Öncelikle Herkese Merhabalar:
Ben 4 yıllık lisede öğrenciyim. Şu an lise 3 e geçtim. Benim lisem anadolu olduğu için, lise 3 ten sonra birde lise 4 okumucam, çünkü zaten 4 yıllık liseydi benim ki. Ben ayrıca lise 1. sınıfta kaldım ve tekrar okudum. Şimdi lise 3 e gidicem ancak açık lisede devam etmek istiyorum. Acaba kayıt olabilir miyim? Herhangi bi yasal engel var mı kayıt olmamda.
Saygılar...
Açık Liseye Kayıt İşlemi
Re: Açık Liseye Kayıt İşlemi
Açık Liseye yada Açık meslek Lisesine kaydınızı yaptırabilirsiniz.
-
Bir sorum daha olucaktı. İlk yazımdada dediğim gibi bu sene lise hayatımda 4. senem ( bir sene kaldığım için) lise 3 e geçicem. Bu sene açık liseye kayıt olursam dersleri geçtiğim takdirde mezun olucam değil mi? yani lise 4 okumucam. cveap alırsam çok sevinirim
saygılar
saygılar
Açık Öğretim Lisesi için Mezuniyet Şartları
· Bu öğrencilerden 4 (dört) yıllık sisteme tabi olanlar,
1. Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
2. Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
3. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
4. Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç),
5. Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları,
6. Alan derslerinin tamamının sınavına girilmiş olunması,
7. Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması
· Bu öğrenciler 3 (üç) sisteme tabi olup
1. Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
2. Toplam dönemlerinin en az 5 olması,
3. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
4. Bu öğrencilerin, toplam kredilerin en az 144 veya üzeri, Alan kredisinin 64 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç)gerekir.
· Bu öğrencilerden 4 (dört) yıllık sisteme tabi olanlar,
1. Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,
2. Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,
3. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması (ortak derslerden 3 kez sınava girdiği halde başarılı olunamamışsa bunun yerine seçmeli derslerden gerekli kredi miktarında ders seçilir). Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
4. Alan kredisinin 80 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç),
5. Genel Kültür alanındaki öğrencilerin ortak derslerden 80 veya üzerinde kredi almaları,
6. Alan derslerinin tamamının sınavına girilmiş olunması,
7. Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması
· Bu öğrenciler 3 (üç) sisteme tabi olup
1. Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması,
2. Toplam dönemlerinin en az 5 olması,
3. Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması gerekmektedir.
4. Bu öğrencilerin, toplam kredilerin en az 144 veya üzeri, Alan kredisinin 64 veya üzerinde olması (Genel Kültür hariç)gerekir.