Anlayamadım. Lütfen yardım

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Anlayamadım. Lütfen yardım

Mesaj gönderen kripton » 02 Şub 2012, 20:46

Yok bu kredilerle ve bu ortak derslerle sen lise 4 gibi gözüküyorsun evet.

Şimdi ocak sınavı ile benim de lise 3 bitti ve 7. döneme geçtim. 7. ve 8. dönemlerde eğer alttan dersin kalmamış ise zorunlu dersin az oluyor. BAk ben sana kendi zorunlu derslerimi yazayım zihninde olayı şekillendirmen açısından faydalı olur.

Dediğim gibi alansızlar için sayısal derslerin 3-4-5-6-7-8 i ortak ders değil. Onlar o yüzden yok. Tarih ve coğrafya da 1-2-3-4 ortak ders. Yani lise 3 ve 4 e denk düşen 5-6-7-8. dönemlerde bu dersler zorunlu değil ama seçmeli olarak alabilirsin. ( mesela ben coğrafyayı seçmeli olarak alıyorum ) Tarih dersi yerine de zaten bu dönemlerde inkılap tarihi oluyor.

Benim de ortak derslerim şöyle 7. ve 8. dönemlerde

DİN KÜLTÜRÜ - DİL ANLATIM - EDEBİYAT - İNGİLİZCE - TRAFİK

Senin de trafik dersin olması gerek eğer örgün lisede görüp geçmemiş isen. Bunun dışında bir problem yok. Yani eğer alansız okuyacaksan derslerin doğru.

İnkılap tarihini geçtim demiştin. Acaba yanlışlıkla trafik yerine inkılap yazmış olmasın bunlar.

Şu linkte alanlara göre derslerin tablosunu iyice incelersen kafandaki soru işaretleri azalacaktır. Aşağıdaki linkteki tablo alansızlar için.
http://www.aciklise.net/acik-lise-dersl ... n-yok.html

Resim

thekral
Acemi

Mesaj gönderen thekral » 02 Şub 2012, 22:13

illaki alan seçmelerinin nedeni alansız egitim görenlerin bu yıl öss ye basvuramamasıydı yani bu sistem yeni oldugu icin sizde kafa karısklıgı olmus herhangi bi sorun yok suanlık sınava girip yola devam ediceksiniz(ayrıntı isterseniz yazın)

Kullanıcı avatarı
dyg
Doktor

Mesaj gönderen dyg » 02 Şub 2012, 22:52

kripton yazdı:Yok bu kredilerle ve bu ortak derslerle sen lise 4 gibi gözüküyorsun evet.

Şimdi ocak sınavı ile benim de lise 3 bitti ve 7. döneme geçtim. 7. ve 8. dönemlerde eğer alttan dersin kalmamış ise zorunlu dersin az oluyor. BAk ben sana kendi zorunlu derslerimi yazayım zihninde olayı şekillendirmen açısından faydalı olur.

Dediğim gibi alansızlar için sayısal derslerin 3-4-5-6-7-8 i ortak ders değil. Onlar o yüzden yok. Tarih ve coğrafya da 1-2-3-4 ortak ders. Yani lise 3 ve 4 e denk düşen 5-6-7-8. dönemlerde bu dersler zorunlu değil ama seçmeli olarak alabilirsin. ( mesela ben coğrafyayı seçmeli olarak alıyorum ) Tarih dersi yerine de zaten bu dönemlerde inkılap tarihi oluyor.

Benim de ortak derslerim şöyle 7. ve 8. dönemlerde

DİN KÜLTÜRÜ - DİL ANLATIM - EDEBİYAT - İNGİLİZCE - TRAFİK

Senin de trafik dersin olması gerek eğer örgün lisede görüp geçmemiş isen. Bunun dışında bir problem yok. Yani eğer alansız okuyacaksan derslerin doğru.

İnkılap tarihini geçtim demiştin. Acaba yanlışlıkla trafik yerine inkılap yazmış olmasın bunlar.

Şu linkte alanlara göre derslerin tablosunu iyice incelersen kafandaki soru işaretleri azalacaktır. Aşağıdaki linkteki tablo alansızlar için.
http://www.aciklise.net/acik-lise-dersl ... n-yok.html
Çok fazla uzattım kısa kes diyeceksiniz de :D Şöyle bir durum var .. YANLIŞ GİRİLMİŞ. Yani normalde ben lise 4'ü güzelce okuyan bir kızken aslında fazladan bir senem daha varmış gibi görünüyor. Bu durumla ilgili dilekçemi gönderdim zaten bugün fakat 4448383 ü aradığımda her biri bir halt dediğinden kaynaklansa gerek ki yanlış anlıyorum durumu. Seni de bayağı yordum kripton hakkını helal et :D
thekral yazdı:illaki alan seçmelerinin nedeni alansız egitim görenlerin bu yıl öss ye basvuramamasıydı yani bu sistem yeni oldugu icin sizde kafa karısklıgı olmus herhangi bi sorun yok suanlık sınava girip yola devam ediceksiniz(ayrıntı isterseniz yazın)
:) bende fazlasıyla kafa karışıklığı var da çözebilirsem inşallah refaha ereceğim. Teşekkür ederim aklıma takılan bir şey olursa "YİNE" sorarım :D

Hay ben böyle işe ne diyebilirim bilmiyorum ya bir karışıklık ki aldı başını gitti. Kusura bakmayın onlar yanlış yapmasaydılar sizi böylesine yormazdım arkadaşlar. Tekrar özür dilerim.
Resim

I Love myself...

“Tek bildiği,
yorgun bedenini ve ruhunu dinlendirmk istediğiydi..
Sadece HUZUR'du istediği,
bir damla dahi olsa kana kana içerdi...
Huzur...Bir damla huzur... ”

Take my darkest fears and play them
Like a lullaby
.

Resim

FenerBahçe

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 02 Şub 2012, 22:55

tamam tamam affettik senii :lol: olur böyle yanlışlıklar :mrgreen:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
dyg
Doktor

Mesaj gönderen dyg » 02 Şub 2012, 22:56

pskolog yazdı:tamam tamam affettik senii :lol: olur böyle yanlışlıklar :mrgreen:
hihoytttt :lol: sıkıyorduysa affetmeseydinn.. aa özür diledim tepeme çıktınız yahu :D Valla daha en başından beni bıktırdı bu AOL öğh yanii
Resim

I Love myself...

“Tek bildiği,
yorgun bedenini ve ruhunu dinlendirmk istediğiydi..
Sadece HUZUR'du istediği,
bir damla dahi olsa kana kana içerdi...
Huzur...Bir damla huzur... ”

Take my darkest fears and play them
Like a lullaby
.

Resim

FenerBahçe

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 02 Şub 2012, 23:12

thekral yazdı:illaki alan seçmelerinin nedeni alansız egitim görenlerin bu yıl öss ye basvuramamasıydı yani bu sistem yeni oldugu icin sizde kafa karısklıgı olmus herhangi bi sorun yok suanlık sınava girip yola devam ediceksiniz(ayrıntı isterseniz yazın)
ben alansızım ama ygs ye başvuru yaptım :?:
Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön