Bu konularda zihnimdeki her soruyu tam çözebilmiş değilim ben de. Fakat olayı çok daha derin düşünmeyi tercih edenlerdenim.dyg yazdı:Açıklamalarınız gerçekten çok güzel .. En azından anlamlı ve işin DiNi boyutunda ki bu benim için çok önemli.
Kadın olarak tabir ettiğimiz canlı korumasız değil midir? Benim bildiğim bu. Ya karşısındakinin gücü onu engellerse koruyamazsa ya?
Ya bi kadın karşısındakini sığınak görüp inanmışsa güvenmiş ona içini açmışsa bu kadının suçu mudur? Peki bi kadın ağlarken bi erkek neden haz alır bu durumdan? Egolarını tatmin ettiği için mi yoksa ben mi yanlış düşünüyorum?!
Evet kadın erkeğe göre daha korumasız. Kendini koruyacak bir erkeğe ihtiyaç duyabiliyor. Bu babası olur kardeşi olur eşi olur vs... Fakat herşeyden önemlisi bir bayan en önce Allah a dayanmalı ve Allah ın kendisine vermiş olduğu güçle kendini korumaya almalı. Bir bayanın tek başına da ayakta durabileceğine inananlardanım.
Önemli olan şudur ki: Bir bayan içini nasıl bir erkeğe açıyor? Yani aradaki ilişki meşru mu değil mi? Eğer ilişki meşru değilse kadın baştan kaybediyor. İşte bu konuda dinin hükümleri kadını sonuna kadar korumaya yöneliktir. Bir bayan bunları uygulamıyorsa en büyük kötülüğü kendi eliyle kendine yapmaktadır.
Kadın erkek arasındaki ilişkilerinin temelinin, kişisel menfaate dayandığını düşünüyorum ben. Bir aile kurulacağı zaman da bu böyle. İnsanların menfaati olmasa bu ağır yükün altına neden girsinler ki? Ha burada can alıcı nokta bence şu; eğer bu menfaat ve kişisel ihtiyaçları için bir araya gelen insanların tüm hayat felsefesi bu dünya ile sınırlıysa o ailenin vay haline. O zaman iki taraf da zarardadır. Bu kişisel haz ve menfaatleri uğruna karşısındaki insanı incitmesini, zulmetmesini dinin getirdiği hükümler ancak frenleyebilir kanaatindeyim.
Tabi burada şunu da belirtmek gerekir ki; Çevremizde dinini yaşadığını düşündüğümüz bir çok insan da aynı hataları işlemektedir. Yani islam dinini tam yaşamanın, namaz oruç ve kıyafetle bittiğini zannedenler yanılıyorlar. İş nefsi terk edip Allah ı bulmakta. Çevremizdekilere de nefsimiz adına değil, hazlarımız öyle istedi diye değil, Allah öyle istiyor diye davranmalıyız. İşte bu işin zor kısmı.