersler, gerekli alan ve mezuniyet kredisini tamamlamak için, ortak ve alan derslerinin yanında alınan derslerdir. Seçmeli derslerden başarısız olan öğrenci o dersi istediği takdirde tekrar alabilir veya onun yerine başka seçmeli ders seçebilir.
Alan Dersleri:
Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin öğrenim gördükleri alan/daldan mezun olabilmeleri için alan derslerinden gerekli olan alan kredisini tamamlamaları gerekmektedir. (Genel Kültür Alanı hariç)
Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin öğrenim gördükleri alan/daldan mezun olabilmeleri için 3 ve 3. dönemden sonra karşılarına çıkacak alan derslerinin tamamından sınavlara girmeleri ve mezuniyeti için gerekli alan kredilerini tamamlamaları gerekmektedir. (Genel Kültür Alanı hariç)
Ortak Dersler:
Ortak Dersler, Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken derslerdir. Bu dersler başarılamazsa tekrar alınması gerekir.
· Dil ve Anlatım Dersi başarılması zorunlu olan derstir. Bu dersten muaf olunmaz.
Seçmeli Dersler:
Seçmeli Dersler, gerekli alan ve mezuniyet kredisini tamamlamak için, ortak ve alan derslerinin yanında alınan derslerdir. Seçmeli derslerden başarısız olan öğrenci o dersi istediği takdirde tekrar alabilir veya onun yerine başka seçmeli ders seçebilir.
Alan Dersleri:
Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin öğrenim gördükleri alan/daldan mezun olabilmeleri için alan derslerinden gerekli olan alan kredisini tamamlamaları gerekmektedir. (Genel Kültür Alanı hariç)
Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin öğrenim gördükleri alan/daldan mezun olabilmeleri için 3 ve 3. dönemden sonra karşılarına çıkacak alan derslerinin tamamından sınavlara girmeleri ve mezuniyeti için gerekli alan kredilerini tamamlamaları gerekmektedir. (Genel Kültür Alanı hariç)