aöl ve maöl hk.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
thew3

aöl ve maöl hk.

Mesaj gönderen thew3 » 09 Oca 2012, 04:03

selamla, açıkliseler hakkında kafamda bir kaç soru var beyler.

1- 9. sınıfı geçmiştim 9. sınıf karşıma çıkar mı?
2- yarım dönem okuyup sonra maöl e geçebilir miyim?
3- 18 yaşını dolduran 2.5 senede mezun oluyormuş 9. sınıfı okudğum için daha aza indirebilir miyim?
4- maöl de istediğim bölüme girebilecek miyim? ve maölde okurken kredimi tamamlarsam aöl e geçip mezun olabilir miyim?
5- maöl de askerlik tecili var mı? yoksa son dönemimi okurken bitiremeden askere alabilirler mi?

çok soru sordum umarım yanıt alırım selametle

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Re: aöl ve maöl hk.

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 09 Oca 2012, 11:02

Aleyküm selam.

1-Geçtiğiniz için karşınıza çıkmaz.
2-Evet yarım dönemden sonra MAÖL ye geçebilirsiniz.
3-2.5 seneden kast edilen şudur : 3. dönem yani yaz sezonunda yapılan sınavdır. Buna katılırsanız bitirebilirsiniz tabiki.Burada önemli olan kaç dönem okuduğunuz. en az 8 dönem ile muzun ounuyor. 2 dönemini okumuşsunuz zaten geriye 6 döneminiz kalmış. Eğer bu 6 dönemde kredinizi tamamlarsanız rahat rahat mezun olursunuz.He tabi bir de şu var, MAÖL de yüzyüze eğitim ve bazı mesleklerin ya da hepsinin -bilemiyorım- stajları var bunları tamamlamadan mezun olamazsınız. Yani2.5 senede mi yoksa 3 senedemi mezun olursunuz bilmiyorum.
4-Evet istediğiniz bölüme girebilirsiniz ama MAÖL den AÖL ye geçerseniz krediniz düşer. Çünkü MAÖL de meslek derslerinden kazandığınız kredilerin AÖL ye bir faydası yok.MAÖL de okuyacaksanız oradan mezun olmanız daha avantajlı.
5-Askerlik tecili var.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön