Askerlik tecil nasıl oluyor?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
birazdeli
Yardımcı Uzman

Askerlik tecil nasıl oluyor?

Mesaj gönderen birazdeli » 06 Şub 2012, 22:24

Şimdi ustalar ben 28 ocak 93 doğumluyum. Geçenlerde 19 yaşına girdim yani. Ben şimdi Mayıs ayındaki sınavla yüksek ihtimal mezun olacağım ve bu sene, olmadı seneye tekrar üniversite sınavlarına girmek istiyorum. Şimdi bu askerliği nasıl tecil ettirebilirim. 19 yaşına girdiğime göre muayeneye mi gitmem lazım? Ve eğer tecil ettirebilirsem kaç yıl erteleme oluyor? :idea:

emrahk
Onursal Üye

Re: Askerlik tecil nasıl oluyor?

Mesaj gönderen emrahk » 07 Şub 2012, 11:41

Mezun olunca diploma hemen basılıp gönderilmediği için, Ankara'ya çıkma belgesi istek dilekçesi göndereceksin. Çıkma belgeni adresine yollayacaklar. Sen de askerlik şubene gidip, muayene işlemin varsa onları halledip, çıkma belgeni de göstererek askerliğini 3 yıla kadar tecil edebileceksin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

birazdeli
Yardımcı Uzman

Re: Askerlik tecil nasıl oluyor?

Mesaj gönderen birazdeli » 07 Şub 2012, 13:27

emrahk yazdı:Mezun olunca diploma hemen basılıp gönderilmediği için, Ankara'ya çıkma belgesi istek dilekçesi göndereceksin. Çıkma belgeni adresine yollayacaklar. Sen de askerlik şubene gidip, muayene işlemin varsa onları halledip, çıkma belgeni de göstererek askerliğini 3 yıla kadar tecil edebileceksin...
3 yıl ha iyiymiş ya sağolasın usta :roll:

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön