Açık lise

Forumumuzda yer almayan konu ve başlıkları burada oluşturabilirsiniz.

bahadr1907

Açık lise

Mesaj gönderen bahadr1907 » 06 Mar 2012, 02:20

Merhabalar meslek lisesi iş makineleri bölümü öğrencisiydim bazı sebeplerden dolayı son sınıfta tasdikname aldım sorun staj devamsızlığı açıktan bitirmek istiyorum alttan hiçbir dersim yok yaşadığım şehirde bu bölüm yok buna nasıl bir çözüm getirilebilir yardımcı olabilirseniz memnun olurum Teşekkürler...

emrahk
Onursal Üye

Re: Açık lise

Mesaj gönderen emrahk » 08 Mar 2012, 15:16

Merhaba, bu açık meslek okumak isteyenlerin en büyük sorunu. Malesef bulunduğun çevrede kendi alanın yoksa, bu alanın açılmasını beklemelisin (ki düşük bir ihtimaldir). Aksi halde, başka ilçelerde bulunan okullara yönelmeli, ya da düz açık liseye geçebilirsin. Yüzüp kuyruğuna gelip, son sene böyle bir durum zor ama yapacak birşey yok. Her örgün meslek lisesi, tüm alanların açık meslek lise programında eğitim vermiyor...

Son senen olduğu için, Mesleki Açık Öğretim2e geçince eğer alanının eğitimi verilmiş olsaydı, staja gidecek, ve sadece haftada bir gün o da 4 saat olan bir ders alacaktın. Bu yüzden civar ilçelerde senin alanında eğitim veren liseler var mı araştır bence. 4 saat eğitim göreceğin için çok zorlamaz uzak olması. Bu linkten il ve ilçe seçip bakabilirsin var mı diye;

http://www.aol.meb.gov.tr/aolweb/yykurum_kontenjan.aspx
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Yeni Forum Konuları Oluşturun” sayfasına dön