Kredi ve Zorunlu Dersler Hk.

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Laxer

Kredi ve Zorunlu Dersler Hk.

Mesaj gönderen Laxer » 24 Şub 2012, 09:02

Merhaba arkadaşlar benim bir iki sorum olacak.
Ben örgün öğretim lise 3'ten açık liseye geçtim alanım sosyal bilimler.
Açık lisede 2 dönem sınava girdim toplamda 56 kredi aldım. Aol'e kayıt olduğumda ilk başta bana verilen toplam kredi 142 - alan kredisi ise 38di. ilk dönem sınava girdiğimde 26 kredi aldım ve sadece toplam kredim arttı 168 kredi oldu fakat alan kredim artmadı girdiğim sınavların hepsi alan dersiydi ve son bu ocakta girdiğim sınavlarda 30 kredi aldım toplam kredi 198 oldu ve alan kredim de 68 bunda bir terslik yok mu?

Resim

2. sorum ise zorunlu dersler hakkında.
Lise 3'ten aol'e geçmeme ve alanımın sosyal bilimler olmasına rağmen çok fazla dersten ayrıca geometriden zorunlu olmam normal mi ?

Resim

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim konu benim için önemlidir şimdiden teşekkürler.

emrahk
Onursal Üye

Re: Kredi ve Zorunlu Dersler Hk.

Mesaj gönderen emrahk » 24 Şub 2012, 17:58

Merhaba, ilk sınavında alan derslere girseydin, alan kredilerin artardı. Belki ilk zamanlarda AÖL'ye yabancı olduğun için karıştırmış olabilirsin. Böyle bir hata yapmazlar çünkü. Ama tabi kesin birşey de diyemeyiz, gerçi sadece 12 alan kredisi toplayıp ve zorunlu dersler kısmında ders bırakmayıp mezun olabilirsin. Resimler açılmadı ben de, ama sorunun Geometri kısmını cevaplayayım: Geometri lise müfredatına sonradan eklenen bir ders ve örgünde lise 1'de bu ders senin ders programında yoktu ve dolayısıyla örgünde bu dersi görmemiş oluyorsun. Görmediğin bu ders, AÖL'de senin zorunlu derslerine eklenmiş oluyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Mesaj gönderen Ceros » 24 Şub 2012, 23:48

İlk sınavda sadece ortak dersleri seçmiştin yoksa bu konuda bir yanlışlık yapabilceklerini sanmıyorum.
2.si eğer örgün lisede başarılı olamadığın dersler varsa onlar aöl'dede karşına çıkar. Ama belki 1kere girip başarısız olmayla muaf olabilirsin.
http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html
Burdan hangi derslerden sorumlu olduguna bakabilirsin.

Ayrıca resimde alan kredilerinin toplamı 28 ediyor. Alan kredinin bukadar artması normal yani.

Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..

Laxer

Mesaj gönderen Laxer » 25 Şub 2012, 11:01

yardımlarınız için sağolun ama alan dersleri dışında hiçbir dersten sınava girmedim yukarıdaki resim zorunlu dersler kısmına ait ben lise 3ten 3 ders vermediğim için otomatik olarak aole geçtim acaba benim zamanımda lise 3 yıldı 4 yıla uzaması mı bu sorunlara yol açıyor.

Sınava Girdiğim Dersler

Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Şub 2012, 16:51

3 yıllık sistemden, 4 yıllığa geçtiğin için de olabilir dediğin gibi. AÖL sisteminde bazen sadece kurum yetkililerin hesaplayabildiği durumlar olabiliyor. Örneğin bir alanda Edebiyat 3 kredi iken, öğrenci alanını değiştirip başka bir alana geçtiğinde Edebiyat 4 kredi olabiliyor. Ve böyle olunca öğrenci Edebiyat 3 kredi iken o dersi geçse de, yeni alanında 4 kredilik bir ders olduğundan geçmemiş sayılıp, o dersi yeniden almak zorunda kalabiliyor. Buna benzer bir çıkarımla, senin geçtiğin dersleri alan kredine eklememiş olabilirler...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön