Açık Lise Meslek Okul Değiştirmek
Açık Lise Meslek Okul Değiştirmek
Arkadaşlar ben okulumu değiştirmek istiyorum acaba bu mümkünmü açık lisede okul değiştirmek ? Bölümüm bilişim teknolojileri yardım ederseniz sevinirim .
- kardelen198
- Uzman Doktor
Re: Açık Lise Meslek Okul Değiştirmek
Aol'ye geçiş yapacaksanız kayıt yenileme döneminde okulunuzu değiştirebilisiniz diye biliyorum.
Ben şuan zaten açık lise de okuyorumkardelen198 yazdı:Aol'ye geçiş yapacaksanız kayıt yenileme döneminde okulunuzu değiştirebilisiniz diye biliyorum.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi okuyorsun burası tamam. Ama geçmek istediğin okul ne? Örgün bir lise mi, düz Açık Öğretim Lisesi mi?..MeRTtT yazdı:Ben şuan zaten açık lise de okuyorumkardelen198 yazdı:Aol'ye geçiş yapacaksanız kayıt yenileme döneminde okulunuzu değiştirebilisiniz diye biliyorum.Yani açık lisede okuyanlar tekrar okul değiştirme gibi fırsatı varmıdır varsa benim açımdan iyi
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Akşam lisesi mesela o olmazsa başka meslek lisesine devam ederim yani herşey sıfırdan mı başlanmış olur ?
- kardelen198
- Uzman Doktor
Aol mi okuyorsun Maöl mi okuyorsun? Maöl okuyorsun gibi anlaşılıyor bölüm mü değiştirmek istiyorsun? Biraz daha açıklayıcı bilgi, ayrıntı verebilirsen arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır...
Kredi bilgilerimi sınav sonuçlarımı aol sitesinden öğreniyorum yani bu aol oluyor ?kardelen198 yazdı:Aol mi okuyorsun Maöl mi okuyorsun? Maöl okuyorsun gibi anlaşılıyor bölüm mü değiştirmek istiyorsun? Biraz daha açıklayıcı bilgi, ayrıntı verebilirsen arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır...
Akşam Lisesi'ni bugüne kadar "ver parayı, al diplomayı" mantığıyla bilirdik. Öğrenci derslere girmese de, hep geçerdi yardım edilirdi kısaca. Ama MEB artık bu işe el attı ve Akşam Liseleri'nin sınavlarını da, tıpkı AÖL gibi MEB yapıyor artık. Dolayısıyla eksisi gibi, üç kuruşa beş köfte yok. Erken mezun olmak için Akşam Lisesi istersen hiç bulaşma. Paran gitmesin.MeRTtT yazdı:Akşam lisesi mesela o olmazsa başka meslek lisesine devam ederim yani herşey sıfırdan mı başlanmış olur ?
Başka meslek lisesi derken, örgün (yani normal) liselerden birine geçmek istersen, şartlarını şuan yüzyüze eğitim aldığın liseden öğrenebilirsin. Eğer Bilişim Teknolojileri olan alanını değiştirip, başka bir alana örneğin İnşaat Teknolojisi vs. geçmek istersen bu mümkün değil. Bir ihtimal mümkün bile olsa, Bilişim'de örneğin 3. sınıftaysan, alanını değiştirince yine 1. sınıftan yüzyüze eğitime başlarsın.
Eğer MAÖL'de çeşitli nedenlerle yüzyüze eğitime devam etmekte güçlük çekiyorsan, 16 Mart'a kadar, semtindeki (görevli) bir düz liseye dilekçeyle başvurup, düz AÖL porogramına geçebilirsin. Yüzyüze eğitimsiz, sadece dışardan sınavlara girersin. Eğer askerlik tecilini merakta ediyorsan, düz açık lisede tecil yapılmayacağı için, MAÖL'de kalman mantıklı olur...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Öncelikle yardımların için teşekkür ederimemrahk yazdı:Akşam Lisesi'ni bugüne kadar "ver parayı, al diplomayı" mantığıyla bilirdik. Öğrenci derslere girmese de, hep geçerdi yardım edilirdi kısaca. Ama MEB artık bu işe el attı ve Akşam Liseleri'nin sınavlarını da, tıpkı AÖL gibi MEB yapıyor artık. Dolayısıyla eksisi gibi, üç kuruşa beş köfte yok. Erken mezun olmak için Akşam Lisesi istersen hiç bulaşma. Paran gitmesin.MeRTtT yazdı:Akşam lisesi mesela o olmazsa başka meslek lisesine devam ederim yani herşey sıfırdan mı başlanmış olur ?
Başka meslek lisesi derken, örgün (yani normal) liselerden birine geçmek istersen, şartlarını şuan yüzyüze eğitim aldığın liseden öğrenebilirsin. Eğer Bilişim Teknolojileri olan alanını değiştirip, başka bir alana örneğin İnşaat Teknolojisi vs. geçmek istersen bu mümkün değil. Bir ihtimal mümkün bile olsa, Bilişim'de örneğin 3. sınıftaysan, alanını değiştirince yine 1. sınıftan yüzyüze eğitime başlarsın.
Eğer MAÖL'de çeşitli nedenlerle yüzyüze eğitime devam etmekte güçlük çekiyorsan, 16 Mart'a kadar, semtindeki (görevli) bir düz liseye dilekçeyle başvurup, düz AÖL porogramına geçebilirsin. Yüzyüze eğitimsiz, sadece dışardan sınavlara girersin. Eğer askerlik tecilini merakta ediyorsan, düz açık lisede tecil yapılmayacağı için, MAÖL'de kalman mantıklı olur...

