Mezun olma hakkında..

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ozgur06
Yardımcı Asistan

Mezun olma hakkında..

Mesaj gönderen ozgur06 » 23 Oca 2012, 16:21

Arkadaşlar herkese iyi günler..
Mezun olma konusunda aklıma takılan bazı konular var. Aşağıda ki resimde zorunlu ve muaf derslerim, zorunlu derslerimde geometri 1 ve geometri 2 var.
1-Benim bölümüm sosyal bilimler ama sayısal bir ders nasıl benim için zorunlu oluyor ?
2-Benim kredim 192 , Alan kredim 80 olsa bu zorunlu dersleri veremezsem diplomayı alamammı?
3- Aol mezuniyet şartlarında; " Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması "diye bir cümle var , ortak derslerden muaf olmak için aynı dersten 3 kere sınava girmek yeterli oluyor sanırım geçsekte kalsakta ?
4- Benim toplam kredim 97 , alan kredim 48. Haftasonu yapılan sınavlara girdim ve çok iyi geçti 30 kredi alacagımı düşünüyorum , 30 kredi alırsam toplam kredim 127 - alan kredim 70 oluyor. Sizce mayıs ayında yapılacak sınavlar için hangi dersleri seçmeliyim ? Alan kredimi tamamlamak için 10 kredilik alan derslerini , geriye kalan 20 kredi içinse ortak derslerimi seçeyim ?

Teşekkür ederim şimdiden iyi günler.

Resim

emrahk
Onursal Üye

Re: Mezun olma hakkında..

Mesaj gönderen emrahk » 23 Oca 2012, 16:37

Merhaba,

1) Tüm liselerde, meslek olsun, sözel olsun, sayısal olsun tüm programlarda 9. sınıf ortaktır ve sayısal dersler de vardır bu sınıfta. AÖL'de de, 1. ve 2. dönem tüm programlarda sayısal dersler de vardır ve zorunludur.

2) Kredilerini fazlasıyla tamamlasan da, öğrenci girişinde "zorunlu dersler" kısmında bulunan derslerden 1 tane bile kalsa mezun olamıyorsun.

3) Evet, zaten geçilen dersten muaf olunamaz. Muaf olmaktaki espri, bir türlü başaramadığı derslerin, 3 kez sınava girdikten ve kaldıktan sonra mecburiyetinin kalkması.

4) Resimden de gördüğüm kadarıyla çok fazla "alan" dersin var. dolayısıyla, ikinci dönem 20 kredi alan dersi, 10 kredi de ortak ders seçmeni tavsiye edebilirim...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

ozgur06
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen ozgur06 » 23 Oca 2012, 16:51

Cevabınız için teşekkür ederim emrahk hocam. Alan derslerimin fazla oldugunu aralık ayındada söylemiştiniz bende sizin tavsiyeniz üzerine bu sınavda çoğunu alan dersi seçtim ve 6 sından başarılı oldum büyük ihtimal yani bu listede ki 6 tane alan ve zorunlu dersi geçtim.
Aol mezun olma şartlarında , alan derslerinin tamamından en az 1 kere sınava girmelisiniz deniyor , bu zorunlu dersler kısmında ki alan dersleri benim tüm alan derslerimimi gösteriyor(geçemedigim) yani bu zorunlu dersler kısmında ki tüm alan dersleri geçsem bile sınavına girmedigim alan dersi olabilirmi?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 23 Oca 2012, 18:07

Zorunlu dersler kısmında tüm alan ve ortak derslerin gösteriliyor. Yani o kısımda yazanlar dışında başka dersin yok ve olmayacak. sadece o kısımda yazanlardan sorumlusun. Geometri dışında pek zor ortak dersini göremiyorum. 2. dönem Geometrileri seç öncelikle, ardından, kalan kredileri dediğim gibi 10 veya bilemedin 11-12 ortak ders seç, diğerlerini alan dersi seç...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

ozgur06
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen ozgur06 » 24 Oca 2012, 01:36

emrahk yazdı:Zorunlu dersler kısmında tüm alan ve ortak derslerin gösteriliyor. Yani o kısımda yazanlar dışında başka dersin yok ve olmayacak. sadece o kısımda yazanlardan sorumlusun. Geometri dışında pek zor ortak dersini göremiyorum. 2. dönem Geometrileri seç öncelikle, ardından, kalan kredileri dediğim gibi 10 veya bilemedin 11-12 ortak ders seç, diğerlerini alan dersi seç...
emrahk hocam çok saol içime su serptin diyebilirim :) Çok ince hesaplar yapıyorum ygs kaydımıda yaptırdım bu sene mezun olmalıyım :)

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön