Meslek lisesinden aöl ye geçiş

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
rodeotr

Meslek lisesinden aöl ye geçiş

Mesaj gönderen rodeotr » 25 Oca 2012, 16:06

Merhabalar
Benim sorum şu; Benim kardeşim gittigi imam hatip lisesinden lise 3 te kalıp bu sene okuldan ayrıldı.ve açık öğretim lisesine geçmek istiyor.Kaldığı dersler Kur'an,Arapça gibi alan dersleri.aöl ye geçi türkçe matematik alanını seçmek istiyor.bu mümkün mü?mümkünse kaçıncı sınıftan başlar?
Teşekkürler

emrahk
Onursal Üye

Re: Meslek lisesinden aöl ye geçiş

Mesaj gönderen emrahk » 25 Oca 2012, 16:15

Merhaba, kardeşim AÖL'de TM programına kaydolabilir. Ancak, yeni sistemde "alanlar kaldırıldı" Bu durumda alansız olarakta kaydolabilir. AÖL'de sınıf kavramı değil, toplanan krediler ve dönem kavramı vardır. Kardeşin, düz AÖL programına geçerse, imam hatip lisesinde aldığı "meslek dersleri" yani, Arapça, Kur'an-ı Kerim dersleri'nin notları AÖL'ye geçmez, kültür dersi dediğimiz Matematik, Edebiyat gibi derslerden aldıkları notlar AÖL'de krediye çevrilir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

rodeotr

Mesaj gönderen rodeotr » 25 Oca 2012, 16:21

çok tesekkur ederim kardesim.cok sevindim.cunku dun kardesim okula gittiginde maol den balayabilecegini soylemis okuldaki hoca.sanırım ordaki hocalarında pek bilgisi yok bu konuda.aöl için olan işlemler halk egitimden liselere verilince bilgisizce yapıyorlar bu isi.Ben bugun konusucam o hocayla ve yürütmeligin ne oldugunu soyleyip gostericem fakat dediklerini ispatlayabilecegim bir yer var mı?
yani şu maddeden dolayı kayıt olabilir diyebilecegim bir yer?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Oca 2012, 16:39

Geçen seneye kadar, düz lise - meslek lisesi arasındaki geçişler belli şartlara sahipti. Ama Haziran 2011'de alınan bir karara göre, artık isteyen, istediği gibi geçiş yapabiliyor. Şu an, o genelgeyi bulamadım ama, AÖL çağrı merkezine mail atıp, "örgün imam hatip lisesinden tasdikname alan kardeşim, düz AÖL programına kaydolmaya gittiğinde, görevli lise idarecisi bu mümkün değil dedi, geçiş yapmanın mümkün olduğunu biliyoruz, ne yapabiliriz?" diye bir mail atarsan, yardımcı olacaklardır. Mail adresi şu;

aloegitim@meb.gov.tr

Olmazsa, çevrendeki diğer başvuru alan liseleri bulup, onlara da sorup kaydolabilirsiniz..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

rodeotr

Mesaj gönderen rodeotr » 25 Oca 2012, 16:57

hocam biliyorum zorluyorum fakat bu son sorum olacak.kardesimin önceki yıllardan sorumlu gectigi dersler ne olacak peki?sisteme nasıl yansıyacak?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Oca 2012, 20:57

Sorumlu geçtiği dersler, meslek dersleriyse, onlar düz AÖL olduğu için, artık karşısına çıkmayacak. Ama kültür derslerinden kaldıklarının, AÖL'de sınavına girmek durumunda...

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön