Askerlık tecili

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
McLarge

Askerlık tecili

Mesaj gönderen McLarge » 12 Mar 2012, 18:56

Merhaba bı konu hakkında yardım almak ıstıyorum suan ben mesleki açık ögretımde ımam hatipdeyim kredim 213 alan ise 30 yüz yüze olan yani simdi demek istedgım 19 yasımdayım ocak 1 93lüyüm ve askerligime 1 seneden az kaldı normalde cok az dersım kaldı ama yuz yuzede baya eksigim war bu 1 senede biticek gibi değil ve ya 2 sene simdi zamanım olmadıgı ıcın geçiş yapmak ıstyorum ama bıyandan aölde askerlık tecil edilmiyomus ancak meslek liselerinde oluyomus bu smdı benı kafama takılan su hazıranda veya temmuzda bana yoklama kagıdı geldıgı zaman ben ımam hatipdeyken askerlıgımı tecil ettirip ondan sonrakı kayıt yenılemede düze geçsem tecil dewam edermi :?: Yardımınız için teşekkürler...

emrahk
Onursal Üye

Re: Askerlık tecili

Mesaj gönderen emrahk » 12 Mar 2012, 21:00

Diyelim öyle yapıp MAÖL'de kayıtlıyken tecil ettirdin, AÖL'e geçtin. Ama sonrasında, okul senin yüzyüze eğitiminin devam etmediğini askerlik şubesine bildirmekle yükümlü, böylece askerlik tecilin iptal olur. Yani riske atmamalısın, gerçi kredin baya yüksek görünüyor. Düze geçince, 30 alan kredin düşülerek, sana 183 toplam kredi verirler. Tabi alansız okuyacağın için İngilizce dersleri başta olmak üzere ortak derslerin artabilir. Dolayısıyla bir ihtimal çok çalışırsan, bu sene de mezun olabilirsin ama dediğim gibi yukarıda yazdığın gibi işler sakat. Ama 93'lü olduğun için, 2013'te askersin, dolayısıyla, o zamana kadar da bitirirsin muhtemelen...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

McLarge

Mesaj gönderen McLarge » 12 Mar 2012, 22:08

Hmmm anladım yardımınız için teşekkürler... Bişi daha dicekdm benım durumumda olan bı arkadasım wardı onunda kredisi 210 lardaydı oda duze gecti ve kredisi 164 de düşdü alanı ıse genel kulturdu zorunlu derslere baktımızda 1den 8 e kdar din kulturu 1-2 geometri ve dwa8 di 11 dersi wardı yani simdi bunları werse lise biticek dimi tbi bunları toplarsak kredisi yetmıcek o ayrı baska dersleride seçip öle tamamlıcak bildgim kadryla...

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 14 Mar 2012, 03:53

zorunlu dersler bölümündeki derslerin hepsini verip toplam kredi 192 alan kredi 80 olunca mezun olur arkadaşanız
En son ozgur tarafından 14 Mar 2012, 11:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 14 Mar 2012, 11:21

McLarge yazdı:Hmmm anladım yardımınız için teşekkürler... Bişi daha dicekdm benım durumumda olan bı arkadasım wardı onunda kredisi 210 lardaydı oda duze gecti ve kredisi 164 de düşdü alanı ıse genel kulturdu zorunlu derslere baktımızda 1den 8 e kdar din kulturu 1-2 geometri ve dwa8 di 11 dersi wardı yani simdi bunları werse lise biticek dimi tbi bunları toplarsak kredisi yetmıcek o ayrı baska dersleride seçip öle tamamlıcak bildgim kadryla...
Arkadaşının geçtiği alan Genel Kültür olduğu için, alan kredisi, ortak kredi kısımlarının 80 olması gerekmiyor.

Şartları, zorunlu dersler kısmında ders bırakmayacak, toplam dönemi 8 ve üzeri, toplam kredi 192 ve üzeri olacak. Bu 3 şartı tamamladığı an mezun olacak.

Ama sen MAÖL'den geçiş yaparsan, Genel Kültür seçme şansın yok. Yeni sistemde, herkes "alansız" okuyacak. Senin arkadaşına göre dezavantajların olacak, en büyüğü de İngilizce 8'e kadar zorunlu olması...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

McLarge

Mesaj gönderen McLarge » 14 Mar 2012, 15:37

Yardmınız için teşekkürler. Ama ben geçiş yaptm bugun alanım genel kultur yaptım oldu cok az kaldı bı aksılık olmazsa temmuz sınawlarında mezun olucam inşallah...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 14 Mar 2012, 16:25

Rica ederiz, şaşırdım doğrusu Genel Kültür seçebildiğine. Belki dönemin yüksek olması dolayısıyla böyle olmuştur. Belki de bir ihtimal bir süre sonra seni "alansız" sistemine otomatik alabilirler belli olmaz. İstemeden alansıza geçirilen arkadaşlarımız oldu forumda. Genel Kültür'de kalırsan kolayca bu sene mezun olabileceğine inanıyorum. Başarılar...

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön