Arkadaşlar, mesleki açık öğretim ile ilgili aklıma takılan sorular var. Halk eğitimlerden ve okullardan doğru bilgi alamıyorum, birisinin dediği diğerkini tutmuyor.
Mesleki Açık Öğretim / Muhasebe bölümündeyim.
1 - Toplam'da kaç kredi toplamam gerekiyor? Kaç alan kredisi, kaç genel ders kredisi ?
2 - Üniversite'de örgün öğretime geçebiliyor muyum ?
3 - Herkesin girdiği üniversite sınavınamı giriyorum yoksa ayrı bir sınav mı var bizim için?
4 - Yurtdışında bir okul kazanmam mümkün mü ?
Mesleki Açık Öğretim ile İlgili Aklıma Takılan Sorular ?
Re: Mesleki Açık Öğretim ile İlgili Aklıma Takılan Sorular ?
Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar var forumda. Ben tam bilemiyorum ama bilebildiğim kadarıyla cevaplayım.
1) Biz açık lisede toplam 192 kredi biriktiriyoruz ama mesleki açık liseyi tam bilmiyorum. Belki 240 olabilir ama kesin bilgisi olan arkadaşlar sizin sorunuza net bir cevap verecektir.
2) Açık lise ya da mesleki açık lise okuyanlar tabiki örgün bir üniversitede okuyabiliyorlar. Puanı tutan tıp bile okur arkadaşım. Ama sınavsız geçişi soruyorsan o konuda bilgim yok.
3) Bizler için ayrı bir sınav yok. Bizler de herkesin girdiği üniversite sınavına giriyoruz. Yani açık lise de okuyanlar örgünde okuyanlarla aynı haklara sahip.
3) Yurt dışı konusunda bilgim yok.
1) Biz açık lisede toplam 192 kredi biriktiriyoruz ama mesleki açık liseyi tam bilmiyorum. Belki 240 olabilir ama kesin bilgisi olan arkadaşlar sizin sorunuza net bir cevap verecektir.
2) Açık lise ya da mesleki açık lise okuyanlar tabiki örgün bir üniversitede okuyabiliyorlar. Puanı tutan tıp bile okur arkadaşım. Ama sınavsız geçişi soruyorsan o konuda bilgim yok.
3) Bizler için ayrı bir sınav yok. Bizler de herkesin girdiği üniversite sınavına giriyoruz. Yani açık lise de okuyanlar örgünde okuyanlarla aynı haklara sahip.
3) Yurt dışı konusunda bilgim yok.

Çok teşekkür ederim cevapladığın için, yurt dışı konusunda ben biraz bilgi edindim. Genel olarak derslerdeki ortalamaya bakıyorlar ( diploma notuna ). Ancak YÖK bakıyormuş bu ÖSS puanına.
Ben de şöyle yazayın: MAÖL öğrencileri, toplam 240 kredi ile mezun oluyorlar. Bunun 110'u alan kredisi, 130'u ise kültür dersi kredisi oluyor. Yurtdışında çoğu üniversite, Türkiye'de lise diploması alan öğrencileri herhangi bir sınava tabi tutmadan kabul ediyor. bunun için denkliğini yapıp, tabi ki not ortalamana bakan üniversiteler de vardır...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Arkadaşım ben tekrardan birşey sorucaktım. Yurtdışına taşındığım taktirde oradan bir liseye kayıt olma imkanım var mı ?