Evet geçiş yapabilirsin. Ama sana bazı uyarılarım olacak,
1) Düz açık liseye geçersen, "alansız" sistemde okursun. Yani örneğin ben Sosyal Bilimler Alanı istiyorum diyemezsin.
2) Alansız okuyacağın için, İngilizce 1-8 arası tüm derslerin zorunlu olacak.
3) Şuan 167 toplam, alan kredin ise 79 demişsin. Geçiş yapınca alan kredilerin otomatikman silinir. Yani meslek derslerinden kazandığın 79 kredi çöpe gider. Sana 88 kredi kalır. Bunu 192'ye tamamlayıp, zorunlu dersler kısmında da ders bırakmadığın zaman mezun olursun.
Bunlar bilmen iyi olur, zonra pişman olmaman açısından. İyi düşün, karar senin...
1) Düz açık liseye geçersen, "alansız" sistemde okursun. Yani örneğin ben Sosyal Bilimler Alanı istiyorum diyemezsin.
3) Şuan 167 toplam, alan kredin ise 79 demişsin. Geçiş yapınca alan kredilerin otomatikman silinir. Yani meslek derslerinden kazandığın 79 kredi çöpe gider. Sana 88 kredi kalır. Bunu 192'ye tamamlayıp, zorunlu dersler kısmında da ders bırakmadığın zaman mezun olursun.
Bunlar bilmen iyi olur, zonra pişman olmaman açısından. İyi düşün, karar senin...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
İyi düşünüp karar vermem lazımemrahk yazdı:Evet geçiş yapabilirsin. Ama sana bazı uyarılarım olacak,

Ama yukarıda da dediğim gibi, Akşam Lisesi sınavları da artık AÖL gibi olacak. Öğretmenlerin sınavda yardım etmesi vs. ol(a)mayacak...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Allah yardımcım olsunemrahk yazdı:Ama yukarıda da dediğim gibi, Akşam Lisesi sınavları da artık AÖL gibi olacak. Öğretmenlerin sınavda yardım etmesi vs. ol(a)mayacak...

Sen bilirsin tabi. Meslek derslerine gitmekte çoğu arkadaş sorun yaşıyor özel nedenlerle. Bu yüzden düze geçiş yapmak istiyor. Ama bir de hayatın gerçekleri var, o yüzden üstte uyarıları yaptım. Ama İngilizce 8'e kadar zorunlu olması dışında, (İngilizce ile arası iyi olmayanlar için) alansız sistemin çok zor bir yanı da yok tabi...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Yardımların için teşekkür ederim Emrahemrahk yazdı:Sen bilirsin tabi. Meslek derslerine gitmekte çoğu arkadaş sorun yaşıyor özel nedenlerle. Bu yüzden düze geçiş yapmak istiyor. Ama bir de hayatın gerçekleri var, o yüzden üstte uyarıları yaptım. Ama İngilizce 8'e kadar zorunlu olması dışında, (İngilizce ile arası iyi olmayanlar için) alansız sistemin çok zor bir yanı da yok tabi...