LİSE SEÇİMİ

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
bilisimci
Çırak

LİSE SEÇİMİ

Mesaj gönderen bilisimci » 12 Oca 2012, 12:28

Arkadaşlar merhaba

Orta öğrenim bitti mesleki veya düz liseyi benmi tercih edicem yoksa orta öğrenim bitiriş puanıma göremi belirlenecek ?

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Re: LİSE SEÇİMİ

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 12 Oca 2012, 12:30

YGS ye başvuru için mi diyorsunuz?
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 12 Oca 2012, 20:43

Eğer siz ortaokulu bitirmiş liseye başlayacaksanız ; kendiniz belirleyeceksiniz. İster düz lise ister meslek lisesi. Benim bildiğim kadarıyla ortaokuldaki notlarla bi alakası olmaması lazım
Resim

bilisimci
Çırak

Mesaj gönderen bilisimci » 13 Oca 2012, 20:58

Açık orta öğretim okulunu bitirdim şimdi açık lise için meslek veya düz seçimi ben kendim yapabiliyormuyum yoksa ortaöğretim deki durumuma göre devletmi belirleyecek veya arada bi sınav var ordan çıkacak sonuca göremi belirleniyor ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 13 Oca 2012, 22:43

AÖL'de, örgün okullarda olan, devletin SBS sınavı gibi sınavlar yapıp, öğrenciyi o puanlarla lise programlarından birine kabul etmesi söz konusu değil. Sen meslek veya düz lise hangisini istiyorsan kendin karar vereceksin. Meslek okumak sitersen, haftada 2 gün bizzat okula gidip ders alacağını unutma. Düz AÖL tercih edersen de, tıpkı Açık İlköğretim Okulu gibi, yılda 3 defa dışardan sınavlara gireceksin. Kayıtlar, 23 Ocak – 03 Şubat 2012 tarihleri arası...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

bilisimci
Çırak

Mesaj gönderen bilisimci » 14 Oca 2012, 00:21

Peki cumartesi pazar çalışanlar nasıl yapıcak ? haftada iki gün derse gidicek diyosun

ÇİĞDEM
Doktor

Mesaj gönderen ÇİĞDEM » 14 Oca 2012, 12:33

Her bölümün dedrsleri haftada 2 gün olmayabilir.
Ve ona göre bir meslek seçmeniz gerekir muhtemelen. Yani Cumartesi, Pazar çalışıyorsanız Cumartesi Pazar ders olmayan bir bölüm tercih etmelisiniz. BU konuyu size yakın bir meslek lisesi ile görüşebilirsiniz.
İnsanın sözü hikmet, bakışı ibret ve susması ders olmalıdır..

Aşk acısıyla parmak acısının arasında ki terk fark bu :arrow: Birini hatırlamazsın bile, birini ise hiç unutamazsın :!:

bilisimci
Çırak

Mesaj gönderen bilisimci » 14 Oca 2012, 13:13

Teşekkür ederim Çiğdem Hanım.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Oca 2012, 12:42

Dersler yoğun ve tek güne indirgeyen okulların olacağını sanmıyorum. İlk sene toplam 18 ders var haftada ve 18 ders en az 2 günde yapılabilir. Keza, 2. sınıfta bu ders sayısı 24 ila 26'ya kadar çıkıyor. dolayısıyla, bir işte çalışanlar için, ancak iş yeriyle anlaşılarak gidiliyor derslere. Ben ve diğer bütün arkadaşlarımın neler çektiğini bu yüzden iyi bilirim...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

bilisimci
Çırak

Mesaj gönderen bilisimci » 04 Eyl 2012, 03:09

Çok teşekkür ederim emrah, zaten bende dediğin gibi düz liseyi seçtim 3 cü dönem bitti 50 kredim var , iyikide düz liseyi seçmişim :)

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön