Bilginize ihtiyacım var

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
uur_ersoy

Bilginize ihtiyacım var

Mesaj gönderen uur_ersoy » 16 Oca 2012, 03:56

Merhabalar Arkadaslar sıze bir sorum olacak ben mesleki açıkögretim'de okuyorum yuz yuze egıtmımı basarıyla tamamladım yalnız askerde oldgum sure ıcersınde acık lıse sınavlrna gıremedım bıldıgınz gıbı durmum silik şuan mayıs sınavları ıcın kayıt yapıtrcagım 249 kredim var mezunıyet ıcın 240 gereklı zorunlu deslerım var 5 tane ve bunların 4 tanesınden 2 kere sınava gırdım mayıs ayındakı sınavda bu 4 dersı basaramazsam muaf olacagım eger mat 2 kımya 2 edebyat 6 edebiyat 7 bu derslerı gecemezsem ve dıl anlatım 7 dersınden gecer not alırsam mezun olabılırmıyım ?

emrahk
Onursal Üye

Re: Bilginize ihtiyacım var

Mesaj gönderen emrahk » 16 Oca 2012, 12:32

Merhaba, 240 kredi ile meuzn olunuyor ama daha da önemlisi sistemde zorunlu dersin kalmamış olması gerekiyor. Yoksa mezuniyet kredisini tamamlamak tek başına birşey ifade etmiyor. Zorunlu dersler kısmında kaç ders görünüyorsa, onların hepsini bitirmelisin. Muaf olacaklarını olursun, olmayacaklarını da geçmen gerekiyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

uur_ersoy

Mesaj gönderen uur_ersoy » 16 Oca 2012, 13:42

emrah kardes dediğim gibi 5 tane zorunlu dersım gorunuyor 4 tanesınden daha once 2şer kere sınava gırdım mat 2 fızk 2 kımya 2 edebıyt 6 bu derslerı başaramazsam muaf oluyorum demı eger dıl anlatım 7 sınavnıda verırsem mezunum dıye bılıyorum umarım dogrudur :S

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Oca 2012, 14:55

Evet, 2 kere girdiğini söylüyorsun dolayısıyla bu 3. olacak ve muaf olacaksın. Diğer kalanları da geçersen mezunsun...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

uur_ersoy

Mesaj gönderen uur_ersoy » 16 Oca 2012, 17:51

Kardesım cok saolasın ya son bırsey daha sorcam bnm kredı bölumum de 249 alan krdesı bölumumde 0 yazıo 240 alan ve ortak toplamı degıl mı :S

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 16 Oca 2012, 18:34

Alan kredisi 130, ortak 110, toplam 240 olmalı. senin alan kredin "0" görünüyorsa, yüzyüze eğitim kredilerini okul girmemiş demektir. Ama girmedilerse, kredilerinin o kadar yüksek olması zordu. Bir tuhaflık var gibi. Sen eminsin değil mi 249 kredinin hepsinin ortak yani kültür dersi kredin olmadığından?...

Mustafa Kemal Atatürk

uur_ersoy

Mesaj gönderen uur_ersoy » 16 Oca 2012, 19:14

Evet emınım az once A.O.L çarğrı merkezini aradım bilgi almak için ben 3 senelik sistemden geldiğim için alan ve genel kultr kredılerım tek gozukuyormus yanı allaha şükür kredi sorunum yok şu dersleri mayıs ayında bir versem mezunum :D

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön