Düz Liseden Mezun olamamak..

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
emricoo

Düz Liseden Mezun olamamak..

Mesaj gönderen emricoo » 25 Oca 2012, 02:57

Merhabalar..
Ben 2007 yılında düz liseyi bitirdim ama lise2'den 3 ders ve lise3'den 2 ders üzerinden geçemedim..
Sayısal bölümüydüm..
Tabiki sonrasında ortalama yükseltmeleri takip edemediğimden mezun da olamadım..

2008 yılı I.Dönem başında açıkliseye kaydoldum ancak bazı durumlar ve askerlikden dolayı onu da kaçırdım..
Şu anda silik
öğrenciyim..

Şimdi Tekrar başlamak istiyorum ve II.Döneme kaydolacağım..

Sizlere olan bazı sorularım var, ve şu önemli günlerde yardımcı olursan sevinirim..

-Benim açık lise hakkında pek bir bilgim yok.
(?) Şimdi ben liseye açık liseden tekrar mı başlayacağım, yoksa sadece düz liseden kalan derslerimi mi vereceğim..
(?) Ve mezuniyetim nasıl gerçekleşir. (2008de kaydoldum ama ders seçimi yapamadım ve sınava giremedim.)
(?) Ve en önemlisi de ÖSS sınavına başvurabilir miyim.. tabiki mezuniyetle alakalı ama
..

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Re: Düz Liseden Mezun olamamak..

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 25 Oca 2012, 11:08

-Açık lisede baştan başlamayacaksınız kaldığınız yerden devam edersiniz.
-Mezuniyet için toplam döneminizin (örgünde okuduğunuz ve AÖL de okuyacağınızın toplamı) en az 8 olması gerekiyor.
Kredinizin en az 192 olması gerekiyor. Ve zorunlu derslerinizin hepsini geçmeniz gerekiyor veya 3 kez sınava girip muaf olmuş olmanız gerekiyor.
-Üniversite sınavı için en az 6 dönem ve 102 kredi gerekli...
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Oca 2012, 16:19

Şunu da ben ekleyeyim: sanırım siz 3 yıllık sistemde okumuşsunuz, artık 4 yıllık sistem olduğu için, daha fazla dersten sorumlu olacaksınız. Yani eski lisenizde sorumlu kaldığınız derslerden değil sadece, diğer birçok dersten de sorumlu olabilirsiniz...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

emricoo

Mesaj gönderen emricoo » 25 Oca 2012, 19:36

Yahu 3 sene okuduk okul bitti.. dersleri bitmedi.. dertleri de bitmedi..

bende kalan 3-4 zayıfı yılsonuna kadar veririm zannederek ÖSSye başvuracaktım bu dönemler, krediler yıktı beni ya..

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Oca 2012, 21:02

Hiç belli olmaz, yarın ÖSYS sınavlarına başvuru için son. Liseye başvurup, AÖL'ye kaydolursanız, ve YGS için şartlarınız tutuyorsa, başvurunuzu yapın. Önünüzde, Mayıs, Temmuz ve olursa ek sınavlar da var. Belki kredileri tamamlar ve bu sene mezun olabilirsiniz...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

emricoo

Mesaj gönderen emricoo » 27 Oca 2012, 00:21

bugün öss'ye de girme isteğiyle halk eğitime gittim, 84 kredim varmış..olmuyormuş..
anlamıyorum bu açıköğretimi ya.. ne zaman mezun olacam ben yaa..

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön